Imajo zemljevid z odpadki

V kranjski občini so vzpostavili digitalni zemljevid lokacij, kjer so nepravilno odloženi odpadki. Čistilna akcija bo naslednjo soboto.

Kranjski taborniki so se skupaj z županom in s spodbudami krajevnih skupnosti odločili letošnjo tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj – Kranj ni več usran izvesti naslednjo soboto, 23. maja.

Kranj – V digitalnem zemljevidu Črne točke z odpadki v MO Kranj je trenutno vpisanih več kot trideset perečih lokacij, na katere so občani ali krajevne skupnosti že opozorile Mesto občino Kranj (MOK), Medobčinski inšpektorat ali Komunalo Kranj, nekaj novih so odkrili in popisali tudi predstavniki občine, enot Civilne zaščite MOK, krajevnih skupnosti ter medobčinski inšpektorji in redarji na delovni akciji zadnji teden aprila in prve dni maja.

Podatki, iz katerih je moč ugotoviti, za kakšno vrsto in količino odpadkov gre, kakšna oprema je potrebna za njihov odstranitev in podobno, bodo v pomoč pri načrtovanju čistilnih akcij.

Kot vse kaže, bo prva že naslednjo soboto, 23. maja. Kranjski taborniki so se namreč odločili izvesti letošnjo tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj – Kranj ni več usran 2020, ki je bila v marcu preložena. Za udeležence akcije bodo veljali ukrepi in pravila, ki so in bodo v zvezi z epidemijo covida-19 dani s strani štaba CZ MO Kranj.

»Namen akcije je, da se na celotnem območju občine očisti drobna nesnaga, ki se je nabrala. Pri čiščenju nam bo v pomoč zbirnik (zemljevid) najbolj kritično onesnaženih točk v MO Kranj. Čistili bomo v skladu z navodili Komunale Kranj,« pravijo organizatorji.

Kot pojasnjujejo na kranjski občini, je zemljevid zasnovan na platformi Google Zemljevidi, seznam že vnesenih točk lahko pregledujejo vsi, tudi tisti, ki nimajo Googlovega računa, dopolnjujejo pa le tisti z računom. Tisti, ki nimajo Googlovega računa, pa bi vseeno radi sporočili lokacijo in podrobnosti nove črne točke z odpadki, naj čim točnejše podatke sporočijo na elektronski naslov crnetocke@kranj.si, da jih bodo vnesli v digitalni zemljevid. Čim natančneje naj navedejo lokacijo, ime kraja, opis poti, kako se pride do črne točke, opis odpadkov. Če imajo mobilni telefon in na črni točki vključijo informacijo o lokaciji, si jo lahko s pomočjo platforme Google Zemljevidi pošljejo kot kratko sporočilo ali e-pošto, ki jo nato lahko skupaj z natančnim opisom črne točke posredujejo na e-naslov crnetocke@kranj.si.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno jasno
vlažnost: 51 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

6/19

petek

8/17

sobota

7/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 08:04, 27. maj

gledam; pravilno si ocenil, da so Nemci dobrodošli, Slovenci so pa sprti za vse večne čase. Nemci niso nikoli bili problem za komuniste; Slo...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...