V Sloveniji je registriranih 1,2 milijona avtomobilov, približno polovica je dizelskih, polovica bencinskih. / Foto: Gorazd Kavčič

Višja dejanska poraba goriva

V Zvezi potrošnikov Slovenije so pri avtomobilih z dizelskim in bencinskim motorjem primerjali homologacijsko porabo goriva z dejansko in ugotovili, da razlika pri nekaterih modelih celo presega petdeset odstotkov.

Načeloma velja, da novejši kot je avto, večje so razlike med homologacijsko in dejansko porabo goriva.

Ljubljana – V tokratni raziskavi, ki so jo izvedli v Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS), so primerjali uradno zabeležene podatke o porabi goriva s homologacijskega kartona in realno izmerjenimi, ki so javno dostopni na portalu Odprti podatki Slovenije. V primerjavo so zajeli po petdeset najpogostejših modelov z dizelskim in bencinskim motorjem.

Kot ugotavljajo v primerjavi, ki je sicer dostopna na spletnem portalu Potrošnikov Zoom, povprečna razlika med homologacijskimi in na cesti izmerjenimi podatki pri bencinskih motorjih znaša dokaj sprejemljivih 13,8 odstotka. Pri skoraj polovici (24) obravnavanih avtomobilih pa je razlika manjša od deset odstotkov. »Prav desetina razlike je tista, za katero menimo, da je nekako 'naravna' in odraža razliko med laboratorijskimi in realnimi razmerami na cesti,« še dodajajo v ZPS.

V pozitivno smer, torej ko je homologacijska poraba višja ali enaka dejansko izmerjeni, izstopajo trije Renaultovi in Citroënov model, v drugi polovici lestvice so razvrščeni avtomobili z okoljevarstveno oznako EURO 5, šele proti koncu lestvice pa tisti z oznako EURO 6. »Zelo dobro je razvidno, da novejši avtomobili s homologacijsko porabo vse bolj odstopajo od realno izmerjenih vrednosti. Pri bencinskih motorjih v petdeset najbolj pogosto zastopanih avtomobilih se razvrstitev zaključi s peterico najsodobnejših (Volkswagen Polo, Citroën C3, Renault Captur, Renault Clio in Peugeot 208), pri katerih poraba na cesti od laboratorijske odstopa vse do 41 odstotkov,« zatrjujejo v primerjavi in dodajajo, da razlika v stroških za bencin. Ob upoštevanju trenutno veljavne cene bencina in ob deset tisoč prevoženih kilometrih letno za bencin dejansko odštejemo 184 evrov na leto več, kot če bi veljale vrednosti iz homologacije.

Pri dizelskih motorjih, glede katerih v ZPS pravijo, da so podatki bolj zavajajoči, je razlika med homologacijsko in dejansko porabo višja od dvajset odstotkov. Pri Renaultovem modelu Megan (EURO 5) in Audijevem A6 (EURO 6) razlika celo preseže petdeset odstotkov. Kot navajajo, so homologacijski podatki pri starejših modelih bistveno bližje dejanskim, kot pa to velja za novejše letnike avtomobilov.

Tudi za dizelske motorje so opravili primerjavo stroškov porabljenega goriva. Pri Audijevem A6 bi ob dvajset tisoč prevoženih kilometrih letno v posodo za gorivo vsako leto zlili dodatnih 512 evrov, kar v petih letih nanese že 2560 evrov.

Tovrstno zavajanje kupcev pa naj bi se v prihodnjem letu končalo. Zdaj veljavni standard NEDC, ki je brez sprememb v uporabi od leta 1992, bo namreč nadomestil standard WLTP, s čimer bodo kupci novih avtomobilov dobili realnejšo informacijo o porabi.

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

delno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-7/4

četrtek

-2/6

petek

-3/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Moti jih pokanje iz Crngroba / 18:03, 27. januar

Ko je JLA pokala po Crngrobu, ste bili tiho in vas ni nič motilo. Zdaj ko imamo lastno vojsko, pa vas vse moti.

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...