Dela bodo zaključena letos

Na območju občine Vodice so končali že veliko večino kohezijskega projekta Čisto zate. Dokončali so tudi sočasno gradnjo kanalizacije v Utiku, tako da se gradbena dela selijo v Bukovico in Polje pri Vodicah.

Od 20. aprila do 18. maja zaradi gradnje kanalizacije v Polju pri Vodicah velja popolna zapora občinske ceste Čez Polje.

Vodice – V Vodicah je v teku medobčinski kohezijski projekt Čisto zate, hkrati pa poteka tudi sočasna gradnja kanalizacije in druge komunalne infrastrukture na območju Utika, Bukovice in Polja pri Vodicah. Omejitve zaradi pandemije covida-19 deloma vplivajo tudi na potek del na gradbiščih, a ob upoštevanju omejitvenih ukrepov se na občinski upravi kljub vsemu nadejajo, da bi trase gradbeno in prometno uredili še letos.

Gradnja kohezijske sanitarne kanalizacije medobčinskega projekta Čisto zate, v katerega sta poleg Vodic vključeni še Občina Medvode in Mestna občina Ljubljana, v Vodicah poteka po načrtih. Do sredine aprila so zgradili več kot 8,5 kilometra kanalizacije, kar predstavlja skupno 85 odstotkov od predvidenih desetih kilometrov, kolikor meri celotna trasa v Vodicah. Ob tem so gradbinci skoraj v celoti zaključili gradnjo v južnem delu občine, kjer je teren zaradi mokrišč najmanj ugoden.

Gradnja kanalizacije je bila zaključena tudi v Utiku, tako da se dela selijo v strnjeno območje Bukovice in na glavno cesto v Polju pri Vodicah. Pri tem pa gradnji sanitarne kanalizacije s faznim zamikom vseskozi sledi tudi preostala celovita komunalna in prometna ureditev, ki obsega gradnjo meteorne kanalizacije, vodovodno-hidrantnega omrežja, javne razsvetljave, delov telekomunikacijske in elektro kanalizacije ter ponekod tudi plinovoda. »Gradnja je na posameznih delih Utika ter stranskih uličic v Polju pri Vodicah v zaključni ali izvedbeni fazi, zatem pa bo sledila gradnja kohezijske sanitarne kanalizacije na že omenjenih območjih Bukovice in Polja pri Vodicah,« pojasnjujejo v Vodicah.

Končna vrednost investicije vzporedne gradnje komunalne in prometne infrastrukture na območju Utika, Bukovice in Polja pri Vodicah bo znašala dobrih 1,9 milijona evrov, ki jih bo občina zagotovila sama. Gradnja projekta Čisto zate, v okviru katerega na območju Mestne občine Ljubljana poteka tudi gradnja kanala C0, pa bo na območju Vodic stala okoli 5,5 milijona evrov. Od tega so v vodicah pridobili štiri milijone evrov nepovratnih kohezijskih sredstev EU in države, preostanek bodo financirali sami.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

pretežno jasno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

6/19

petek

8/18

sobota

8/20

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 08:04, 27. maj

gledam; pravilno si ocenil, da so Nemci dobrodošli, Slovenci so pa sprti za vse večne čase. Nemci niso nikoli bili problem za komuniste; Slo...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...