Vrtni center na Zlatem polju v Kranju / Foto: Tina Dokl

Semenarna v lasti Villagerja

Deželna banka Slovenije (DBS) je Semenarno Ljubljana prodala družbi Villager, ki je del skupine Agromarket iz Kragujevca.

Semenarna ima več kot trideset vrtnih centrov, med drugim tudi v Kranju, na Jesenicah in v Kamniku.

Kranj – Kot so sporočili iz Deželne banke, so prodajni postopek končali prejšnji petek. Pogodba vključuje prenos vseh prodajnih mest pod blagovno znamko Kalia ter vseh pogodb z dobavitelji in naročniki oziroma kupci, predvideva pa tudi možnost, da Selekcijsko poskusni center Ptuj, v katerem potekajo selekcija in druga strokovna opravila, zaradi nacionalne pomembnosti ostane v slovenski lasti oziroma preide v državno last. Vsi zaposleni v Semenarni naj bi tudi pod novim lastništvom ohranili svoja delovna mesta.

»Že ko je banka leta 2015 postala stoodstotna lastnica Semenarne in jo rešila pred zanesljivim stečajem, smo vedeli, da to partnerstvo ne bo dolgoročno, ampak le začasno, dokler družba ne bo zrela za novega, strateškega lastnika,« je ob zaključku prodajnega postopka dejal Marko Rozman, predsednik uprave DBS, in poudaril, da je banka s prodajo Semenarne družbi Villager izpolnila cilj, ki si ga je zastavila ob prevzemu. »Podjetje je glede na zadolženost in zapleten poslovni model potrebovalo novega lastnika,« ugotavlja Gregor Kopriva, direktor Semenarne Ljubljana, ki verjame v to, da bo Villager kot strateški lastnik zagotovil Semenarni najprej njeno finančno stabilnost, nato pa dolgoročno uspešno poslovanje in rast. Dejan Radšel, direktor družbe Villager, je povedal, da so Semenarno kupili zato, da bi ji z vključitvijo v skupino Agromarket omogočili nadaljnji razvoj trgovine na drobno in na debelo, proizvodnje in blagovnih znamk. Obstoječe prodajalne Kalia želijo razviti v sodobne vrtne centre, mrežo vrtnih centrov razširiti še v preostale države jugovzhodne Evrope, še naprej ohranjati slovenske avtohtone in udomačene sorte ter razvijati nove in postati eden vodilnih dobaviteljev slovenskemu kmetijstvu in glavni partner kmetijskim zadrugam.

Podjetje Villager je izdelovalec vrtnega in električnega orodja Villager s sedežem v Ljubljani in je del kragujevške skupine Agromarket, ki je navzoča predvsem na trgu jugovzhodne Evrope in je lani s prodajo ustvarila več kot 250 milijonov evrov. Njeno delovanje je povezano s kmetijstvom – ima nasade jabolk in malin, dodeluje semena, redi goveda, izdeluje organska gnojila in fitofarmacevtska sredstva, oskrbuje kmetijstvo z reprodukcijskim materialom ter izdeluje in v več kot dvajset držav v Evropi prodaja vrtno in električno ročno orodje znamk Garden in Power Tools.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°


vlažnost: 59 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-2/20

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

V pripravi že novi ukrepi / 15:10, 7. april

Prejemniki socialne pomoči bodo prejeli solidarnostni dodatek??
Resno?

Imamo več kot tisoč obolelih / 15:03, 7. april

To kar se dogaja v domovih za ostarele je sramota in vse bolj kaže na to, da nekdo želi namerno povzročiti kaos.
Včeraj je od 35 potrjenih, 33 prišlo iz teh ustanov.

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.