Adria Tehnika posluje neprekinjeno tudi med epidemijo covida-19. / Foto: Tina Dokl

Veseli jih sproščanje ukrepov

Adria Tehnika zaradi epidemije covida-19 sicer zaznava manjši upad obsega naročil, a ta sovpada s prihajajočo nizko sezono servisiranja letal.

Letalske družbe, katerih letala servisirajo v podjetju Adria Tehnika, so stabilne. Čeprav so flote še večinoma prizemljene, stečajev ne pričakujejo.

Zgornji Brnik – Adria Tehnika, sicer del skupine poljske družbe Avia Prime, kjer servisirajo letala znamk Airbus in Bombardier, tudi v času epidemije covida-19, ki je prizemljil veliko večino letalskega potniškega prometa, posluje neprekinjeno. Sicer zaradi večtedenske prizemljitve letal zaznavajo manjši obseg dodatnih naročil, vendar dodajajo, da ta sovpada s prihajajočo nizko sezono, ki je običajna v poznopomladanskih in poletnih ter zgodnjejesenskih mesecih.

»Tudi naša družba se kot druga podjetja srečuje z okoliščinami ter posledicami epidemije. Dnevno se skušamo optimalno prilagoditi in komunicirati z dobavitelji za dostavo materiala, z upniki in dolžniki pa za primeren denarni tok. Prilagodili smo delovne procese, zmanjšali število pogodbenih sodelavcev in se poslužili ukrepov države s cikličnimi napotitvami delavcev na čakanje na delo doma,« še pojasnjujejo v podjetju, kjer se za zdaj še ne bojijo gospodarske krize, ki spremlja epidemijo in je v propad ali na njegov rob pahnila marsikaterega manjšega letalskega prevoznika. »Letalske družbe, ki servisirajo letala v našem podjetju, so v tem trenutku stabilne, flote so sicer v večini prezimljene, vendar večjih negativnih učinkov v smislu stečajev ne pričakujemo. Pričakovati pa je manjše povpraševanje po servisiranju letal glede na odsotnost njihovega letenja in s tem povezanimi cikli servisiranja,« še pravijo v družbi, kjer so tako kot v številnih drugih podjetjih sprejeli več ukrepov za zajezitev širjenja virusa in doslej niso zabeležili okužbe med zaposlenimi.

Kot pravijo, jih z optimizmom navdaja prebujanje trga, ki ga nakazuje postopno sproščanje ukrepov, vključno z odpiranjem zračnih poti, tudi brniškega letališča, kjer po torkovi ponovni sprostitvi letalskega potniškega prometa pričakujejo prihod prvih letalskih družb.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

zmerno oblačno
vlažnost: 82 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/23

torek

10/24

sreda

14/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?