Vabijo jih s SMS-sporočili

Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino krvodajalce prosijo, da se odzovejo na osebna povabila.

Ljubljana – Krvodajalske akcije po občinah te dni potekajo na prilagojen način, saj tudi za krvodajalce veljajo posebni ukrepi. »Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanja možnih prenosov bolezni izvajamo prilagojene krvodajalske akcije, na katere vabimo samo krvodajalce tistih krvnih skupin, ki jih potrebujemo. Tistim krvodajalcem, ki jih potrebujemo, bomo v SMS-sporočilu poslali vabilo, v katerem jih bomo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje,« sporočajo z Zavoda RS za transfuzijsko medicino in dodajajo, da je potrebe po krvi zaradi karantene in posledično manj nesreč resda manj, a kri vseeno potrebujejo, saj so zaloge nizke.

Brez skrbi, prihod krvodajalcev na odvzem krvi ne krši odredbe o prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega bivanja, prav tako je poskrbljeno za dodatno varnost. Transfuzijska služba je namreč uvedla dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi krvodajalcem in zaposlenim omogočajo varno okolje in varen odvzem krvi. Krvodajalce že po telefonu pred prihodom na odvzem krvi preverijo, če ustrezajo pogojem za darovanje in če nimajo bolezenskih znakov morebitne okužbe. Pred vhodom v prostore, kjer se izvaja odvzem krvi, pa imajo še triažno kontrolno vstopno točko, kjer ponovno preverijo ustreznost in izmerijo telesno temperaturo vsakega krvodajalca.

Poleg vseh, krvodajalcem že znanih omejitev za darovanje krvi (denimo zadostna teža, starost), te dni veljajo še dodatne. Za darovanje krvi niso primerni tisti, ki so v zadnjih 28 dneh potovali izven Slovenije, imajo povišano temperaturo ali prehlad s kašljem in kihanjem, so bili v stiku z obolelo osebo ali pa so v zadnjih 28 dneh celo sami preboleli nalezljivo bolezen. Za dodatne informacije v zvezi z darovanjem krvi lahko pokličete na številko 051 389 325.

Oddajte svoj komentar

Kranj °

oblačno
vlažnost: %
veter: -

11/22

četrtek

14/21

petek

14/24

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...