Pogodbo o sodelovanju so podpisali župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in župan Občine Tržič Borut Sajovic. / Foto: Tina Dokl

Pomembno je sodelovanje

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, župan Občine Tržič Borut Sajovic in direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan so včeraj podpisali pogodbo o sodelovanju pri zagotavljanju varstva pred požarom.

Kranj – V prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj je bilo včeraj slovesno, saj so pristojni podpisali pogodbo o sodelovanju, ki je še ena v povezovanju sosednjih občin. »Konec prejšnjega meseca smo prevzeli novo avtocisterno, ki ima rezervoar za 12 kubičnih metrov vode. Danes podpisujemo pogodbo o sodelovanju pri zagotavljanju varstva pred požarom z avtocisterno in avtolestvijo na območju občine Tržič. Na podlagi te pogodbe bo lahko Gasilsko reševalna služba Kranj aktivirana ob večjem požaru v industriji ali strnjenem naselju z avtocisterno z voznikom. Tako ne bo prihajalo do zamikov zaradi potrebnih dovoljenj pri aktiviranju in Občina Tržič nas bo lahko tako tudi zapisala v svoj načrt obveščanja in aktiviranja gasilskih enot. Seveda pa to ne pomeni, da sedaj prostovoljna gasilska društva ne potrebujejo več opreme, ki jo morajo imeti v skladu s kategorizacijo gasilskih enot. Ta pogodba je le garant, da bo dodatna količina vode na poti na kraj intervencije in se bo vodja intervencije lahko posvečal drugim nalogam,« je poudaril direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in dodal, da v drugi polovici leta pričakujejo tudi novo avtolestev, za katero je sporazum o nakupu podpisalo sedem občin, kranjska občina pa je pridobila tudi državni denar.

»Vesel sem novega dokazila sodelovanja z ostalimi občinami, tudi občino Tržič, prav tako pa sem vesel, da lahko skupaj skrbimo za požarno varnost naših občanov. To ni edini projekt, s katerim povezujemo občine okoli Kranja in na Gorenjskem, saj bomo v kratkem predstavili tudi kolesarski sistem, ki bo povezal občine,« je poudaril kranjski župan Matjaž Rakovec.

Novega sodelovanja je bil vesel tudi tržiški župan Borut Sajovic. »Z vsako tako pogodbo je varnost občanov in občank večja, delo gasilcev in gasilk pa lažje in učinkovitejše,« je povedal Sajovic in dodal, da je tudi v gasilskih vrstah sodelovanje potrebno. »V zadnjih letih smo za devet gasilskih društev kupili 15 novih vozil. To je velika pridobitev, a tudi velik strošek. Kljub temu da smo ena najbolje tehnično opremljenih gasilskih zvez v regiji, pa so pomembni tudi ljudje in njihovo znanje. V Tržiču nas je okoli tisoč, vendar pa je sodelovanje s strokovnjaki pri našem delu še dodana vrednost. Želim, da se čim večkrat srečamo in skupaj vadimo, čim manjkrat pa gasimo,« je ob podpisu pogodbe povedal župan Sajovic.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/16

četrtek

6/17

petek

4/18

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Jubilejni Teden slovenske drame odpovedan / 06:52, 29. oktober

Hvala bogu in virusu!

Radovljiški gasilci z novim vozilom takoj na intervencijo / 06:51, 29. oktober

A se zajebavajo?
Požar na štedilniku gasili s 320000€ vrednim vozilom -
to bi šel lahko eden na kolesu s kanglo vode.

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 13:08, 28. oktober

Zdravstvo in organizacija. Ne bo šlo. Ego napumpan na max.

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 11:14, 28. oktober

Na odvzemu brisa pred bolnico Golnik pa gužva, da je noro, en po drugem z zdravstvenimi delavci vred ! Dvomim da dr. Rozman tega ne ve ali n...

Za vsako zmago je potreben skupni cilj / 11:08, 28. oktober

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 bo sodeloval tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav...

Gospodarstvo za šesti paket / 07:53, 28. oktober

Ne razumem levičarje, ki so proti ukrepom vlade. Saj vlada izvaja čisti socijalizem. Plačuje nedelo. Mogoče so užaljeni, ker drugi to izvaja?

Cena gradnje in obnove: Se bolj splača obnova ali novogradnja? / 07:50, 28. oktober

Novo stanovanje za 4-člansko družino je od 250 do 300k€. Nova enodružinska hiša od 350 do 400k€. To so številke za Gorenjsko. Stara hiša je tudi po obnovi še vedno stara hiša.