Škofjeloški župan Tine Radinja v pomenku z vodjo Civilne zaščite v občini Nikolajem Kržišnikom / Foto: Gorazd Kavčič

Župan je z občani v stiku po številnih kanalih

Škofjeloški župan Tine Radinja je v posebnih razmerah, ki so nas prikrajšale za veliko osebnih stikov, s svojimi občankami in občani v pogostih stikih. Večkrat jih nagovori na družbenih omrežjih ali pa jim je na voljo za odgovore na vprašanja o aktualni situaciji.

Zakaj takšna povezava z občankami in občani?

Jasno komuniciranje pravih podatkov se mi zdi v teh kriznih časih še pomembnejše kot sicer. Zato sem poskušal odpreti kar največ kanalov, po katerih lahko neposredno in obojestransko komuniciramo z občankami in občani. Tako denimo posredujem informacije na lokalnem Radiu Sora, po drugi strani pa se pojavljam na družbenih omrežjih, ki omogočajo dvosmerno komunikacijo. Poleg rednega vsakodnevnega objavljanja novosti v zvezi z ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa smo imeli tudi javljanja v živo.

Kaj je prednost oglašanja v živo?

Pri javljanjih v živo se mi je zdelo najbolj pomembno to, da je to najboljša priložnost za pogovor in odgovore na vprašanja ali bolje podvprašanja, ki jih imajo ljudje v neki novi situaciji, kot je tudi ta v zvezi s koronavirusom. Potem gre za obojestransko komunikacijo, ljudje sprašujejo in komentirajo, jaz pa po svojih najboljših močeh skušam odgovoriti.

Kaj predvsem sprašujejo?

Ob vsaki objavi novic na videu in ob vsakem javljanju je največ vprašanj o novostih, ki so bile sprejete tisti dan na državni ali občinski ravni. Z dodatnimi pojasnili si namreč posameznice in posamezniki bolje razložijo, kaj zanje pomenijo sprejeti ukrepi.

Kakšen vtis dobite v pogovorih z občani?

Zdi se mi, da smo se v občini Škofja Loka tudi s pomočjo dobre, jasne in široke komunikacije zelo dobro odzvali na ukrepe za zajezitev širitve koronavirusa in da so jih ljudje pozitivno sprejeli, ker so razumeli, zakaj so potrebni. V teh pogovorih jih lahko še dodatno utemeljimo in pojasnimo, zakaj so potrebni in zakaj je dobro, da jih vsi skupaj upoštevamo.

Ste morda v občini poleg državnih sprejeli še kake dodatne ukrepe?

V občini nismo sprejeli nekih lastnih ukrepov, pač pa smo tiste, ki jih je naložila država, ljudem še natančneje raztolmačili. Poleg tega smo pred časom, ko so začeli veljati omejitveni ukrepi glede prostega gibanja prebivalstva in kjer smo s terena dobili informacije, da se ne spoštujejo dovolj, ukrepe še lokalno prilagodili.

Kako se kot župan počutite v posebnih razmerah, kakršne vladajo zdaj, kako vidite svojo vlogo?

V občini imamo službe, uradnike, Civilno zaščito in vse druge, ki v teh razmerah odlično delajo. Komuniciranje z občankami in občani pa je v kriznih razmerah po mojem mnenju ena od pomembnih nalog župana kot vodje lokalne skupnosti. Ti časi so tudi osebno zelo pestri, delovni, napeti, a dokler smo zdravi, je vse lepo in prav.

Kaj bi občankam in občanom sporočili s pomočjo našega, klasičnega medija?

V Škofji Loki nam kaže dobro. Na začetku so okužbe v naši občini dnevno naraščale, zdaj že nekaj časa ne, kar je tudi posledica primernega ravnanja in odziva občank in občanov na predpisane ukrepe. To vidim kot naš skupni uspeh in upam, da se vsi skupaj kmalu vrnemo v normalno življenje. Ne glede na vse virtualne možnosti, Skype, Zoom, Facebook, s pomočjo katerih sem v stiku z ljudmi, vendarle pogrešam osebni stik.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

pretežno oblačno
vlažnost: 41 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

6/19

petek

8/17

sobota

7/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 08:04, 27. maj

gledam; pravilno si ocenil, da so Nemci dobrodošli, Slovenci so pa sprti za vse večne čase. Nemci niso nikoli bili problem za komuniste; Slo...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...