Mark Toplak po ponedeljkovi predstavitvi na svetu zavoda

Bo bolnišnico vodil Mark Toplak

Po neuradnih informacijah je svet zavoda za direktorja Splošne bolnišnice Jesenice izbral Marka Toplaka. Soglasje k imenovanju mora dati še vlada.

Jesenice – Novi direktor Splošne bolnišnice Jesenice naj bi po neuradnih informacijah postal Mark Toplak. Uradno informacijo o tem, kdo bo vodil bolnišnico, naj bi svet zavoda javnosti sporočil po tem, ko bodo z odločitvijo pisno seznanjeni vsi trije kandidati. To so Tomaž Pliberšek, Tomaž Krišelj in Mark Toplak, ki so se svetu zavoda predstavili v ponedeljek.

Kot je ob tem dejal predsednik sveta zavoda Matevž Lakota, ne bi bilo korektno, da bi »širša Slovenija pred samim kandidatom izvedela, ali je bil izbran ali ne«. Kot je dodal, so bile predstavitve vseh treh kandidatov zelo korektne, je pa svet zavoda posebno pozornost namenil pravilnosti samega postopka izbire. Prvi razpis se je namreč končal neuspešno, saj je neizbrani kandidat Tomaž Krišelj takrat uspel s pritožbo na sodišče zaradi napak v postopku. Lakota je ob tem tudi dejal, da si želijo, da bi bolnišnica čim prej dobila direktorja s polnim mandatom, saj jo je od avgusta lani vodi vršilec dolžnosti direktorja.

In kdo je Mark Toplak, ki naj bi, če ga bo potrdila tudi vlada, prevzel vodenje bolnišnice? Od lani je direktor Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, po izobrazbi je univerzitetni diplomirani strojnik, ki je študij MBA zaključil v Veliki Britaniji. Skoraj celotno kariero je delal v družbi IBM, zadnjih nekaj let pa je deloval kot samostojni podjetnik. Živi v Zapužah, po rodu je sicer iz Ljubljane, je oče treh otrok, starejša hči je arhitektka, sin zdravnik, mlajša hči pa študentka.

Toplak (letnik 1963) je sicer član stranke SDS, predsednik radovljiškega občinskega odbora stranke, vrsto let je bil tudi občinski svetnik v Radovljici. Bil je tudi kandidat za župana Radovljice.

Po ponedeljkovi predstavitvi je dejal, da se je za kandidaturo odločil, ker je bolnišnica pred kar nekaj izzivi, ki jih je še dodatno zapletla epidemija. V primeru izvolitve bo v ospredje postavil pacienta, prizadeval si bo za čim boljšo oskrbo in zadovoljstvo bolnikov. Hkrati se bo ukvarjal z reševanjem kadrovskih težav, predvsem na področju zdravstvene nege. Posebno pozornost v programu pa je namenil regijski bolnišnici, katere gradnja je po njegovem mnenju nujna. In kje naj bi ta stala? Kot je dejal, med vzhodnim delom Jesenic in Naklim.

Ob tem pa je zavrnil namigovanja, da naj bi se na razpis prijavil zato, ker je član trenutno vladajoče stranke. Poudaril je, da se je celoten postopek izbire direktorja bolnišnice začel še pod prejšnjo vlado, prav tako je bil sedanji svet zavoda imenovan v času prejšnjega ministra Aleša Šabedra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

delno oblačno
vlažnost: 50 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

12/24

nedelja

8/23

ponedeljek

10/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 12. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 13. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 14. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, Cerkje, 14. julij 2020

Kolesarska izleta

FILM / Jesenice, 14. julij 2020

Pavarotti

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

OBVESTILA / Gorenjska, 15. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 16. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Krvavi Kongo / 22:57, 11. julij

Točno tako Leopold ni bil nikoli v Kongu, Hitler ni bil nikoli v taborišču, Tito ni bil nikoli na Golem Otoku, a ljudje so umirali kot po...

Ohranjajo vleko ploha / 22:43, 11. julij

Do pred kratkim je živel v Kranju in so bili vsi ostali Slovenci za njega Neslovenci primorci so bili Italijani, Štajerci Turki, Dolenci pa ...

Ohranjajo vleko ploha / 22:37, 11. julij

Imam nažalost švagerja, pameten da kar po šivih poka, v življenju pa mu ni uspelo popolnoma, nič sovraži vse kar ni Gorensko in Srbsko tipičen Šovinist

Ohranjajo vleko ploha / 22:33, 11. julij

Ja gdo? katera Gorenka, pa še hoče Gorenca za Moža?
Če prav nič ne znajo so najbol pametni, dopoldan sovražijo sami sebe popoldan pa celi svet.

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 16:12, 10. julij

"Ve kdo, da je kaka cerkev fraj 30. Julija?"
---------------------------
V Srbiji v samostanu Studenica imaju fraj. Ne vem pa če imajo žar.
Če ostaneš dol, ti ga jaz kupim.
Ajd.

V četrtek sedemnajst novih okužb / 15:27, 10. julij

Kdo bo skrbel za naše zdravje, če zboli vladni govorec Jelko ?

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 10:33, 10. julij

Cerkev Sv. Metoda in Cirila v LJ ponuja celotno ponudbo od žara do trubaćev. Gospod 20% pride civilno poročit v park pred cerkvijo.