Najboljši tržiški športniki minulega leta na odru amfiteatra Gorenjska plaža z zasluženimi priznanji / Foto: Tina Dokl

Športniki jih razveseljujejo

V tržiški občini so ponosni na uspešne športnike, za njihove rezultate pa so jih minulo sredo nagradili s priznanji. Športnik leta je deskar Žan Košir, priznanje za življenjsko delo pa je dobil Ludvik Soklič.

Tržič – Čeprav si niso podajali rok, ampak le široke nasmehe, je bilo v amfiteatru Gorenjska plaža minulo sredo zvečer prijateljsko in slovesno. »Današnja prireditev je ena prvih pokoronskih v naši občini. V minulih mesecih smo začutili, kako veliko vlogo v našem življenju predstavljata šport in druženje, ki je z njim povezano,« je zbrane športnike, trenerje, klubske funkcionarje, starše in vse druge nagovoril podpredsednik Športne zveze Tržič Matjaž Dovžan in poudaril, da mora biti šport dostopen vsem, zato je sodelovanje še kako pomembno. »Do sedaj smo v občini Tržič uspešno ohranili dosežen nivo na področju športa in upamo, da bo tako tudi v prihodnje,« je povedal Dovžan ter dodal, da se redkokateri kraj v Sloveniji lahko pohvali s takšnim številom športnikov, kot Tržič. »Sebe in vse nas iz leta v leto razveseljujete z vrhunskimi dosežki,« je dodal Matjaž Dovžan.

Zbrane na prireditvi je pozdravil tudi domači župan Borut Sajovic in povedal, da je šport naložba v zdravje, pomemben pa je tudi za promocijo zdravja. Povedal je, da se v kratkem v občini obeta nekaj novih pridobitev, med drugim tudi jekleni poligon za vadbo na prostem v športnem parku v Bistrici. »Smo in ostajamo športno mesto,« je poudaril župan in čestital uspešnim športnikom.

Mali in veliki športni znak za naslove državnih prvakov so si zaslužili: Maša in Taja Bodlaj, Lovro Dovžan, Jure Jordan, Hanna Kavčič, Brina Marčun, Tjaša Muzik, Iris Nučič, Urban Podrekar, Eva Puhar, Lana Pesjak, Jošt Soklič in Breda Košir. Priznanja za obetavne športnike so prejeli Sara Rovtar, Jerneja Repinc Zupančič, Tim Dolinar, Matic Hladnik in Neža Perko.

V konkurenci najboljših športnikov je prvo mesto osvojil deskar Žan Košir, drugo smučarski skakalec Anže Semenič, tretje pa športni plezalec Anže Peharc. Priznanja za odlične dosežke so dobili še veslač Miha Aljančič, smučarska tekačica Anita Klemenčič ter hokejisti Patrik in Sašo Rajsar ter Andrej Tavželj. Med ekipami sta si priznanji zaslužili ženska in moška ekipa Kegljaškega kluba Ljubelj.

Vrhunec prireditve, ki jo je vodil Tin Vodopivec, ki je zbrane tudi velikokrat nasmejal, se je zaključila s podelitvijo priznanja za življenjsko delo, ki si ga je zaslužil vsestranski športnik Ludvik Soklič, ki je pri 82 letih še vedno aktiven.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

jasno
vlažnost: 85 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

14/31

sobota

15/30

nedelja

15/30

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 8. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kokrica, 8. avgust 2020

Pohod na Krvavec

IZLETI / Kranj, 8. avgust 2020

Planinski izlet na Kamniški vrh

PREDAVANJA / Kranj, 8. avgust 2020

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Gorenjska, 9. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 10. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 11. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 11. avgust 2020

Kolesarski izlet na Jezersko

 

 
 

 

 
 
 

Kmetijska ministrica pod drobnogledom / 17:53, 8. avgust

in ja, večna slava in večni mir tov. Stanovniku !!

Kmetijska ministrica pod drobnogledom / 17:52, 8. avgust

Vroče je ja... Dej si mrzlo brisačo na glavo !

Kmetijska ministrica pod drobnogledom / 08:54, 8. avgust

Janez Stanovnik ima svoj kip res samo v LJ, ki postaja država znotraj države. Drugje po Sloveniji ni prostora za izdajalce Slovenskega naroda.

Po ocenah NIJZ epidemiološke razmere v Sloveniji trenutno relativno ugodne / 07:09, 8. avgust

Pričakujem in higienično bi bilo, da se prvi cepijo tisti, kateri največ hodijo po svetu, torej politiki vključno z prvo epidemiologinjo v d...

Otrokom približali klasiko / 16:35, 6. avgust

"Otrokom približali klasiko"
-------------------
Način kako otroke čimprej zamorit.

Delavski most obnovljen / 23:57, 5. avgust

Se je župan že peljal čez "prenovljene" luknje?

Iz tržiškega v jeseniški dom? / 21:02, 5. avgust

Povsem se strinjam z radovednežem. K temu bi dodala še sledeče. Ga Arko nima prav nobenih izkušenj z vodenjem DSO, razen enoletnega direktor...