Kljub nejasnostim bodo vodovod začeli graditi

Še vedno ni jasno, ali bo za krvavški vodovod treba izvesti presojo vplivov na okolje. Projekt, za katerega sta že pridobljeni dve pravnomočni gradbeni dovoljenji, naj sicer ne bi bil ogrožen. V Cerkljah bodo vsak čas začeli graditi.

Skupno bodo v projektu zgradili 25 kilometrov vodovoda, ki bo oskrboval prebivalce Cerkelj, Kranja, Šenčurja, Vodic in Komende.

Cerklje – Nad projektom Oskrba s pitno vodo na območju Zgornje Save – 1. sklop, kot se uradno imenuje projekt gradnje krvavškega vodovoda za občine Cerklje, Kranj, Šenčur, Vodice in Komenda, že več mesecev visi vprašanje, ali bo potrebna presoja vplivov na okolje, ki jo zahteva agencija za okolje.

Po besedah cerkljanskega župana Franca Čebulja so na zadnjem sestanku, sicer še v času prejšnje vlade, pristojni na ministrstvu za okolje in prostor zagotavljali, da projekt ni ogrožen. A do danes dokončne informacije, ali bo za 12,4 milijona evrov težak projekt, v katerem bodo zgradili 25 kilometrov vodovoda, ki bo oskrboval več kot trideset tisoč ljudi, potrebna presoja vplivov na okolje, še niso dobili. »V tem trenutku imamo zgolj neuradno informacijo, da naj ne bi bila potrebna, a uradnega dokumenta še vedno nimamo,« nam je povedal Čebulj, ki dodaja, da so doslej pridobili vsa potrebna soglasja in dve pravnomočni gradbeni dovoljenji, v nobenem izmed dokumentov pa ni bila omenjena presoja vplivov na okolje.

»Vse se je začelo s kanalom C0 v Ljubljani. Takrat so se očitno nekateri pristojni ustrašili in tudi za druge projekte, ki gredo deloma skozi poplavna ali zaščitena vodna območja, zahtevali pripravo presoje vplivov na okolje. Med te je ''padel'' tudi naš projekt krvavškega vodovoda, čeprav gre le skozi območja tretje stopnje ogroženosti, poleg tega ne vem, na kakšen način bi lahko vodovod ta območja kakorkoli ogrozil,« še dodaja cerkljanski župan.

Kljub nejasnostim se v Cerkljah, kjer so v prejšnjih letih že zgradili pet kilometrov sistema vodovoda, že pripravljajo na začetek gradnje odseka med vasjo Grad in vodnim zajetjem, k gradnji preostale spremljajoče infrastrukture pa so povabili tudi druge izvajalce. Kot pravi cerkljanski župan, bodo dela začeli vsak čas.

Za krvavški vodovod, pri katerem sicer največji delež investicije prevzema Občina Cerklje, si obetajo tudi pridobitev nepovratnih evropskih sredstev. Vlogo morajo pripraviti do jeseni, nato pa naj bi odločbo o sofinanciranju projekta s strani EU pridobili predvidoma do konca leta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 100 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

11/16

torek

6/14

sreda

2/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Kranj, 27. oktober 2020

Srečanj sekcije za ročna dela ne bo

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. oktober 2020

Sokolski dom zaprt

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Na Gorenjskem včeraj največ okužb v Kranju / 19:45, 27. oktober

ŽELEZNIKI imajo to smolo, da je med hribi
- DOMEL - ki daje kruh domačinom in vsem okoliškim. od LJ do Jesenic in Tržiča.
Čist verjetno, da so oni prinesli virus k nam )) !

Prepoved gibanja med občinami / 15:00, 27. oktober

Število postelj ni problem. Problem je pomanjkanje ustreznega zdravstvenega osebja. Zaradi premajhne plače gredo raje v Avstrijo in Italijo....

Prepoved gibanja med občinami / 14:51, 27. oktober

ja in? a ni fajn doma bit pa še plačan bit za to?

Prepoved gibanja med občinami / 12:15, 27. oktober

Še teden dni, pa bomo ustavili državo. Zato, ker zdravstvo ni zmožno poskrbeti za dodatnih 350 postelj. Banana država.

Rož'ca raste, ko jo potrebujemo / 11:15, 27. oktober

Se opravičujem Miranu Čebašku.
Se mi je zapisalo.
Mislim sem na splošno . Nisem sem se želel spotikat v konkretno osebo.
Se opravičujem, se zgodi.

Angel spomina / 10:14, 27. oktober

Razprava o tej zadevi je brezpredmetna, ker je že zgodovina in se ne da spremeniti. Bolj pomemben je izgubljeni Piranski zaliv in lasten dostop do odprtega morja.

Rož'ca raste, ko jo potrebujemo / 09:34, 27. oktober

Reku eden:
gospod na fotografiji men ne bo pamet solil, je predebu.