Hotel na Brdu naj bi po prvotnih načrtih temeljito prenovili, zdaj pa je jasno, da bo prenova potekala le v manjšem obsegu.

Le manjša prenova hotela

Kljub načrtovani temeljiti prenovi Hotela Brdo je po neuspelem javnem razpisu sedaj že jasno, da se bodo lotili le manjše prenove. Zaključuje se prenova Gradu Brdo.

Brdo pri Kranju – Pred dobrim letom smo poročali, da so iz Hotela Brdo odšli zadnji gostje, saj naj bi se začela temeljita prenova stavbe. Ta naj bi trajala leto in pol, gradbena dela pa naj bi se po prvotnih načrtih začela že lansko poletje.

V skladu s projektom, uvrščenim v načrt razvojnih programov, je bilo za izvedbo investicije, ki jo vodi generalni sekretariat vlade, načrtovanih 26,2 milijona evrov. Temeljita prenova je bila potrebna zaradi dotrajanih inštalacij in dviga standarda storitev, predvideno pa je bilo, da bo prenovljen najkasneje do predsedovanja Slovenije Svetu EU, kar pomeni najkasneje do druge polovici prihodnjega leta.

Že lani jeseni je nato postalo jasno, da se bo prenova zapletla, saj je državna revizijska komisija delno ugodila revizijskemu zahtevku avstrijske gradbene družbe Strabag in zaradi kršitev zakona o javnem naročanju razveljavila del razpisne dokumentacije. Generalni sekretariat vlade je tako začel nov razpisni postopek.

Na nov razpis je prispelo šest ponudb, njihove vrednosti pa so se skupaj z davkom na dodano vrednost gibale od 42 do 48 milijonov evrov. Na elektronski dražbi so nekateri ponudniki cene znižali. Te so se nato gibale od 41 do 43 milijonov evrov in so še vedno precej presegale zagotovljena sredstva, zato so se marca odločili, da postopek zaključijo. Kot je sedaj jasno, hotel čaka le manjša prenova, ki jo bodo skušali zaključiti do začetka predsedovanja.

Vsi drugi projekti, od obnove gradu, izvedbe optičnih povezav med objekti na Brdu do prenove multimedije v Kongresnem centru, so že zaključeni. Prav tako je zaključen priklop na javno kanalizacijo, prestavitev kotlovnice iz hotela in izgradnja dostopne ceste.

Prenova Gradu Brdo je potekala dve leti, trenutno pa odpravljajo še zadnje pomanjkljivosti. Po prostorih se že namešča oprema, poteka pa še restavriranje stropa iz 16. stoletja v novi sejni sobi, kjer naj bi bila dela zaključena še ta mesec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

zmerno oblačno
vlažnost: 84 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

9/23

torek

10/24

sreda

14/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?