Predsednika Boruta Pahorja sta pozdravila župan Ivan Meglič in direktor doma Matej Križanič. Stanovalci so obisk zaradi možnosti dežja spremljali namesto na vrtu v avli doma. / Foto: Primož Pičulin

Zame ste pravi junaki

Predsednik Borut Pahor je v torek obiskal Dom starejših v Naklem. Spodbudil je stanovalce in zaposlene, da jim gre dobro in da tudi delajo dobro: temeljito in srčno.

Naklo – V Domu starejših v Naklem je 49 stanovalcev in 28 zaposlenih. Matej Križanič, direktor Doma starejših občanov Preddvor, ki upravlja tudi enoto Naklo, je ob predsednikovem obisku dejal, da je covid-19 prinesel veliko sprememb v načinu razmišljanja, še boljšo povezanost, saj so stanovalci razumeli vse potrebne ukrepe.

V nakelskem domu so imeli konec marca tri obolele s covidom-19 (enega stanovalca in dva sodelavca doma), na začetku aprila so zaznali okužbo pri še enem stanovalcu. Župan Ivan Meglič se je stanovalcem in zaposlenim zahvalil za razumevanje in odgovorno ravnanje, zato da v domu nimajo novih okužb. Civilna zaščita občine Naklo je pravočasno zagotovila zaščitno opremo in tedensko razkužuje skupne domske prostore. Hotel Marinšek je zagotovil sobe za zaposlene, ki so delali z okuženimi; z varno nastanitvijo so zagotovili, da zaposleni okužbe ne bi prenesli na svoje domače.

Predsednik Borut Pahor je stanovalcem dal posebno priznanje za njihovo junaštvo: »Težko se mi vživimo v skrbi, deloma tudi v strah, tesnobo, ki jo starejši človek doživlja, ko spremlja razvoj dogodkov brez primere okrog sebe.« Zahvalil se je zaposlenim, da so ta legitimna čustva prepoznali in se ustrezno odzvali. Okužbo v domu jim je uspelo omejiti z disciplino, vrsto strogih ukrepov, a tudi z bodrenjem in tolažbo. Kot pravi predsednik, bomo vse to še potrebovali, kajti obstaja velika verjetnost, da doživimo drugi val epidemije, veliko je seveda odvisno od tega, kako hitro bo znanstvenemu svetu uspelo razviti cepivo, morda zdravilo, kakšna bo prekuženost prebivalstva. Slovenija je v prvem valu epidemije sprejela primerne in sorazmerne ukrepe, je poudaril Pahor, prepričan tudi, da je bilo učenje iz te izkušnje dragoceno na način, da bomo morebiten drugi val uspešneje premagovali.

»Zdravstvena kriza se bo verjetno zavlekla v socialno, gospodarsko in upajmo, da ne še v politično, kar bi samo še poglobilo probleme. Če bomo imeli samo skrbi, to problemov ne bo rešilo. Slovenci znamo sodelovati, razumemo razsežnost problema, prav je, da razumemo tudi lastno sposobnost reševanja problemov.« Ko bo nevarnost virusa mimo in ko bomo lahko zaživeli novo normalnost, bo predsednik v predsedniški palači gostil stanovalce in zaposlene nakelskega doma. Tako jim je obljubil ob obisku v Naklem. Če je tokrat na harmoniko zaigral domačin Primož Gnidovec, predsednik ob obisku pri njem obljublja še eno glasbeno presenečenje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

zmerno oblačno
vlažnost: 91 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/20

ponedeljek

8/19

torek

7/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!

Bo zdaj spet vse po starem? / 11:46, 20. maj

Septembra prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro!

Ena oseba pozitivna, znova brez umrlih / 08:15, 20. maj

Hmm, poročilo NIJZ -ja pravi, da je bilo stanje včeraj : 21 aktivno okuženih od tega 24 v bolnišnici !??
Torej so 3 je preveč al kako?