Mal'prepozn so nastopili tudi že v domači Škofji Loki. / Foto: Klemen Lajevec (arhiv skupine)

Začeli so na rojstnodnevnem odru

»Malo prepozno, a še vedno dovolj zgodaj in dobro,« bi lahko hudomušno komentirali nastope in ime gorenjske glasbene zasedbe Mal'prepozn. Povprečna starost fantov v bendu je sicer več kot 53 let, a glasbene in življenjske energije jim ne primanjkuje. Vili Lovšin - Kancler (bobni), Janez Pivk - Chef (bas), Jurij Berglez - Jurčk (kitara) in Zoran Lipovšek - Zok (vokal, kitara) so Mal'prepozn.

Mal'prepozn so na glasbeni sceni dobrih sedem let, začelo pa se je na pripravah za praznovanje prijateljevega abrahama. Vili Lovšin, vodja skupine in bobnar, razloži: »Vsi člani benda izhajamo iz velike družbe prijateljev z redno navado, da za okroglo obletnico slavljencu ob povabilu na praznovanje vedno pripravimo kakšen skeč. Pred sedmimi leti, ko smo bili tako povabljeni v planinski dom v Bohinjskem kotu na praznovanje petdesetletnice dobrega prijatelja, smo se zmenili, da poleg zaigranega skeča izkoristimo priložnost, ko je najavil živo glasbo, da mu kot dodatno presenečenje zaigramo eno ali dve pesmi. Namreč, kar nekaj nas je včasih igralo kakšen inštrument – kitaro, bas, sam sem sedel za bobne. Res pa je, da se mi je takrat ideja zdela kar humorna, saj nisem igral že trideset let …« Vili je namreč včasih igral pri kranjski zasedbi Klavnica 126 in se še dobro spomni, kako so nastopili na prvem festivalu Rock Otočec kot neformalna predskupina, in sicer v zgodnjih dopoldanskih urah ter s celo dvema, čisto naključnima poslušalcema pod odrom … »Igrali smo kasneje tudi na Novem rocku v Ljubljani. Smo bili kar zagnani novovalovci,« pripoveduje. Tudi basist in kitarist skupine imata glasbeno aktivno preteklost. »Janez je bil pri Heavy Company, Jurčk pa v loških bendih Visoka napetost, Fresh …« še pove.

In tako so se za praznovanje abrahama naučili dve pesmi. Dobivali so se enkrat na teden, vadili dva meseca – in ko je bilo praznovanje mimo, so kmalu ugotovili, da tovrstno glasbeno druženje oziroma vaje pogrešajo. Pa so se ponovno dobili in po pol leta vaj sklenili, da jim kar gre, čeprav so se vsega skupaj lotili »mal' prepozn'« – in tako je skupina dobila tudi ime.

Odkar Mal'prepozn obstajajo, so doživeli nekaj menjav, sčasoma pa je skupina začela pridobivati dinamiko, kvaliteto, nastopanje. »Postali smo že malce ambiciozni,« se pošali Vili, čeprav takoj doda, da niso bend tiste vrste, ki bi hlepel po stalnem nastopanju, ker imajo vsak svojo službo, svoje obveznosti. Bolj jih družita prijateljstvo in ljubezen do glasbe.

Za rojstni kraj skupine Mal'prepozn bi lahko izbrali Škofjo Loko, saj vse njene člane nanjo vežejo bodisi rojstva ali pa so tu preživeli mladost. »Jurčk in Janez živita v Škofji Loki, Zoran je Škofjeločan, ki se sedaj na vaje vozi iz Postojne, jaz sem se ravno tako rodil v Stari Loki, potem sem živel v Kranju, sedaj sem v Zgornjih Pirničah ...« našteva Vili.

Danes imajo Mal'prepozn pripravljenih deset lastnih skladb, od tega so tri že sproducirane ter zmiksane; sedem jih trenutno snemajo in letos načrtujejo še izdajo albumskega prvenca. Vili pravi, da želijo, da za njimi nekaj ostane – tudi zato so se odločili, da izdajo zgoščenko. So rock-pop skupina, preigravajo tudi stare klasike iz zlatega obdobja rocka, avtorske pesmi pa vse pojejo v slovenščini. Pri skladbah sta jim nesebično pomagala brata Marko in Mirko Vuksanović, ustanovitelja znane slovenske zasedbe Avtomobili. Pri igranju v živo se jim pridružijo še spremljevalni vokali.

Njihova prva objavljena pesem, ki ji lahko prisluhnete na Facebooku, nosi naslov Mi gremo. Zaradi trenutnega stanja v družbi jim je snemanje že napol pripravljenih videospotov onemogočeno, zato imajo na YouTubu za zdaj samo kratek predstavitveni videospot. Na gorenjskih glasbenih odrih ste jih že lahko videli. Fantje so igrali na najmanj dvajsetih okroglih obletnicah in svečanih odprtjih, na dveh prireditvah Rock piknik, predlani in lani pa v Škofji Loki na Teku štirih mostov. Vili pravi, da komaj čakajo, da stanje, ki ga povzroča covid-19, mine, da se bodo lahko intenzivno posvetili promociji albuma. Čaka pa jih še snemanje oziroma dokončanje omenjenih dveh videospotov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 73 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

6/22

sreda

6/20

četrtek

10/19

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...

Ob polnoletnosti nov izziv / 14:11, 26. maj

Da me ne bo kdo napačno razumel, tudi sam sem sodeloval v akciji in nabral kar polno vrečo tiste velike rumene vreče, smeti. Prepričan sem, ...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 12:06, 26. maj

Te vrste ljudi je treba strogo kaznovati in z imenom javno objaviti

Za odprte trgovine ob nedeljah / 09:35, 26. maj

Zaprtje prodajaln, trgovin ob nedeljah bi pomenilo upad prihodka in zmanjšanje gospodarske aktivnosti, verjetno je zato tudi PV in minister spremenil mnenje in do tega ne bo prišlo !

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...