V domžalski občini je v sredo zvečer neurje najhuje prizadelo naselja Domžale, Vir, Rodica in del Doba, kjer so včeraj že odpravljali posledice. / Foto: Gorazd Kavčič

Neurje in toča sta povzročila škodo

V sredo zvečer je Slovenijo in tudi del Gorenjske prizadelo neurje z močnimi nalivi, ponekod je klestila toča, najhuje pa je bilo v Domžalah in okolici, kjer škodo še ugotavljajo.

Domžale – Letošnje poletje si neurja z vetrom in nalivi kar sledijo. Zadnje je bilo minulo sredo v večernih urah, ko je večji del Slovenije, predvsem pa osrednji, vzhodni, severovzhodni in jugovzhodni del, zajelo neurje z močnimi nalivi in vetrom.

Ob obilnih padavinah se je sprožilo več zemeljskih plazov, ponekod pa je bila zaradi neurja tudi motena oskrba z električno energijo. V občinah Črna na Koroškem, Kamnik, Mežica, Vodice, Gornja Radgona, Komenda, Mozirje, Trzin, Braslovče, Laško, Lukovica, Prebold, Šenčur, Hrastnik, Ljutomer, Mengeš, Šentilj, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji, Trbovlje, Velenje, Apače, Cerklje na Gorenjskem, Dol pri Ljubljani, Ljubljana, Polzela, Prevalje, Radenci, Šoštanj, Žalec, Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Domžale, Log - Dragomer, Celje, Juršinci, Križevci, Ormož, Ravne na Koroškem in Trebnje je bilo posredovanje potrebno na več kot petsto lokacijah, aktiviranih je bilo okoli sto enot. Gasilci so bili zaradi odstranjevanja posledic neurja na terenu vso noč in tudi še včeraj ves dan.

Ponekod je klestila tudi toča, najhuje je pa bilo v Domžalah. Tam in v okolici je neurje poškodovalo več stanovanjskih in drugih objektov ter avtomobilov.

V dispečerski službi Centra za zaščito in reševanje Domžale so reševalne enote glede na nujnost intervencije napotili na več kot 320 naslovov.

Včeraj so nato v domžalski občini opravljali pregled posledic neurja.

Na podlagi ugotovitev pregleda bodo pripravili načrt za najnujnejšo pomoč. Poškodovane so tudi strehe treh šol, škodo pa je bilo včeraj dopoldne še težko oceniti.

Že včeraj so bile na delu tudi zavarovalnice, saj je prijav škode ogromno, kot poročajo, pa je na nekaterih avtomobilskih servisih zaradi velikega števila poškodb celo zmanjkalo nadomestnih vetrobranskih stekel.

Tudi drugod po Sloveniji in Gorenjski so gasilci in druge službe iz različnih objektov črpali vodo, preusmerjali nevarne hudournike, začasno prekrivali poškodovane strehe na objektih, odstranjevali podrta drevesa, čistili zemljine s cestišč in čistili meteorne jaške.

Kot opozarjajo na Upravi RS za zaščito in reševanje, bo danes sončno, popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj vročinskih neviht. Tudi jutri bo po napovedih sončno in vroče, verjetnost vročinskih neviht pa bo majhna. V nedeljo popoldne bodo nevihte spet pogostejše.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

pretežno oblačno
vlažnost: 55 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-5/11

ponedeljek

-1/9

torek

-2/10

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 9. marec 2021

Predstavitev monografije o Michelangelu

OBVESTILA / Tržič, 11. marec 2021

Natečaj za najboljšo poslovno idejo Tržič 2021

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Izlet s kopanjem odpade

OBVESTILA / Gorenjska, 13. marec 2021

O književnem pojavu moderni roman

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

Elementi nove realnosti / 10:22, 8. marec

Vzdrževanje trajne panike in straha.. !!
U *urac pa taka "nova realnost"

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...