Direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan. / Foto: Primož Pičulin

Tomaž Vilfan ostaja direktor

Kranjski mestni svetniki so na sredini seji za direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj potrdili Tomaža Vilfana. Nova svetnika sta Gašper Peterc in Gordana Grobelnik.

Kranj – Po odstopu prejšnjega direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaža Krišlja so kranjski mestni svetniki junija lani za vršilca dolžnosti direktorja imenovali Tomaža Vilfana.

Decembra lani je bil nato objavljen javni razpis, na katerega so se prijavili trije kandidati. Razpisna komisija je v odločanje mestnemu svetu predlagala Tomaža Vilfana, ki je po razpisnih pogojih v največji meri strokovno usposobljen za zasedbo tega delovnega mesta, mestni svet pa je minulo sredo to potrdil. Tomaža Vilfana je za direktorja javnega zavoda Gasilsko reševalna služba Kranj imenoval za mandatno dobo štirih let.

Prav tako so svetniki zaradi odstopa svetnice Tanje Graonja Krstev in svetnika Roberta Kranjca (oba z liste Zoran za Kranj) potrdili mandat novima članoma mestnega sveta Gašperju Petercu in Gordani Grobelnik.

Mestni svet se je seznanil z odstopom Mateja Pirca s funkcije člana Nadzornega odbora Mestne občine Kranj in za novega člana imenoval Dušana Josevskega.

V svet senata za reševanje pritožb zoper delo policistov je imenoval Aleša Bizjana, Stanislava Lončariča in Aleša Trilarja.

Mestni svetniki so izrekli pozitivno mnenje h kandidaturi za delovno mesto ravnateljice Osnovne šole Matije Čopa trem kandidatkam, Luciji Rakovec, Nataši Durjava in Kristini Zupančič.

Mestni svet se je na sredini seji seznanil tudi z dopisom predsednice Sveta Zavoda za turizem in kulturo Kranj (ZTKK), stališčem župana in drugo listinsko dokumentacijo, iz katere izhajajo očitane kršitve v zvezi z delom direktorja zavoda Tomaža Štefeta, ki v skladu z zakonodajo in odlokom lahko predstavljajo razlog za predčasno razrešitev. Mestni svet je na sredini seji na predlog župana soglasno sprejel sklep o začetku postopka za razrešitev direktorja Tomaža Štefeta in ga pozval, da se v 15 dneh od prejema sklepa izjasni o očitanih kršitvah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 73 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

6/22

sreda

6/20

četrtek

10/19

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...

Ob polnoletnosti nov izziv / 14:11, 26. maj

Da me ne bo kdo napačno razumel, tudi sam sem sodeloval v akciji in nabral kar polno vrečo tiste velike rumene vreče, smeti. Prepričan sem, ...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 12:06, 26. maj

Te vrste ljudi je treba strogo kaznovati in z imenom javno objaviti

Za odprte trgovine ob nedeljah / 09:35, 26. maj

Zaprtje prodajaln, trgovin ob nedeljah bi pomenilo upad prihodka in zmanjšanje gospodarske aktivnosti, verjetno je zato tudi PV in minister spremenil mnenje in do tega ne bo prišlo !

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...