Tanja Nežmah Dolinšek

Ko ves teden praznuješ ...

Tanja Nežmah Dolinšek se je rodila 16. junija 1970. Abrahama je srečala prejšnji teden in lahko bi rekli, da je petdeseti rojstni dan praznovala ves teden.

Pravi rojstnodnevni živžav se je začel dan pred Tanjinim rojstnim dnem. Že v popoldanskih urah so se pred vrati hiše v Trbojah, kjer Tanja živi, oglasile prijateljice, da nazdravijo njenemu rojstnemu dnevu – vendar ne doma. Slavljenko, ki ponosno pove, da bo kmalu že četrtič babica, so odpeljale čez cesto, v Gostilno Parizar, čez kakšni dve uri pa je na domačem dvorišču začelo vrveti. Tanji so domači, sosedje in prijatelji začeli postavljati mlaj, na katerem se sedaj »sonči« petdesetica. Pod varnim zavetjem nadstreška za avtomobile pa se je začelo rojevati morsko vzdušje, saj so poskrbeli še za občutek prave plaže – Tanja je namreč znana po tem, da obožuje morje. Glavni pobudnik za dogajanje na domačem dvorišču je bil hčerin soprog, torej Tanjin zet Marjan Kos. Brez glasbe ni šlo, za kar sta poskrbela Janko Kokalj in Matjaž Vojsk, sicer člana ansambla Galop. Tokrat je Janko namesto kitare v roke vzel harmoniko. Tanjina hči Alenka je pripravila domače sladke dobrote, ko pa je mlaj končno stal, se je na dvorišče lahko vrnila tudi Tanja. Začelo se je s plesom in voščili, nadaljevalo naslednji dan z velikim šopkom petdesetih vrtnic, za povabljene pa je Tanja ob petdesetem rojstnem dnevu konec tedna v Parizarju pripravila še veliko zabavo, tudi ob zvokih ansambla Ponos. Prav simpatičen pa je bil nastop »domače« klape Veli Jože, kjer je za kitaro poprijel tudi Tanjin sin Marjan. Rojstnodnevnim presenečenjem kar ni bilo videti konca.

Tanjo sicer večina pozna po njenem vedeževanju, redki pa vedo, da goji tudi ljubezen do pisanja pesmi in je leta 2006 izdala pesniško zbirko za odrasle z naslovom Angel brez kril. Njen vedeževalski kotiček, kjer odgovarja na vaša vprašanja, najdete tudi v našem časopisu. Z Gorenjskim glasom sodeluje že dobrih dvajset let, pripravlja tudi vedeževalske tečaje. Pravi, da jo ljudje največ sprašujejo po zdravju, ljubezni, denarju, pa še družina jih velikokrat zanima. Že Tanjin pokojni oče je bil vedeževalec, pa stara mama po očetovi strani, njena mama ravno tako. Torej bi lahko rekli, da Tanja izhaja iz družine, kjer imajo vedeževanje v krvi. Sama je bila stara komaj dvanajst let, ko je prvič »brala« iz kave. Danes uporablja več različnih kompletov kart, glede na prvi vtis pa nato izbere karte, iz katerih posamezniku vedežuje. Pa slabe stvari, ki jih vidi v kartah? Jih pove, nas zanima. Odgovori, da sama presodi, ali sme stranki tudi to povedati.

Danes je Tanja že v Savudriji, kjer že dvanajst let preživlja svoj morski dopust. Slavljenka je tudi tu doživela presenečenje. Njeni tamkajšnji sosedje z Lidijo Obid so poskrbeli, da se je zabava za njenih petdeset let nadaljevala, med zanimivimi »sladkimi« darili pa je Tanja za abrahama dobila še posebno torto – s slanim pridihom, iz pršuta. Zanjo, pove Tanja, pa je »kriva« Beti iz Parizarja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 27°

jasno
vlažnost: 58 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

14/31

sobota

15/30

nedelja

15/30

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 8. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kokrica, 8. avgust 2020

Pohod na Krvavec

IZLETI / Kranj, 8. avgust 2020

Planinski izlet na Kamniški vrh

PREDAVANJA / Kranj, 8. avgust 2020

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Gorenjska, 9. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 10. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 11. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 11. avgust 2020

Kolesarski izlet na Jezersko

 

 
 

 

 
 
 

Kmetijska ministrica pod drobnogledom / 08:54, 8. avgust

Janez Stanovnik ima svoj kip res samo v LJ, ki postaja država znotraj države. Drugje po Sloveniji ni prostora za izdajalce Slovenskega naroda.

Po ocenah NIJZ epidemiološke razmere v Sloveniji trenutno relativno ugodne / 07:09, 8. avgust

Pričakujem in higienično bi bilo, da se prvi cepijo tisti, kateri največ hodijo po svetu, torej politiki vključno z prvo epidemiologinjo v d...

Otrokom približali klasiko / 16:35, 6. avgust

"Otrokom približali klasiko"
-------------------
Način kako otroke čimprej zamorit.

Delavski most obnovljen / 23:57, 5. avgust

Se je župan že peljal čez "prenovljene" luknje?

Iz tržiškega v jeseniški dom? / 21:02, 5. avgust

Povsem se strinjam z radovednežem. K temu bi dodala še sledeče. Ga Arko nima prav nobenih izkušenj z vodenjem DSO, razen enoletnega direktor...

Triglav izpadel iz nogometne elite / 14:53, 4. avgust

S takim pristopom ja, dobrodošli v 3. ligi !

V ponedeljek devet potrjenih okužb s koronavirusom in ena smrt / 14:50, 4. avgust

Naslednjih 14 dni bo ključnih, da bomo videli, če bo po tem roku naslednjih 14 dni ključnih... Hahaha, bulšit!!