Ljudje za vplačilo iger Loterije Slovenije zelo radi izberejo fizična prodajna mesta. / Foto: Gorazd Kavčič

Večji obisk e-loterije

Epidemija covida-19 je posegla tudi v navade posameznikov, ki so redno izpolnjevali loterijske lističe na fizičnih prodajnih mestih. »Že mesec in pol nisem igral lota,« pove eden od njih.

Kranj – Taisti nadaljuje, da ga igranje loterije na spletu ne zanima pretirano. Tudi sicer večina igralcev loterijskih iger za vplačilo iger Loterije Slovenije zelo rada izbere fizična prodajna mesta, pravijo v Loteriji Slovenije. Ampak v času epidemije covida-19 so skladno z odlokom Vlade RS o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije od 16. marca dalje zaprta vsa prodajna mesta specializirane prodajne mreže Loterije Slovenije, ki je sicer pomembna prodajna pot njihovih iger, nadaljujejo. »Prav tako so ukrepe za omejevanje javnega življenja (pozivi k odložitvi vseh nenujnih nakupov) in drastično zmanjševanje obiskov na prodajnih mestih (posamično vstopanje kupcev v prodajne prostore) sprejeli tudi partnerji v partnerski prodajni mreži, predvsem bencinski servisi in pošte, vendar je tu sodelovanje v loterijskih igrah v omejenem obsegu še mogoče,« razložijo.

Pri odpravi omejitev bo Loterija Slovenije skrbno spoštovala uredbe in odločitve Vlade RS in tako v ponedeljek, 4. maja, ponovno odpira trideset prodajnih mest specializirane prodajne mreže, kjer gre le za prodajo iger Loterije Slovenije, se ne nahajajo v okviru trgovskih centrov in niso večja od štiristo kvadratnih metrov.

V Loteriji Slovenije opažajo tudi, da se je v zadnjem mesecu število spletnih igralcev in uporabnikov mobilne aplikacije Loterije Slovenije nekoliko povečalo. Dejstvo je, da sta obisk e-loterije in uporaba mobilne aplikacije v teh časih še najbolj varna. Pojasnijo, da je uporaba obeh možnosti popolnoma preprosta.

Kljub temu da se je življenje v Sloveniji upočasnilo in je prodaja iger Loterije Slovenije močno otežena ter izpad prihodkov neizogiben, družba nadaljuje uresničevanje svojega poslanstva. Kot strateška naložba države tudi v teh časih skrbi za družbeno odgovorno prirejanje iger na srečo v Sloveniji in sofinanciranje slovenskih invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij. Zbrana koncesijska sredstva omogočajo izvajanje številnih projektov omenjenih organizacij.

Na spletni strani Loterije Slovenije obveščajo še o izplačilu dobitkov, tudi o njihovih zastaralnih rokih in o tem, da je v času epidemije zaprta glavna blagajna Loterije Slovenije na sedežu družbe. Igralci nastalo stanje in odločitve, sprejete v zvezi z njim, razumejo in spoštujejo, tako da v zadnjem mesecu Loterija Slovenije tudi v zvezi s tem ne beleži težav.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

jasno
vlažnost: 99 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT