Peter Bohinc je novi predsednik HDD Jesenice.

Novo vodstvo za nove izzive

Na torkovem občnem zboru je mesto predsednika HDD Jesenice prevzel Peter Bohinc, dosedanji predsednik Anže Pogačar pa je bil imenovan za direktorja društva. Športni direktor ostaja Marcel Rodman, glavni trener pa bo tudi v novi sezoni Mitja Šivic.

Jesenice – Minula sezona se za hokejiste in hokejske navdušence zaradi epidemije covida-19 ni zaključila po pričakovanjih, kljub temu da niso mogli odigrati zaključnih obračunov v mednarodni Alpski hokejski ligi in domačem državnem prvenstvu, pa so v HDD Jesenice sklenili, da trdno ostanejo na začrtani poti. To pomeni, da so ekipo za novo sezono večinoma sestavili že pred poletjem in da so postavili novo strategijo marketinškega delovanja kluba. Za še boljše delo kluba so se odločili, da izberejo oziroma nadgradijo tudi vodstvo kluba, kar so člani potrdili na torkovem občnem zboru. Ta se je začel s poročilom predsednika Anžeta Pogačarja, ki je klub vodil od leta 2014, ko so po propadu nekdanjega HK Jesenice ustanovili nov klub.

»Naša paleta sponzorjev in partnerjev je vsako leto širša in sedaj šteje že več kot štirideset podjetij, ki nas podpirajo in sodelujejo z nami. Žal pa zneski niso zelo visoki in zato imamo občasno finančne težave,« je povedal Pogačar in pojasnil, da so imeli lani okoli 653 tisoč evrov prihodkov, pri čemer je delež pokroviteljev znašal 486 tisoč evrov, prihodek od prodanih vstopnic pa 133 tisoč evrov. Za vse stroške so porabili okoli 653 tisoč evrov, tako da so bilančno leto končali z manjšim minusom.

»Kot klub si želimo biti tesno povezani z lokalno skupnostjo in celotno Gorenjsko. Tako smo organizirali različne akcije, tudi dobrodelne,« je med drugim poudaril Anže Pogačar in se še posebno zahvalil navijaški skupini, ki jih je spremljala na tekmah doma in v tujini. »Po odličnih predstavah in seriji zmag v januarju in februarju smo se uvrstili med šest najboljših ekip v Alpski hokejski ligi, nato pa smo po rednem delu zasedli tretje mesto in se suvereno uvrstili tudi v finale državnega prvenstva. V najboljših hokejskih mesecih, marcu in aprilu, smo si želeli nadgraditi svoje delo, vendar pa nam je razglašena epidemija odnesla nadaljevanje tekmovanja. Zato smo imeli finančni izpad sredstev – po oceni okoli sedemdeset tisoč evrov,« je tudi pojasnil predsednik Pogačar.

V razpravi na občnem zboru je bilo slišati, da bi se moralo društvo potruditi za večje število članov (sedaj jih je 119). Članarina kluba za podporne člane znaša deset, za tiste z glasovalno pravico pa dvajset evrov. Prav tako so člani na čelu z Vero Pintar menili, da bi moralo biti sodelovanje z drugim jeseniškim hokejskim klubom, ki skrbi za mlade (HD Jesenice mladi) še boljše, kot je zdaj.

S tem se je strinjal tudi novi predsednik HDD Jesenice, ki je od torka naprej 45-letni Jeseničan Peter Bohinc. Kljub temu da ni bil nikoli profesionalni športnik, se dobro zaveda, po čem so prepoznavne Jesenice, zato se je odločil za nov izziv. »Ta trenutek se mi zdi najpomembneje, da pregledam finančno stanje in poskrbim za nove finančne vire za razvoj kluba,« je po izvolitvi poudaril Peter Bohinc.

Pomoč pri vodenju društva bo zagotovo imel v direktorju Anžetu Pogačarju in športnem direktorju Marcelu Rodmanu, v naslednjih dveh letih pa bo v upravnem odboru tudi nekdanji jeseniški hokejski reprezentant Robert Kristan.

Zbrane na občnem zboru je pozdravil tudi domači župan Blaž Račič in poudaril, da je uprava kluba v zadnjih šestih letih poskrbela, da je članski hokej obstal na Jesenicah. »Verjamem, da je zgodba jeseniškega hokeja lahko zgodba o ponosu. Imamo bogato tradicijo, lep športni objekt, veliko mladih igralcev, strokovno vodstvo in mislim, da je vse to podlaga za delo vnaprej. Verjamem, da bo novi predsednik Peter Bohinc lahko naredil še korak naprej, in mislim, da smo tega vsi veseli. Prav tako sem vesel, da se vrača Robert Kristan,« je med drugim povedal župan Račič in se za zvesto podporo zahvalil tudi navijačem.

Ti bodo v novi sezoni, če se bodo le razmere v zvezi s koronavirusom umirile, imeli precej priložnosti za nove hokejske užitke, saj bo moštvo SIJ Acroni Jesenice, ki ga bo še naprej vodil glavni trener Mitja Šivic, nastopalo v Alpski hokejski ligi, državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

zmerno oblačno
vlažnost: 71 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

7/19

torek

6/22

sreda

6/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

DELAVNICE / Škofja Loka, 29. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 29. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 29. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

IZLETI / Kranj, 29. september 2020

Kolesarski izlet

DELAVNICE / Škofja Loka, 30. september 2020

Rokodelska doživetja

PRIREDITVE / Brode, 30. september 2020

Vodenje po čebelarski razstavi

IZLETI / Kranj, 1. oktober 2020

Na Jelenkamen

IZLETI / Naklo, 1. oktober 2020

S kolesom do Trstenika

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, umrl en bolnik s covidom-19 / 19:24, 27. september

Umrlo ni 147 bolnikov zaradi korone!!!!!!!!!!! Je pa bil virus prisoten in skrajšal agonijo!!!

Uredili lepotni center / 19:20, 27. september

Je kje objavljen cenik? Vau, kakšne storitve. Pa še svetovanje........ kupi to in to, heheh. Jaz se s tremi frendicami dobim doma. Se pob...

Preplet čipke in fotografije / 19:05, 27. september

Ena sama stara jajca! Vauu, kakšno neverjetno ustvarjanje.
No ja, vsak ima svoje veselje.

Uredili lepotni center / 08:39, 26. september

Primož, da ne bi šel, preč vržen denar.

Ob polletju negativno / 17:56, 25. september

" neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev."

Trenutno je edini rapisni pogoj, da si član SDS-a !

Pivčevo čaka interpelacija, Hojs ostaja minister / 17:53, 25. september

Ena za specialno izdajo Alana Forda ! ( Tarča 24.9.2020)Žnidaršič: g, Krek, ali imate podatke koliko okužb v zadnjem času je iz gostinskih ...

Včerajšnje številke so slabe, daleč najslabše ... / 14:49, 25. september

Še ena začela pametovat?