Ivan Meglič / Foto: Tina Dokl, arhiv Gorenjskega glasa

Obveščanje sproti in pošteno

Stik z občani predvsem pa sprotno pošteno obveščanje sta zelo pomembna, je poudaril nakelski župan Ivan Meglič. Verjetno bomo odslej govorili o času pred epidemijo in po njej. Iz te zgodbe moramo potegniti pozitivne stvari, v prvi vrsti je pomen lokalne oskrbe, je prepričan.

Na kakšen način ohranjate stik z občani?

V najtežjem obdobju sem dnevno pošiljal sporočila na družbenih omrežjih. Prav tako so za obveščanje pomembni lokalni mediji. Če so ljudje dobro in sproti obveščani in seznanjeni s stanjem v okolju, veliko lažje prenašajo vse sprejete ukrepe.

Kako pomagate občanom?

V občini smo se priprav na prihajajočo nevarnost lotili dovolj zgodaj. V januarju smo dopolnili štab Civilne zaščite tudi z novimi člani in poverjeniki za posamezna naselja. V času, ko je bila zaščitna oprema še na trgu, smo nakupili najnujnejše: maske, zaščitna oblačila, razkužila ... Ob začetku epidemije smo se obrnili na trgovine, pekarne, mesarije in kmetije, ki prodajajo osnovne življenjske potrebščine. Na spletni strani občine smo objavili odpiralne čase in na ta način zagotovili ustrezno preskrbo ljudi brez nepotrebnega čakanja. V trgovine smo dostavili osebno zaščitno opremo za varno delo zaposlenih. Z enim od naših podjetnikov nam je uspelo zagotoviti dodatne kirurške maske. Skupaj z dobavami regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) smo zagotovili dovolj zaščitne opreme za zaposlene. Kar nekaj opreme smo dostavili v Dom starejših občanov (DSO) Naklo, kjer redno tedensko razkužujemo skupne prostore. Zagotovili smo po tri pralne zaščitne maske na vsako gospodinjstvo; ponovno se je izkazala občinska CZ, ki je izvedla pakiranje in distribucijo. V akcijo pomoči so se vključile tudi prostovoljke skupine Starejši za starejše, ki deluje v okviru Društva upokojencev Naklo, ki so za najbolj ranljive skupine sešile še dodatne maske. V okviru štaba CZ smo zagotovili možnost dostave hrane za okužene, ki bi bili v karanteni, in ekipo za prevoze oseb v bolnišnice. Upam si trditi, da smo se ustrezno pripravili.

Kako je biti v vlogi župana v teh razmerah?

Ko se odločiš za kandidaturo, se je treba zavedati, da se bodo zvrstili prijetni in manj prijetni trenutki. Sam poskušam v teh časih delovati tako, da stvari normalno tečejo. Potrebno je še več usklajevanj, vendar če veš, da je vse delo namenjeno za dobro ljudi, so tudi vse dodatne obremenitve v zadovoljstvo. Z opravljenim sem zadovoljen. Prejemam odzive ljudi, v katerih sta zadovoljstvo in hvaležnost. Tudi sam se iskreno zahvaljujem vsem občanom ter vsem sodelavcem za razumevanje in izjemno sodelovanje.

Kaj bi še sporočili občanom?

Verjetno bomo odslej govorili o času pred epidemijo in po njej. Iz zgodbe, ki je, upam, za nami, moramo potegniti pozitivne stvari. Zagotovo je v prvi vrsti treba ugotoviti pomembnost lokalne oskrbe, kako pomembni so manjši obrati, manjše trgovine, kmetije z domačo hrano in domači pridelki. O tem sva že govorila z direktorjem BC Naklo dr. Pogačnikom, da skupaj pripravimo projekte za promocijo in prodajo domačih pridelkov in hrane. Pomembno je, da tudi gospodarstvo začne razmišljati lokalno, in ne samo globalno, saj se je v tej krizi pokazalo, kako težko je priti do določenih stvari, ki so daleč od nas, in da se tudi kakšna na hitro uvedena proizvodnja splača.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

pretežno jasno
vlažnost: 100 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

12/22

četrtek

15/21

petek

10/14

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 24. september 2020

Kraška trgatev

IZLETI / Kranj, 24. september 2020

Krajinski park Zgornja Idrijca

OBVESTILA / Cerklje, 24. september 2020

Pohod na Ratitovec prestavljen

PRIREDITVE / Tržič, 24. september 2020

Ura pravljic

IZLETI / Naklo, 24. september 2020

S kolesom do Medvod

DELAVNICE / Škofja Loka, 26. september 2020

Rokodelska doživetja

IZLETI / Kranj, 26. september 2020

V osrčje Kamniško-Savinjskih Alp

IZLETI / Šenčur, 26. september 2020

Juliana trail Kranjska Gora–Mojstrana

 

 
 

 

 
 
 

Drugi val nas je prehitel / 12:54, 23. september

Za še en uspešen klon, zdej res ne vem več kdo je kdo.. :)

Drugi val nas je prehitel / 12:52, 23. september

Tako je, bravo vojči&ela !

Drugi val nas je prehitel / 11:41, 23. september

Ela, hvala za vzpodbudo.
Prvič, da na argument Primož ne flanca.

Drugi val nas je prehitel / 09:33, 23. september

Bravo Ela !!

Drugi val nas je prehitel / 23:40, 22. september

bravo vojči !!

Drugi val nas je prehitel / 20:13, 22. september

Opozicija je napadla Simono Kustec, ker ni imela maske na eni prireditvi.Da mora odstopit pravijo.Zanimivo je pa tole:" Celotna opozicija, ...

Politzgodovina / 17:24, 22. september

V naši preljubi domovini še ni nič novega. Še vedno so po 75 letih nasproti na okopih novodobni partizani in domobranci.