Škofjeloški občinski nagrajenci z županom Tinetom Radinjo / Foto: Gorazd Kavčič

Pogumni, srčni, solidarni ...

Kot pogumni, povezani, srčni, profesionalni in solidarni so se v Škofji Loki izkazali ob letošnjih izzivih epidemije, je v slavnostnem nagovoru ob občinskem prazniku naglasil župan Tine Radinja.

Škofja Loka – Slovesnost ob občinskem prazniku je bila kot vselej na dvorišču Škofjeloškega gradu, a zaradi razmer z manj obiskovalci in nastopajočimi. Kljub temu je bilo slovesno. Župan Tine Radinja je nagovoril navzoče in povedal, da je ravno čas epidemije znova pokazal, da v občini držijo skupaj in da je tu doma prostovoljstvo.

V svojem govoru je razvil misel o odpornih mestih. To so mesta, pripravljena na izzive, ki jih tudi uspešno premagujejo. Po eni strani gre za mesta, ki imajo odlično pripravljeno obrambo za vse naravne in druge nesreče, po drugi pa močno socialno tkivo in si znajo pomagati ob vsakršnih izzivih, saj se povežejo in s solidarno, prostovoljno, medsosedsko pomočjo premagajo vsak izziv. Župan verjame, da imajo v Škofji Loki oboje. »Ob letošnjih izzivih epidemije smo dokazali, da smo odporni ravno zato, ker imamo razvejano mrežo usposobljenih in hkrati povezanih strokovnih služb in civilnodružbenih organizacij, ki med seboj znajo in želijo sodelovati: profesionalne zdravstvene in reševalne službe, socialne službe, policijo, Civilno zaščito, gasilce, gorske reševalce, jamarje, tabornike in skavte ter še kopico drugih. Vsi so se izkazali. Večno jim bom hvaležen in vem, da lahko spet računamo na njihovo pomoč,« je dejal župan in napovedal nove izzive, ki čakajo občino v prihodnje, od ekologije do prestrukturiranja loškega gospodarstva.

Zahvalil se je vsem zaslužnim občankam in občanom, še zlasti letošnjim občinskim nagrajencem.

Častni občan je postal Ivan Hafner za svoj strokovni prispevek pri razvoju loškega gospodarstva, družbenih dejavnosti in mestne prenove ter za svoje dolgoletno aktivno in predano delo na področju športa. Zlati grb Občine Škofja Loka je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Stara Loka, ki uspešno deluje 120 let. Podelili so dva srebrna grba, in sicer Janezu Krmelju za delo pri ohranjanju in ustvarjanju tamburaške glasbe v Retečah ter Valeriji in Ivu Čarmanu za humanitarno delo, zlasti z otroki s hematološkega oddelka ljubljanske klinike. Bronaste grbe so podelili Klubu škofjeloških študentov, ki štirideset let ohranja starodavno mesto živo, kreativno in mladostno, Urški Kolenc za vodenje društva Junaki 3. nadstropja, ki skrbi za otroke, obolele za rakom, ter dr. Bojani Beović, ki se je letos še posebno izkazala s svojim vodenjem strokovne skupine v vladnem kriznem štabu za boj proti epidemiji covida-19. V imenu nagrajencev, ki delajo dobro in za skupno dobro, se je zahvalil častni občan Ivan Hafner, tudi predlagateljem, ki so prepoznali ljudi, vredne občinskih nagrad. Dejal je, da je še naprej skupna zaveza, da bodo premagali vsakršno krizo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno jasno
vlažnost: 91 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

14/31

sobota

15/30

nedelja

15/30

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 8. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kokrica, 8. avgust 2020

Pohod na Krvavec

IZLETI / Kranj, 8. avgust 2020

Planinski izlet na Kamniški vrh

PREDAVANJA / Kranj, 8. avgust 2020

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Gorenjska, 9. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 10. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 11. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 11. avgust 2020

Kolesarski izlet na Jezersko

 

 
 

 

 
 
 

Otrokom približali klasiko / 16:35, 6. avgust

"Otrokom približali klasiko"
-------------------
Način kako otroke čimprej zamorit.

Delavski most obnovljen / 23:57, 5. avgust

Se je župan že peljal čez "prenovljene" luknje?

Iz tržiškega v jeseniški dom? / 21:02, 5. avgust

Povsem se strinjam z radovednežem. K temu bi dodala še sledeče. Ga Arko nima prav nobenih izkušenj z vodenjem DSO, razen enoletnega direktor...

Triglav izpadel iz nogometne elite / 14:53, 4. avgust

S takim pristopom ja, dobrodošli v 3. ligi !

V ponedeljek devet potrjenih okužb s koronavirusom in ena smrt / 14:50, 4. avgust

Naslednjih 14 dni bo ključnih, da bomo videli, če bo po tem roku naslednjih 14 dni ključnih... Hahaha, bulšit!!

Med počitnicami se zabavajo / 10:57, 3. avgust

Ej deca, vas Jelko ali Beovićka vidi takole brez mask bo zabave konec po hitrem postopku....

V soboto devet okužb z novim koronavirusom in ena smrt / 20:32, 2. avgust

Koliko časa boste še napenali Narod o nekakšni koroni, v Bolgariji na zlati plaži povno tutistov pa vse zdravo v Nemčiji na Baltiku vse zavz...