Življenje v domači občini

Kako daleč se mi danes zdijo dnevi v začetku leta, ko je bilo tako zabavno iskati lokacijo za naslednje potovanje in spremljati fotografije prijatelja, ki se je brezskrbno potepal po Filipinih. Ali pa februar, ko sem se po prijetni vožnji s kajakom grela pod toplim soncem na enem od nam bližnjih hrvaških otokov in spremljala sporočila nečakov z enega od italijanskih smučišč. Življenje se je od takrat vsem nam korenito spremenilo.

Najprej so nam odsvetovali, nato pa prepovedali potovanja v tujino, pred kratkim še v druge občine. Sprva so nam odsvetovali izlete v gore, nato so zaprli planinske poti. Čeprav zdrava pamet pove, da je smisel teh ukrepov preprečiti romanje Slovencev v obmorske in druge turistične kraje in nepotrebne nesreče v gorah in pri drugih bolj ali manj adrenalinskih aktivnostih, pa zdaj prihaja tudi do kakšnih absurdnih situacij. Seveda se lahko še naprej odpravimo delat v drugo občino ali k zdravniku, pa tudi k svojcem, če ti potrebujejo našo pomoč, pa vendar – kam še lahko gremo na sprehod? Vendarle je gibanje na svežem zraku (brez druženja, seveda) še vedno priporočljivo. In celo zdravilno, saj odganja tesnobo, ki je v tem negotovem času zvesta spremljevalka mnogih. Je ta vrh v naši ali že v sosednji občini? Je ta pot markirana in zato zaprta ali se po njej lahko sprehajam? S takšnimi in podobnimi vprašanji so se tudi name že obrnili nekateri znanci. Priznam, navajena sem na zelo aktivno preživljanje prostega časa, a vse omejitve sprejemam z razumevanjem. Ni mi težko biti doma, ne nazadnje moje stanovanje že dolgo ni bilo tako temeljito pospravljeno kot te dni. Čas najdem za stvari, ki sem jih vseskozi odlašala, berem, kot že dolgo ne, tudi rekreacija za štirimi stenami zna biti zabavna. Od obiskovanja gora sem se tudi sama za nekaj časa poslovila – tako kot morje me bodo tudi gore zvesto čakale.

Tudi omejitev na gibanje v domači občini se mi ne zdi strašna. Morda zato, ker imam srečo, da živim v občini Kamnik, ki ponuja brezmejne možnosti sprehodov v naravi. Seveda, Bohinj in Bled sta naša bisera, prav tako Jezersko, pa obmorska mesta in še mnogo lokacij, na katere pomislimo, ko si zaželimo izleta. A kdaj ste bili nazadnje v bližnjem gozdu? Sama z veliko mero navdušenja spoznavam do sedaj še neprehojene bližnje poti po gozdovih in čez polja na bližnje hribčke, ki mi vedno znova ponujajo nove poglede na domače mesto. Spet bo prišel čas, ko bomo lahko brez omejitev potovali in hodili naokoli, a prav nič narobe ne bo, če si damo priložnost in – četudi zaradi izrednih razmer – bolje spoznamo domačo občino.

Oddaj svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 72 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT