Nova realnost v turizmu

Spletno srečanje o turizmu: pandemija covida-19 zahteva gradnjo novega turizma, ki pa mora v Sloveniji ohraniti trajnostno naravnanost in zagotavljati personalizirana doživetja.

Kranj – V slovenskem in tudi nasploh v turizmu je nastopila nova realnost, ki pomeni tudi nujni »reset« in gradnjo novega turizma, pri katerem so varnostni standardi pomembni za turiste, zaposlene in prebivalce, so si bili enotni turistični delavci, ki so sodelovali na drugem od petih spletnih srečanj slovenskega turizma Slovenski turizem med in po covidu-19, ki jih pripravlja Slovenska turistična organizacija. Po mnenju govornikov mora turizem jutrišnjega dne ohraniti usmerjenost v trajnostni razvoj in zagotavljati personalizirana doživetja. K varni izkušnji gosta bo zelo pomembno prispevala tudi digitalizacija. Pomembno je, da v slovenskem turizmu prisegamo na higieno, zdravje, varnost in zaupanje, je poudarila mag. Helena Cvikl, v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na gospodarskem ministrstvu.

Na spletnem srečanju z naslovom Nova realnost – novi standardi so sodelujoči razpravljavci poudarili nujnost in pomen uvedbe novih standardov varnosti v poslovanje turističnih ponudnikov, še posebej pa hotelske industrije. Gregor Jamnik, predsednik Združenja hotelirjev Slovenije, je tako razložil, da se slovenski hotelirji zelo striktno držijo smernic Svetovne zdravstvene organizacije, ki pa jih uvajajo življenjsko in z upoštevanjem kriterija profitabilnosti ponudnikov. Po njegovi oceni bodo morali na novo pridobiti zaupanje gosta, zato bo slovenski hotelirski sektor pri uvajanju standardov kakovosti naredil mnogo več, kot zahtevajo predpisi. Gostje se bodo sicer hitro navadili nove realnosti, na začetku uvedbe standardov pa bo higiensko »pretiravanje« pomembno, je dodal.

Borut Kokelj, kreativni direktor GLAMPro, ki se je podpisal tudi pod blejski Garden Village, je dejal, da so glampingi ena najbolj varnih oblik turističnih storitev, saj zagotavljajo omejeno število gostov in zasebnost, po t. i. korona različici pa so delovali že pred krizo. Poudaril je tudi možnost ponudbe cenovno bolj dostopne oblike glampinga. Predvideva še, da se bo turizem razvijal tudi v smeri transformacije nekaterih produktov, npr. na področju kampinga.

Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, je spregovoril o specifičnosti slovenskih naravnih zdravilišč, kjer so zelo strogi standardi zagotavljanja varnosti in higiene veljali že pred krizo, še posebej v tistih delih zdravilišč, ki so sprejemali najbolj ranljive goste. Poudaril je še, da je zelo pomembno sporočilo turistom, da je Slovenija tudi nadalje pristno prijazna destinacija.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

14/30

ponedeljek

12/24

torek

10/26

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 18. julij 2020

Pohod na Gradovec

IZLETI / Kranj, 25. julij 2020

Izlet na Grosser Rosennock

IZLETI / Kranj, 29. julij 2020

Letovanje na Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 15:31, 5. julij

Povzeto po radiu Ognjišče: še pogled z sruge stranihttps://siol.net/siol-plus/kolumne/odstop-hojsa-ker-noce-sistema-viktorja-avblja-529261ht...

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:22, 3. julij

A pa ti je treba trikrat na dan hodit v trgovino?

Potrjenih 16 okužb z novim koronavirusom / 13:21, 3. julij

Kakšno zaščito pred korono uporabljajo politiki? Vsi zdravi, nihče ne zboli, niti levi, niti desni !