Miloš Zupančič

Na Jezerskem popis rastišč velikega petelina

Lovska družina Jezersko se je vključila v projekt spomladanskega popisa rastišč divjega petelina na območju lovišča. Popisali bodo aktivne in neaktivne peteline in kure ter opisali glavne motnje na rastišču.

Jezersko – Zavod za varstvo narave sodeluje pri izvajanju projekta, ki se imenuje Life Intgegriran projekt za okrepljeno upravljanje Nature 2000 v Sloveniji. Pri tem je eno izmed projektnih območij tudi območje Natura 2000 Kamniško-Savinjske Alpe in Grintovci. Na tem območju bodo izvajali ukrepe za izboljšanje habita divjega petelina, gozdnega jereba, triprstega detla in drugih vrst. Po sklepu upravnega odbora Lovske družine Jezersko se bo v pridobivanje podatkov o stanju divjega petelina na tem območju vključila tudi Lovska družina Jezersko. Kot je ob tem dejal starešina družine Franc Ekar, bodo popisali rastišča na območju od Virnikovega Grintovca, Pečovnika, Brsne lese in Ruša do Bukovce, preverjali pa bodo tudi rastišča na območjih Makekovo, Štularjeva in Jenkova planina ter Ravna Goša. Popis bodo izvajali po predpisani metodi, vsaj trikrat na vsaki lokaciji, v obdobju od 1. aprila do 20. maja. Popisali bodo aktivne in neaktivne peteline ter kure, opisali glavne motnje na rastišču ter dali predloge za izboljšanje življenjskih razmer za divjega petelina na rastišču in na širšem območju. V jezerski družini bo popisovanje rastišč vodil gospodar družine Franc Košir.

Priznanje Milošu Zupančiču

Marčno dogajanje v lovski družini pa je zaznamoval še en dogodek. Peter Belhar, predsednik Zveze lovskih družin Gorenjske, je članu družine Milošu Zupančiču izročil visoko odlikovanje Lovske zveze Slovenije, red druge stopnje. Zupančič je že več kot pol stoletja član jezerske lovske družine. Še posebej se je izkazal z organizacijo lovskega strelstva, aktiven je bil pri gradnji lovske koče na Staniču in lovskega doma na Jezerskem in bil med organizatorji in tekmovalci lovskega veleslaloma na Skutinem ledeniku.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°


vlažnost: 59 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-2/20

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

V pripravi že novi ukrepi / 15:10, 7. april

Prejemniki socialne pomoči bodo prejeli solidarnostni dodatek??
Resno?

Imamo več kot tisoč obolelih / 15:03, 7. april

To kar se dogaja v domovih za ostarele je sramota in vse bolj kaže na to, da nekdo želi namerno povzročiti kaos.
Včeraj je od 35 potrjenih, 33 prišlo iz teh ustanov.

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.