Za celostno komunalno ureditev Zaloga bo Občina Cerklje odštela poltretji milijon evrov.

Milijonski projekt v Zalogu gre h koncu

Gradnja kanalizacije in druge infrastrukture v Zalogu se počasi zaključuje, medtem pa v Cerkljah potekajo tudi druga dela.

Poleg preostale infrastrukture bo v Zalogu zgrajene okoli 2,8 kilometra kanalizacije.

Cerklje – V teh dneh na različnih koncih občine Cerklje poteka več gradbenih del. V Zalogu že dlje časa gradijo kanalizacijo in drugo komunalno infrastrukturo v skupni vrednosti približno 2,5 milijona evrov. Gradbena dela obsegajo obnovo fekalne in meteorne kanalizacije ter sekundarnih vodov s priključki, hkrati pa urejajo tudi preostalo cestno infrastrukturo z asfaltno prevleko, postavitvijo javne razsvetljave in izgradnje pločnikov.

V celoti bo zgrajene približno 2,8 kilometra kanalizacije, dela pa gredo po besedah župana Franca Čebulja počasi že h koncu: »Urediti je treba še pločnik ob glavni cesti skozi zaselek Trata proti gasilnemu domu, nato sledi polaganje asfalta na makadamsko podlago in nazadnje fina preplastitev.«

Dela tudi v Velesovem

Ob začetku letošnje gradbene sezone so začeli tudi celovito obnovo vodne infrastrukture v Velesovem. Gre za projekt, ki so ga z Direkcijo za vodo usklajevali skoraj tri leta. Glavna investicija zajema utrjevanje rečne struge Raguščice oziroma hudournika Trskovec, kot mu pravijo domačini. Za utrditev približno sedemsto metrov rečne struge bo občina odštela 250 tisoč evrov. Poleg tega bodo v vasi uredili tudi mostove. »V zgornjem delu Velesovega bo enega treba zgraditi, druge pa bomo obnovili oziroma okrepili z betonsko oblogo,« pojasnjuje Čebulj, ki dodaja, da bodo v delu trase nad strugo namestili tudi kovinske mreže, ki bodo služile kot pločnik, saj je premalo prostora, da bi zgradili pravi hodnik za pešce.

V vasi Velesovo obnavljajo tudi vodovod in javno razsvetljavo ter asfaltirajo krajše odseke cest. Kot pojasnjuje cerkljanski župan, vrednost vseh del v vasi Velesovo znaša okoli 450 tisoč evrov.

Vodno infrastrukturo obnavljajo tudi na relaciji Šmartno–Glinje, kjer bodo med drugim obnovili in razširili most v Šmartnem, vrednost gradbenih del znaša nekaj manj kot dvesto tisoč evrov.

Obnavljajo tudi cestno infrastrukturo

Obnova in gradnja cestne infrastrukture pa teče tudi na nekaterih drugih delih občine. Tako v teh dneh poteka asfaltiranje približno štirih kilometrov ceste v Vrhovljah proti Jurčkovi dobravi oziroma Zalogu. Ob tem so učvrstili tudi strugo potoka Doblič in obnovili most v vasi Viševca. Vrednost del z obnovo celotnega cestišča znaša 550 tisoč evrov.

Pred dnevi so asfaltirali tudi okolico zdravstvenega doma, za katerega na občinski upravi že pripravljajo dokumentacijo za pridobitev uporabnega dovoljenja. Medtem so delavci Arboretuma začeli izvajati hortikulturno ureditev zunanjosti zdravstvenega doma in bližnjega krožišča, v katero je umeščeno tudi satje s čebelami.

Maja bo v vasi Dvorje izbrani izvajalec začel graditi kolesarski poligon (t. i. pumptrack). Vrednost del znaša nekaj več kot 75 tisoč evrov.

Z izbranim izvajalcem bodo v mesecu maju podpisali pogodbo za obnovitev tlaka v športni dvorani v Cerkljah, ki bo stala 130 tisočakov, maja pa načrtujejo tudi vgradnjo dvigala v vrtcu, ki bo stala šestdeset tisoč evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 73 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

6/22

sreda

6/20

četrtek

10/19

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...

Ob polnoletnosti nov izziv / 14:11, 26. maj

Da me ne bo kdo napačno razumel, tudi sam sem sodeloval v akciji in nabral kar polno vrečo tiste velike rumene vreče, smeti. Prepričan sem, ...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 12:06, 26. maj

Te vrste ljudi je treba strogo kaznovati in z imenom javno objaviti

Za odprte trgovine ob nedeljah / 09:35, 26. maj

Zaprtje prodajaln, trgovin ob nedeljah bi pomenilo upad prihodka in zmanjšanje gospodarske aktivnosti, verjetno je zato tudi PV in minister spremenil mnenje in do tega ne bo prišlo !

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...