V domžalski občini je v sredo zvečer neurje najhuje prizadelo naselja Domžale, Vir, Rodica in del Doba, kjer so včeraj že odpravljali posledice. / Foto: Gorazd Kavčič

Neurje in toča sta povzročila škodo

V sredo zvečer je Slovenijo in tudi del Gorenjske prizadelo neurje z močnimi nalivi, ponekod je klestila toča, najhuje pa je bilo v Domžalah in okolici, kjer škodo še ugotavljajo.

Domžale – Letošnje poletje si neurja z vetrom in nalivi kar sledijo. Zadnje je bilo minulo sredo v večernih urah, ko je večji del Slovenije, predvsem pa osrednji, vzhodni, severovzhodni in jugovzhodni del, zajelo neurje z močnimi nalivi in vetrom.

Ob obilnih padavinah se je sprožilo več zemeljskih plazov, ponekod pa je bila zaradi neurja tudi motena oskrba z električno energijo. V občinah Črna na Koroškem, Kamnik, Mežica, Vodice, Gornja Radgona, Komenda, Mozirje, Trzin, Braslovče, Laško, Lukovica, Prebold, Šenčur, Hrastnik, Ljutomer, Mengeš, Šentilj, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji, Trbovlje, Velenje, Apače, Cerklje na Gorenjskem, Dol pri Ljubljani, Ljubljana, Polzela, Prevalje, Radenci, Šoštanj, Žalec, Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Domžale, Log - Dragomer, Celje, Juršinci, Križevci, Ormož, Ravne na Koroškem in Trebnje je bilo posredovanje potrebno na več kot petsto lokacijah, aktiviranih je bilo okoli sto enot. Gasilci so bili zaradi odstranjevanja posledic neurja na terenu vso noč in tudi še včeraj ves dan.

Ponekod je klestila tudi toča, najhuje je pa bilo v Domžalah. Tam in v okolici je neurje poškodovalo več stanovanjskih in drugih objektov ter avtomobilov.

V dispečerski službi Centra za zaščito in reševanje Domžale so reševalne enote glede na nujnost intervencije napotili na več kot 320 naslovov.

Včeraj so nato v domžalski občini opravljali pregled posledic neurja.

Na podlagi ugotovitev pregleda bodo pripravili načrt za najnujnejšo pomoč. Poškodovane so tudi strehe treh šol, škodo pa je bilo včeraj dopoldne še težko oceniti.

Že včeraj so bile na delu tudi zavarovalnice, saj je prijav škode ogromno, kot poročajo, pa je na nekaterih avtomobilskih servisih zaradi velikega števila poškodb celo zmanjkalo nadomestnih vetrobranskih stekel.

Tudi drugod po Sloveniji in Gorenjski so gasilci in druge službe iz različnih objektov črpali vodo, preusmerjali nevarne hudournike, začasno prekrivali poškodovane strehe na objektih, odstranjevali podrta drevesa, čistili zemljine s cestišč in čistili meteorne jaške.

Kot opozarjajo na Upravi RS za zaščito in reševanje, bo danes sončno, popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj vročinskih neviht. Tudi jutri bo po napovedih sončno in vroče, verjetnost vročinskih neviht pa bo majhna. V nedeljo popoldne bodo nevihte spet pogostejše.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

5/15

nedelja

9/14

ponedeljek

5/19

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

DELAVNICE / Škofja Loka, 27. september 2020

Rokodelska doživetja

RAZSTAVE / Šenčur, 27. september 2020

Umetniki v času koronavirusa

PRIREDITVE / Podnart, 27. september 2020

Dan odprtih vrat kmetije

DELAVNICE / Škofja Loka, 28. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 28. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 28. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

DELAVNICE / Škofja Loka, 29. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 29. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

 

 
 

 

 
 
 

Uredili lepotni center / 08:39, 26. september

Primož, da ne bi šel, preč vržen denar.

Ob polletju negativno / 17:56, 25. september

" neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev."

Trenutno je edini rapisni pogoj, da si član SDS-a !

Pivčevo čaka interpelacija, Hojs ostaja minister / 17:53, 25. september

Ena za specialno izdajo Alana Forda ! ( Tarča 24.9.2020)Žnidaršič: g, Krek, ali imate podatke koliko okužb v zadnjem času je iz gostinskih ...

Včerajšnje številke so slabe, daleč najslabše ... / 14:49, 25. september

Še ena začela pametovat?

Gluhi proslavili z razstavo / 09:39, 25. september

Vojči,
Mogoče so gluhe pa ga ne vidijo, da je brez maske??

Potrdili peti paket ukrepov / 09:13, 25. september

In medtem včeraj v Tarči na RTVSlo debeli Krek obtoži RTV Slo, ker je snemala prireditev OK kjer so se zabavali brez mask seveda z ministric...

Gluhi proslavili z razstavo / 08:46, 25. september

"Gluhi proslavili z razstavo"
---------------

Kakšen slučaj!
Rakovec še ni slišal za maske.