Gostilna Mihovec je v Športni dvorani Medvode postregla kosilo prostovoljcem iz Centra kriznega odziva Občine Medvode.

Kosilo za prostovoljce

Nominacijo v dobrodelni akciji Chefs Care je sprejela tudi Gostilna Mihovec. Skuhali so kosilo za Center kriznega odziva Občine Medvode, za ekipe prostovoljcev, ki skrbijo za interventno oskrbo starejših in ranljivih skupin v Medvodah.

Skuhali so petdeset obrokov, kosilo pa je bilo sestavljeno iz ričote s šparglji, pečene svinjske ribice, ocvrtih piščančjih filejev, zraven domač kruh, za sladico pa čokoladni šarkelj z arančini, za žejo bezgov sirup in nekaj zdrave slovenske kapljice.

Medvode – Dobrodelna akcija Chefs care oziroma Mnogo chefov, mnogo podpore, v kateri vrhunski kuharji pripravljajo tople obroke za tiste, ki so v tem času najbolj obremenjeni, se nadaljuje. Nominacijo je sprejela tudi Gostilna Mihovec iz Zgornjih Pirnič. V sredo so skuhali kosilo za prostovoljce Centra kriznega odziva Občine Medvode.

»Akcija Chefs Care je zasnovana v duhu, da pomagamo tisti gostinski šefi, ki lahko, pomoči potrebnim ljudem v svojem lokalnem okolju. V teh kriznih, težkih časih me misel na dobrodelnost dvigne in osreči. Z veseljem smo sprejeli nominacijo Luke Jezerška iz Jezeršek gostinstva in se odločili, da pomagamo v občini Medvode, in sicer skritim junakom, ki jih ne opazimo, niti nismo vedeli, da žrtvujejo svoj čas in svoje življenje in pomagajo najranljivejšim skupinam. Takšno skromno kosilo je za te številne prostovoljce zelo majhna zahvala. Podpiram jih v tej smeri, naj svoja dobra dela nadaljujejo tudi po koncu koronaobdobja,« je pojasnila Mojca Trnovec iz Gostilne Mihovec.

Dišalo je po lokalni hrani. Skuhali so petdeset obrokov, kosilo pa je bilo sestavljeno iz ričote s šparglji, pečene svinjske ribice, ocvrtih piščančjih filejev, zraven domač kruh, za sladico pa čokoladni šarkelj z arančini, za žejo bezgov sirup in nekaj zdrave slovenske kapljice. Zadovoljstvo je bilo na obeh straneh: tako pri prostovoljcih kot pri Trnovčevih. Mojci sta pri strežbi pomagala še mož in hčerka. »Ni težko nekaj darovati. Našo hišo še iz časa naše mame spremlja slogan, da mora biti za kosilo še za Svetega duha, torej hrane vedno dovolj, če pride še kdo mimo. To se prenaša iz roda v rod,« je pojasnila Mojca Trnovec. Gostilna Mihovec je bila dobrodelna tudi v času pred veliko nočjo, in sicer so s šunko v testu, jabolčnih hrenom in domačim kruhom pričarali delček velikonočnega vzdušja zaposlenim v zdravstvu, dobrodelni pa so prav vsak dan, saj skuhajo okrog petnajst obrokov za svojo »širšo družino«, kot je dejala Mojca Trnovec.

Franc Jarc, poveljnik Civilne zaščite Občine Medvode, je poudaril, da so vsi, ki so bili deležni kosila, tega s svojim delom v zadnjih tednih resnično zaslužili. »Ob izbruhu koronavirusa smo iskali prostovoljce, ki bi bili v tej neljubi situaciji pripravljeni pomagati ljudem. Takoj so se nesebično odzvali in prišli na pomoč. Javilo se jih je še bistveno več, kot jih je danes tukaj, v aktivnosti pa jih je bilo vključenih od petdeset do šestdeset. To je dokaz, da je med nami še vedno prisoten čut do sokrajanov, do soljudi.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

zmerno oblačno
vlažnost: 91 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/20

ponedeljek

8/19

torek

7/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!

Bo zdaj spet vse po starem? / 11:46, 20. maj

Septembra prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro!

Ena oseba pozitivna, znova brez umrlih / 08:15, 20. maj

Hmm, poročilo NIJZ -ja pravi, da je bilo stanje včeraj : 21 aktivno okuženih od tega 24 v bolnišnici !??
Torej so 3 je preveč al kako?