Dosedanji predsednik Rotary kluba Tržič Naklo Jožef Perne in boter Branko Bandelj sta podelila znački Paul Harris Fellow zdravnici Tatjani Peharc (na sliki skupaj z njima) in podjetniku Marjanu Maliju. / Foto: RK Tržič Naklo

Povezani v dobrodelnosti

Rotary klub Tržič Naklo je imel zadnji sestanek v rotarijskem letu 2019/2020, Jožef Perne je verigo predal novemu predsedniku Antonu Kavčiču.

Podljubelj – Rotarijsko leto se je zaključilo 30. junija in prav na ta dan so se člani Rotary kluba Tržič Naklo zbrali v gostišču Karavla v Podljubelju. Dosedanji predsednik Jožef Perne je predal verigo novemu predsedniku Antonu Kavčiču. Podelili so znački Paul Harris Fellow (ustanovitelja rotarijstva), ki sta ju prejela zdravnica Tatjana Peharc in podjetnik Marjan Mali. Dogodek je bil tudi dobrodelen. Zbrali in donirali so 1.100 evrov kot pomoč 37 starejšim občanom, ki si zaradi finančne ali osebne stiske že leta ne morejo privoščiti oddiha. Karitas Tržič Bistrica jih bo odpeljal v Veržej na petdnevni izlet.

Jožef Perne je povzel dogodke v minulem rotarijskem letu, vsem sta skupni imenovalec prostovoljstvo in dobrodelnost (donacije za pomoč mladim pri izobraževanju, zdravljenju, napredku v športu ..., donacija družini po požaru ...). Organizirali so Dan za življenje v Sebenjah in na Zelenici z donacijama defibrilatorjev. V petih letih delovanja kluba so donirali 16 defibrilatorjev v občinah Tržič in Naklo in vedno imeli zraven še tečaj oživljanja.

Med večjimi dogodki so bili tudi kolesarjenje gorenjskih klubov s piknikom in dobrodelnim srečelovom, literarni večer v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič z Alenko Puhar, avtorico monografije V vročem soncu vonj pelina, pa dobrodelna dražba slaščic v sodelovanju z Lions klubom Bled in Tržiškim muzejem. Poleg teh še novoletno srečanje gorenjskih klubov, dan odprtih vrat, literarni večer Gospod Leon Štukelj in Tovarišija v Tržiškem muzeju ter predavanje mladih zdravnikov o odpravi na Madagaskar. Donirali so nekaj računalnikov za učence iz socialno šibkejših družin za šolanje na daljavo v času novega koronavirusa.

Poglavitne aktivnosti, odvisno od okoliščin koronavirusa, ostajajo druženje prijateljev, Dan za življenje, Ples kresne noči, miklavževanje v domovih starejših, socialni projekti za starejše, otroke, karitas ter povezovanje z okoljem.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

jasno
vlažnost: 100 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

4/17

sreda

7/17

četrtek

9/19

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Želijo spremembo zakonodaje / 21:34, 20. oktober

A ni Kitty ena čefurka k te je pošiljala na kastracijo? Dej, upoštevaj njen nasvet no...

Želijo spremembo zakonodaje / 21:31, 20. oktober

Ti imaš ženo?
A je pisunka na paprikaš TV?
Ej, a kamera je nazaj?

Želijo spremembo zakonodaje / 17:15, 20. oktober

Kitty, komentar je skopiran iz Nove.
Stavit sem šel z ženo, da bo Primož začel Novo brati, in da ga bom do volitev prepričal, da bo volil SDS.
A za znesek sprašuješ?
10€, tako kot vedno.

Želijo spremembo zakonodaje / 16:02, 20. oktober

Se opravičujem, Čoralićev... Ćordićev je toliko v Sloveniji, da človek mal zameša.... je pa večina na istem! Molzejo!

Želijo spremembo zakonodaje / 15:59, 20. oktober

Se pridružujem mnenju Wojciechowkega! Zakaj Ćoraliću 1750 € pomoči?? Kaj misli, da bo repal v nedogled in s tem preživljal svoje otroke??...

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:56, 20. oktober

Janševikov ni.
Ta pojem so si izmislili tisti, ki potrebujejo notranjega sovražnika.
hehehehe

Za nekatere šola spet od doma / 13:17, 20. oktober

Šolanje na daljavo ne poteka, ker se sesuva sistem, oz. je sesut že dva dni !!