Anže Lanišek se v družbi reprezentančnih prijateljev pripravlja na novo sezono. / Foto: Gorazd Kavčič

Imel je tudi čas za igranje

Smučarski skakalec Anže Lanišek je prve proste dni po zaključku sezone preživel predvsem z dvoletnim sinom, sedaj pa se z reprezentančnimi prijatelji že pripravlja na novo sezono.

Kranj – Minula sezona se za smučarske skakalce ni končala po načrtih, vendar je večina dobro izkoristila čas, ko so bili doma. Anže Lanišek, 24-letni član SSK Mengeš, ki je sezono svetovnega pokala zaključil na 15. mestu v skupni razvrstitvi, je prosti čas izkoristil tudi za igro s sinom.

Čeprav se sezona ni končala, kot ste si želeli oziroma načrtovali, so bili dobri rezultati gotovo spodbuda za nove treninge?

Po zaključku sezone smo od trenerja Gorazda Bertonclja dobili individualne programe. Ker je bila sezona pač za dva tedna skrajšana, smo treninge za novo začeli dva tedna prej. Lahko rečem, da za nas ni bilo druge bistvene spremembe v primerjavi s prejšnjimi leti. V času karantene smo pač trenirali sami doma. K sreči je bilo vreme lepo in sem bil veliko v naravi, gozdu. Mislim, da je bil zgolj en deževen dan in takrat sem delal vaje v domači dnevni sobi.

Doma ste iz Domžal, sedaj živite v Kranju. Kaj ste počeli ob treningih?

Z dekletom Nastjo in sinom živimo na Mlaki. Ijan Luka je star dve leti in tri mesece. Je zelo priden, je pa res, da sva po zaključeni sezoni morala nadoknaditi čas, ki ga čez zimo za druženje ni bilo veliko. Zlasti v prvih dveh tednih, ko je bil res čas za počitek, sva se veliko igrala z avtomobilčki, traktorji ... in prekladala pesek.

Sedaj imate znova treninge z ekipo. Je težko trenirati, ko še ne veste, kdaj se bo sezona zares lahko začela?

Ne glede na vse vedno treniramo zato, da bomo pozimi čim uspešnejši. Seveda so dobrodošli tudi uspehi na poletnih tekmah, vendar ti niso garancija, da bo nato uspešna tudi zimska sezona. Največja umetnost na prehodu v zimo je, da dobre skoke s plastike oziroma keramike preneseš na ledeno smučino oziroma na sneg. Zadnje zime se nam dogaja, da je sneg šele na prvi tekmi svetovnega pokala in treba se je hitro prilagajati.

Boste pogrešali poletne tekme?

Mislim, da kakšna poletna tekma prav gotovo bo. Če ne drugega, bomo tekmo naredili v okviru treningov. Res pa je, da se bomo vsaj v prvem delu poletja gotovo manj družili s tujci. Upam, da bo kakšna tekma vsaj kasneje septembra in oktobra.

Kakšni so vaši načrti za novo sezono?

Želim si držati raven iz zadnje sezone in jo skušam dvigniti. Seveda bo treba z glavo pristopiti k vsej stvari in se ne zaletavati. Treba bo delati sproščeno.

Kaj za vas pomeni, da se je svetovno prvenstvo v domači Planici z marca prestavilo na december?

Da bomo že na začetku septembra tekmovali doma, je zame res super. Rad letim, čeprav tega v preteklosti nisem še dokazal tako, kot bi si želel. Sedaj upam, da bom našel pravo letalno pozicijo in nastavitve za letalnico. V Kulmu mi je že dobro uspelo in upam, da bo tako šlo tudi naprej.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

delno oblačno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/20

ponedeljek

8/19

torek

7/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!

Bo zdaj spet vse po starem? / 11:46, 20. maj

Septembra prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro!

Ena oseba pozitivna, znova brez umrlih / 08:15, 20. maj

Hmm, poročilo NIJZ -ja pravi, da je bilo stanje včeraj : 21 aktivno okuženih od tega 24 v bolnišnici !??
Torej so 3 je preveč al kako?