Minister Boštjan Koritnik je informacije iz prve roke o organiziranosti občin v času epidemije dobil tudi od domžalskega župana Tonija Dragarja. / Foto: Gorazd Kavčič

Dober odziv občin

Tako o delovanju občinskih uprav in upravnih enot med epidemijo pravi minister za javno upravo Boštjan Koritnik, ki je v petek obiskal občino Domžale.

Domžale – Minister za javno upravo Boštjan Koritnik želi iz prve roke izvedeti, kako so v času epidemije covida-19 organizirane občine, kako poteka delo na upravnih enotah in kako je pri tem poskrbljeno za varnost občanov in uslužbencev. Eden od uradnih obiskov po občinah ga je v petek, 17. aprila, popeljal v Domžale.

V zgradbi, kjer imata prostore tako občina kot upravna enota, so ga sprejeli župan Toni Dragar, načelnica upravne enote mag. Ivica Vozelj, poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Marko Žagar in podžupanja mag. Renata Kosec. Kot je ministru povedal župan, so v Domžalah takoj po izbruhu epidemije covida-19 stvari vzeli v svoje roke, organizirali občinski štab Civilne zaščite ter začeli uveljavljati ukrepe za zajezitev širjenja okužbe. »Glede na število okuženih je občina Domžale najmanj ogrožena občina v Sloveniji, kar potrjuje izjemno dobro delo občinske uprave in občinskega štaba Civilne zaščite, v katerega je trenutno vključenih 140 posameznikov iz različnih enot sistema zaščite in reševanja v občini Domžale. Dobra organizacija, usposobljeni posamezniki ter dobro sodelovanje med različnimi enotami pa so dokaz, da imamo v občini Domžale dobro organizirano Civilno zaščito,« je povedal Toni Dragar. Dobro so se v času epidemije odzvali tudi na Upravni enoti Domžale, ki po številu izdanih vlog sodi med največje pri nas. Načelnica je poudarila, da so veliko pozornosti namenili ozaveščanju zaposlenih in da je delo ves čas epidemije zelo dobro organizirano.

Minister je bil s pridobljenimi informacijami zelo zadovoljen. »Domžale so dober kazalnik tega, da so se občine v času epidemije zelo dobro odzvale,« je med drugim dejal ob koncu srečanja in sklenil, da je vlada zelo blizu dviga povprečnin, ki si ga želijo vse občine in za kar si je tudi sam prizadeval.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

8/20

ponedeljek

8/19

torek

7/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!

Bo zdaj spet vse po starem? / 11:46, 20. maj

Septembra prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro!

Ena oseba pozitivna, znova brez umrlih / 08:15, 20. maj

Hmm, poročilo NIJZ -ja pravi, da je bilo stanje včeraj : 21 aktivno okuženih od tega 24 v bolnišnici !??
Torej so 3 je preveč al kako?