Anže Lanišek se v družbi reprezentančnih prijateljev pripravlja na novo sezono. / Foto: Gorazd Kavčič

Imel je tudi čas za igranje

Smučarski skakalec Anže Lanišek je prve proste dni po zaključku sezone preživel predvsem z dvoletnim sinom, sedaj pa se z reprezentančnimi prijatelji že pripravlja na novo sezono.

Kranj – Minula sezona se za smučarske skakalce ni končala po načrtih, vendar je večina dobro izkoristila čas, ko so bili doma. Anže Lanišek, 24-letni član SSK Mengeš, ki je sezono svetovnega pokala zaključil na 15. mestu v skupni razvrstitvi, je prosti čas izkoristil tudi za igro s sinom.

Čeprav se sezona ni končala, kot ste si želeli oziroma načrtovali, so bili dobri rezultati gotovo spodbuda za nove treninge?

Po zaključku sezone smo od trenerja Gorazda Bertonclja dobili individualne programe. Ker je bila sezona pač za dva tedna skrajšana, smo treninge za novo začeli dva tedna prej. Lahko rečem, da za nas ni bilo druge bistvene spremembe v primerjavi s prejšnjimi leti. V času karantene smo pač trenirali sami doma. K sreči je bilo vreme lepo in sem bil veliko v naravi, gozdu. Mislim, da je bil zgolj en deževen dan in takrat sem delal vaje v domači dnevni sobi.

Doma ste iz Domžal, sedaj živite v Kranju. Kaj ste počeli ob treningih?

Z dekletom Nastjo in sinom živimo na Mlaki. Ijan Luka je star dve leti in tri mesece. Je zelo priden, je pa res, da sva po zaključeni sezoni morala nadoknaditi čas, ki ga čez zimo za druženje ni bilo veliko. Zlasti v prvih dveh tednih, ko je bil res čas za počitek, sva se veliko igrala z avtomobilčki, traktorji ... in prekladala pesek.

Sedaj imate znova treninge z ekipo. Je težko trenirati, ko še ne veste, kdaj se bo sezona zares lahko začela?

Ne glede na vse vedno treniramo zato, da bomo pozimi čim uspešnejši. Seveda so dobrodošli tudi uspehi na poletnih tekmah, vendar ti niso garancija, da bo nato uspešna tudi zimska sezona. Največja umetnost na prehodu v zimo je, da dobre skoke s plastike oziroma keramike preneseš na ledeno smučino oziroma na sneg. Zadnje zime se nam dogaja, da je sneg šele na prvi tekmi svetovnega pokala in treba se je hitro prilagajati.

Boste pogrešali poletne tekme?

Mislim, da kakšna poletna tekma prav gotovo bo. Če ne drugega, bomo tekmo naredili v okviru treningov. Res pa je, da se bomo vsaj v prvem delu poletja gotovo manj družili s tujci. Upam, da bo kakšna tekma vsaj kasneje septembra in oktobra.

Kakšni so vaši načrti za novo sezono?

Želim si držati raven iz zadnje sezone in jo skušam dvigniti. Seveda bo treba z glavo pristopiti k vsej stvari in se ne zaletavati. Treba bo delati sproščeno.

Kaj za vas pomeni, da se je svetovno prvenstvo v domači Planici z marca prestavilo na december?

Da bomo že na začetku septembra tekmovali doma, je zame res super. Rad letim, čeprav tega v preteklosti nisem še dokazal tako, kot bi si želel. Sedaj upam, da bom našel pravo letalno pozicijo in nastavitve za letalnico. V Kulmu mi je že dobro uspelo in upam, da bo tako šlo tudi naprej.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

pretežno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

6/19

petek

6/18

sobota

6/19

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 08:04, 27. maj

gledam; pravilno si ocenil, da so Nemci dobrodošli, Slovenci so pa sprti za vse večne čase. Nemci niso nikoli bili problem za komuniste; Slo...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...