V Tržiškem muzeju je na ogled tudi stalna razstava nogavičarske, tekstilne in barvarske zbirke. / Foto: Gorazd Kavčič, arhiv Gorenjskega glasa

Tržiški muzej in knjižnica odpirata vrata

Tržiški muzej odpira vrata za obiskovalce v torek, 5. maja, dan prej si boste lahko izposodili knjigo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja ali jo tja vrnili.

Tržič – Tržiški muzej bo za javnost ponovno odprl vrata v torek, 5. maja. Odprt bo po prilagojenem urniku, in sicer od torka do nedelje od 9. do 16. ure. »Uredili smo vse potrebno za zaščito obiskovalcev in zaposlenih in delovanje prilagodili smernicam, ki jih je izdalo ministrstvo za kulturo. V prostorih muzeja upoštevamo tudi vse tehnične ukrepe, kot jih določa Nacionalni inštitut za javno zdravje,« je povedala Jana Babšek, direktorica Tržiškega muzeja. Obiskovalce muzeja poziva, naj upoštevajo navodila in v muzej prihajajo le osebe brez bolezenskih znakov; ob vstopu naj si razkužijo roke, v vseh prostorih je obvezna uporaba lastne zaščitne maske, upoštevati je treba predpisano medsebojno razdaljo (najmanj dva metra) in higieno kašlja, vstop v razstavne prostore je možen le za posameznike, družine in manjše skupine (do tri osebe), priporočljiva dinamika obiska je en obiskovalec na dvajset kvadratnih metrov neto površine prostora. Če bo obiskovalcev več, bodo določili interval vstopanja. Plačilo vstopnine in nakup v muzejski trgovini je mogoče le brezgotovinsko, obiskovalci morajo obvezno upoštevati smer gibanja po razstavnih prostorih, listanje publikacij v muzejski trgovini ni dovoljeno, strokovnih vodstev po muzejskih zbirkah do nadaljnjega ne bo, prav tako ne pedagoško-andragoških programov, posvetovanj, okroglih miz, odprtij razstav ter drugih dogodkov, ki vključujejo tesnejše druženje, v dokumentacijo in muzejsko knjižnico pa vstop za obiskovalce za zdaj ni mogoč.

Izposojali bodo vnaprej naročeno gradivo

Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič se za izposojo in vračanje gradiva odpre v ponedeljek, 4. maja. V prvi fazi bo vzpostavljen pultni sistem, izposojali bodo vnaprej naročeno gradivo. Naročite ga lahko po e-pošti siktrz@trz.sik.si, spletni aplikaciji Moja knjižnica (Cobiss) in s klicem v knjižnico (04 592 38 83). Naročite lahko največ pet enot. Člani gradivo prevzamete pri izposojevalnem pultu, izročili vam ga bodo v vrečkah oziroma ovojni embalaži. Ob tem upoštevajte vse varnostne ukrepe (razdaljo, zaščitno opremo, razkuževanje, število istočasno prisotnih, čim krajši čas zadrževanja v prostoru).

Gradivo naj gre tudi doma najprej v karanteno. Razlog so pojasnili v knjižnici: »Po do sedaj znanih podatkih iz literature na osnovi laboratorijskih raziskav novi koronavirus SARS-CoV-2 na tiskarskem in tekstilnemu papirju preživi tri ure, na kartonu 24 ur, na gladkih površinah, kot so steklo in bankovci, štiri dni, gladkih površinah, kot sta jeklo in plastika, pa sedem dni.«

Vrnjeno gradivo prinesite v vrečkah. V vrečkah jih boste odložili v za to pripravljene zaboje. Vse gradivo, ki se vrne v knjižnico, mora obvezno v karanteno.

Ranljivim skupinam (starejšim, bolnim, osebam v samoizolaciji …) bodo omogočili dostavo gradiva na dom v okviru realnih možnosti po pošti oziroma ga bo dostavilo njihovo osebje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 89 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/20

ponedeljek

8/19

torek

7/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!

Bo zdaj spet vse po starem? / 11:46, 20. maj

Septembra prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro!

Ena oseba pozitivna, znova brez umrlih / 08:15, 20. maj

Hmm, poročilo NIJZ -ja pravi, da je bilo stanje včeraj : 21 aktivno okuženih od tega 24 v bolnišnici !??
Torej so 3 je preveč al kako?