V. d. direktorja JGZ Brdo Marjan Hribar je predstavil nove načrte glede prenove Hotela Brdo. / Foto: Primož Pičulin

Prenovo naj bi začeli jeseni

Hotel Brdo naj bi do maja prihodnje leto prenovili, za to pa naj bi porabili do osem milijonov evrov, kar je bistveno manj, kot je bilo sprva načrtovano. Ob evropskem dnevu parkov od danes do konca meseca brezplačno odpirajo vrata Parka Brdo, kjer imajo vedno zanimivo ponudbo.

Kranj – V zadnjem letu smo večkrat poročali o obnovi Hotela Brdo, ki naj bi po prvotnih načrtih že potekala in naj bi se zaključila na začetku prihodnjega leta. Pri izbiri izvajalca se je zapletlo že lani, zato je bil objavljen nov razpis, ponudbe čez štirideset milijonov evrov pa so še vedno presegale zagotovljena sredstva. Dela so bila namreč prvotno ocenjena na 26 milijonov evrov, za celoten projekt pa je bilo namenjenih do 35 milijonov evrov.

Tako se je Generalni sekretariat vlade letos marca odločil, da javnega naročila za prvotno izdelani idejni projekt ne odda, ampak za prenovo poišče drugačno rešitev. S pooblastilom Generalnega sekretariata vlade bo za investicijo skrbel Javni gospodarski zavod Brdo (JGZ Brdo).

Ker je po razrešitvi prejšnje direktorice Špele Munih Stanič vlada RS na aprilski dopisni seji za vršilca dolžnosti direktorja JGZ Brdo imenovala Marjana Hribarja, je ta na torkovi novinarski konferenci predstavil nov projekt prenove hotela.

Kot je pojasnil, so po neuspešnem postopku izbire izvajalca za gradbena dela po prvotnem projektu prenove hotela v kratkem času preučili vse možnosti, kako Hotel Brdo urediti do začetka predsedovanja Slovenije Svetu EU v drugi polovici prihodnjega leta. »Po analizi stanja in vseh možnih variant smo se odločili za temeljito in celovito obnovo. Ne bo šlo sicer za dograditev, prav tako v njem ne bo bazena, kot je bilo načrtovano, hotel pa bo vseeno namesto sedanjih 78 imel 111 namestitvenih enot. V kratkem času smo izpeljali postopke idejnih zasnov, izbrana pa je bila idejna rešitev podjetja Esplanada, d. o. o., s katerim je JGZ Brdo v preteklih letih že sodeloval,« je povedal Marjan Hribar in dodal, da je projektantska ocena projektov do osem milijonov evrov (brez DDV), kar je bistveno manj, kot je bilo sprva predvideno.

»V preteklih poizkusih so bile ponudbe višje od štirideset milijonov evrov, kljub svojim dolgoletnim izkušnjam v turizmu pa moram priznati, da na tako visoke številke obnove za takšno kvadraturo še nisem naletel in močno odstopajo od evropskega povprečja. Zato smo se odločili za nov izbor in trenutno poteka izdelava idejnega projekta, ki bo podlaga tudi za javni razpis oziroma objavo na evro portalu, v katerem se bo izbiral glavni izvajalec. Na ta način želimo čim hitreje in čim enostavneje priti do novega hotela,« je postopek opisal Marjan Hribar in dodal, da naj bi bil izvajalec izbran septembra, gradnja naj bi trajala osem mesecev, odprtje prenovljenega hotela pa je predvideno maja prihodnje leto.

»Posestvo Brdo potrebuje hotel za goste ob protokolarnih dogodkih, udeležence poslovnih dogodkov in športnike,« je tudi pojasnil Hribar in dodal, da želijo biti zelo odprti tudi za domače obiskovalce. Tako bo od danes do 31. maja Park Brdo na stežaj odprl vrata obiskovalcem, ki bodo imeli prost vstop. Na voljo bodo aktivnosti na prostem in kulinarična ponudba. Dnevi odprtih vrat sovpadajo z evropskim dnevom parkov, ki ga obeležujemo 24. maja.

»Če bodo odzivi in obisk dobri, potem bomo razmišljali tudi o tem, ali ni nemara čas, da Brdo odpremo čez vse leto in namesto sedanje vratarnice naredimo moderen center za obiskovalce,« je tudi povedal Marjan Hribar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

pretežno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

6/19

petek

6/18

sobota

6/19

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 08:04, 27. maj

gledam; pravilno si ocenil, da so Nemci dobrodošli, Slovenci so pa sprti za vse večne čase. Nemci niso nikoli bili problem za komuniste; Slo...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...