Direktor Kolesarskega kluba Kranj Matjaž Zevnik / Foto: Tina Dokl

Zelena luč za kranjsko dirko

Organizatorji tradicionalne kolesarske prireditve Kolesarskega kluba Kranj so dobili zeleno luč za sobotni kriterij in nedeljsko dirko Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna.

Kranj – Letošnja, 52. Velika nagrada Kranja, ki zadnja leta poteka tudi kot Memorial Filipa Majcna, bo ta konec tedna v gorenjsko prestolnico znova privabila vsa domača in številna tuja moštva, organizatorji pa so do minulega četrtka čakali dovoljenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za dirko v spremenjenih pogojih, ki jih je prinesla epidemija covida-19. O pripravah na prireditev, ki se bo v soboto začela s kriterijem in nočnim kriterijem, sva se pogovarjala z direktorjem Kolesarskega kluba Kranj Matjažem Zevnikom.

Kljub zelo drugačni kolesarski sezoni in dejstvu, da ste šele minuli četrtek izvedeli, da lahno pripravite letošnji kolesarki praznik v Kranju, ste se na dirko gotovo pripravljali že dlje časa?

Intenzivne priprave so se začele pred dobrim mesecem in pol, dejstvo pa je, da je bil termin dirke znan že vse leto in da priprave trajajo praktično od lanske dirke naprej. Lahko pa rečem, da smo eni redkih organizatorjev, ki so vztrajali pri svojem terminu. V času epidemije sem bil kljub številnim odpovedim in prestavitvam dirk prepričan, da bo julija že primeren čas za prireditve. Kasneje se je izkazalo, da ni čisto tako, saj tudi naši kolesarji niso hodili na dirke v tujino. So pa bila organizirana vsaj državna prvenstva. Tudi s strani Mednarodne kolesarske zveze sem dobival vprašanja, kako kaže z dirko. V klubu smo se tako na začetku junija odločili, da oddamo vse potrebne vloge za dovoljenja in na koncu smo čakali le še odgovor NIJZ. Zavedali smo se, da smo eni redkih organizatorjev mednarodnih prireditev. V četrtek popoldne smo vendarle dobili pozitiven odgovor in te dni z veliko vnemo pripravljamo našo tradicionalno prireditev, ki se je tokrat res zelo veselimo.

Kaj bi za vas pomenilo, če dirke ne bi bilo, saj ste gotovo pripravam namenili tudi nekaj denarja?

Če ne bi bilo dirke, bi bili prikrajšanji za kar nekaj denarja. Na račun epidemije covida-19 smo že izgubili nekaj sponzorjev, moram pa reči, da nam dosedanji in tudi nekaj novih sponzorjev dirke stojijo ob strani. Mislim, da bi večino denarja kljub odpovedi dobili, seveda pa ne od občine, saj sredstva dobimo šele po izvedenem dogodku. Sedaj mislim, da je vse, kot smo načrtovali, in da bo prireditev uspela. V soboto načrtujemo kriterijske dirke na krožni progi v središču mesta, ki se bodo začele ob 14.30 s kriterijem mlajših kategorij in zaključile z nočnim kriterijem članov in mlajših članov, ki se začne ob 21. uri. Nedeljska dirka bo potekala na klasični progi, začela pa se bo ob 13.30.

Koliko ekip pričakujete na startu nedeljske dirke?

Zelo sem zadovoljen, da je prijavljenih 34 ekip s po petimi kolesarji in da bo konkurenca res velika. Ekipe so iz Italije, Avstrije, Češke, Poljske, vse ekipe iz Slovenije in mlada ekipa Jumbo Visma, ki je na pripravah na Rogli. Ne vemo pa še, kako bo s prihodom ekip iz Hrvaške.

Kdo so aduti domačega kluba?

Na nedeljski dirki bosta naša glava aduta Jaka Primožič in Nik Čemažar. Na sobotnih kriterijskih dirkah pa bo startala večina naših kolesarjev. Trenutno jih imamo registriranih 56.

Bodo na dirki tudi gledalci?

Ti so lahko prisotni le pod določenimi pogoji, kar pomeni predvsem spoštovanje razdalje. Tako moramo na startno-ciljnem prostoru zagotoviti varnost z redarji, prav tako pripravljamo opozorilne table. Treba se je pač držati pravil in tudi navijači bodo lahko prišli na svoj račun.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

7/19

torek

6/20

sreda

6/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

DELAVNICE / Škofja Loka, 29. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 29. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 29. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

IZLETI / Kranj, 29. september 2020

Kolesarski izlet

DELAVNICE / Škofja Loka, 30. september 2020

Rokodelska doživetja

PRIREDITVE / Brode, 30. september 2020

Vodenje po čebelarski razstavi

IZLETI / Kranj, 1. oktober 2020

Na Jelenkamen

PRIREDITVE / Tržič, 1. oktober 2020

Fantazija v lesu

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, umrl en bolnik s covidom-19 / 19:24, 27. september

Umrlo ni 147 bolnikov zaradi korone!!!!!!!!!!! Je pa bil virus prisoten in skrajšal agonijo!!!

Uredili lepotni center / 19:20, 27. september

Je kje objavljen cenik? Vau, kakšne storitve. Pa še svetovanje........ kupi to in to, heheh. Jaz se s tremi frendicami dobim doma. Se pob...

Preplet čipke in fotografije / 19:05, 27. september

Ena sama stara jajca! Vauu, kakšno neverjetno ustvarjanje.
No ja, vsak ima svoje veselje.

Uredili lepotni center / 08:39, 26. september

Primož, da ne bi šel, preč vržen denar.

Ob polletju negativno / 17:56, 25. september

" neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev."

Trenutno je edini rapisni pogoj, da si član SDS-a !

Pivčevo čaka interpelacija, Hojs ostaja minister / 17:53, 25. september

Ena za specialno izdajo Alana Forda ! ( Tarča 24.9.2020)Žnidaršič: g, Krek, ali imate podatke koliko okužb v zadnjem času je iz gostinskih ...

Včerajšnje številke so slabe, daleč najslabše ... / 14:49, 25. september

Še ena začela pametovat?