Jakob Vrhovec / Foto: Gorazd Kavčič

Škofjeloški pasijon ni ogrožen

Razmere, povezane s koronavirusom, so upočasnile tudi priprave na uprizoritev Škofjeloškega pasijona spomladi 2021, a kot pravi vodja projekta Jakob Vrhovec, izvedba ni ogrožena.

Kako v izrednih razmerah potekajo priprave na Škofjeloški pasijon 2021? Ali obstaja bojazen, da dogodka ne bi mogli izvesti?

Hvala Bogu, da imamo v Škofji Loki pasijon leta 2021, tako da ni ogrožen. Priprave potekajo v malo bolj upočasnjenem ritmu, pa vendar smo v preteklem tednu postavili prenovljeno spletno stran, vzpostavili ekipo, ki že intezivno dela na socialnih omrežjih, hkrati pa se pripravljamo na začetek predprodaje vstopnica za pasijon 2021, ki se bo začel 5. maja.

Pasijonskih dni, ki vsako leto spomnijo na Škofjeloški pasijon, letos v postno-velikonočnem času ni bilo, jih nameravate organizirati kdaj kasneje v tem letu?

Na žalost je vseh osemnajst dogodkov odpadlo. Vanje je bilo vloženega veliko dela tako društev, prostovoljcev kot koordinatorice pasijonskih dnevov Agate Pavlovec. Imamo v načrtu, da bi vsaj del aktivnosti izvedli v poletnem oziroma zgodnjejesenskem času, seveda pa je vse odvisno od navodil Občine Škofja Loka in Vlade RS.

Ali mogoče potekajo kaki "virtualni" dogodki, ki ohranjajo pasijonsko kondicijo?

Da, potekajo. Tukaj je najbolj aktivno gibanje Pasijonski veter, ki je pripravilo dva videa, pogovor z Marjanom Kokaljem in Borutom Gartnerjem o režijskih pristopih ter razlago druge slike Škofjeloškega pasijona Smrt. Imamo pa v načrtu tudi virtualno predstaviti letošnjo številko Pasijonskih doneskov.

Režiser pasijona Borut Gartner je že kmalu po svojem imenovanju začel zbirati pasijonce, ki bodo uprizorili pasijon v jubilejnem letu. So se tudi te dejavnosti ustavile ali kontakti potekajo kako drugače?

O tem bi vam lažje več povedal Borut. Sicer pa pogovori potekajo, seveda so malce drugačni, kot bi bili v času brez virusa, ampak igralski ansambel nastaja in bo do začetka poletja v grobem določen.

Kakšen je odziv pri sponzorjih in donatorjih v tem času?

Tukaj pa naletimo na največji izziv, saj se bolj kot samega virusa bojim gospodarske krize, ki po vsej verjetnosti sledi. Virus je presekal dogovor s sponzorji in vse skupaj preložil na čas po virusu. Upam, da se gospodarska situacija ne poslabša do te mere, da lokalna podjetja, ki podpirajo pasijon, ne bodo imela pretiranih težav in bodo pasijon lahko podprla.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

zmerno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/19

petek

8/18

sobota

8/20

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 08:04, 27. maj

gledam; pravilno si ocenil, da so Nemci dobrodošli, Slovenci so pa sprti za vse večne čase. Nemci niso nikoli bili problem za komuniste; Slo...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...