Damjan Gajser je novi trener članske ekipe nogometašev Triglava.

Že na prvo tekmo po zmago

Prejšnji teden je člansko nogometno ekipo Triglava prevezel trener Damjan Gajser, ki je prepričan, da je mlado moštvo ambiciozno, da pa bodo za vrnitev v prvo ligo potrebne tudi okrepitve.

Kranj – Čeprav je članska ekipa kranjskega Triglava izpadala iz prvoligaške nogometne konkurence, imajo v klubu visoke ambicije, zato so le nekaj dni po grenkem porazu k sodelovanju povabili izkušenega strokovnjaka Damjana Gajserja, ki je prevzel mesto glavnega trenerja.

V nogometu imate precej izkušenj, zadnja tri leta ste bili pomočnik trenerju Anteju Šimundži pri murskosoboški Muri. Glede na priimek imate morda v sebi tudi kaj dirkaške krvi svetovnega prvaka v motokrosu Tima Gajserja?

Pravzaprav imam, čeprav je to malce daljša sorodstvena vez. Moj pokojni oče namreč izhaja prav iz kraja, od koder je tudi Tim Gajser, Majšperka pri Makolah. Nismo sicer v bližnjem sorodstvu, zagotovo pa smo nekako povezani. Sam sem že pri osmih letih začel teči za nogometno žogo in z nogometom sem preživljal mladost. Bil sem član ekipe Maribora, Olimpije, Mure, bil sem tudi prvi Slovenec, ki je igral nogomet v Izraelu. Seveda sem bil tudi reprezentant in na koncu kariere sem igral v Avstriji. Ko sem zaključil profesionalno kariero, sem se odločil, da dokončam študij na Fakulteti za šport, ki sem ga začel že pred kariero in nato prekinil. Uspelo mi je diplomirati na temo analize napadov italijanske reprezentance leta 2006, ko so bili svetovni prvaki, hkrati pa sem naredil tudi nogometno licenco.

Kdaj ste začeli nabirati trenerske izkušnje?

Najprej sem bil trener mladincev v Nogometnem klubu Maribor, nato sem nekaj let poučeval tudi telovadbo, na koncu pa sem bil pomočnik trenerja pri Muri. Prejšnji teden, ko je bilo že jasno, da Triglav zapušča prvo ligo, me je poklical športni direktor Triglava Siniša Brkić in me vprašal, ali sem pripravljen priti v Kranj. Ker sem v tem videl priložnost za samostojno trenersko pot, sem se odločil, da začnem delati v Triglavu. Mislim, da je zame to prava izbira.

V klubu je tudi nov predsednik. Mislite, da bo potrebnih še več sprememb?

V preteklosti je bilo v klubu narejenega marsikaj dobrega, gotovo pa tudi kakšna napaka. Kjer se dela, se pač tudi greši. Zato mislim, da treba kaj tudi spremeniti. Takoj ko sem pristal, da pridem v Kranj, me je poklical predsednik kluba Jure Gortnar in prišel k meni. Že po nekaj minutah sva ugotovila, da imava enake poglede in vizijo glede delovanja v klubu. Hitro sva si segla v roke in moje delo se je začelo. Pristal sem tudi na znižanje plače, bo pa večja nagrada, če bomo uspešni.

Ste moštvo že spoznali?

Za nami je šele nekaj treningov. V ekipi je veliko mladih, napovedanih je nekaj odhodov in v tem trenutku še težko ocenjujem kvaliteto ekipe. Sem pa že ugotovil, da je v klubu veliko mladih, ki so zelo motivirani in si želijo priti v ospredje. To je zelo dobrodošlo. Prav tako je zelo dobro, da ima klub kvalitetno nogometno šolo, da prihajajo tudi najboljši igralci iz Gorenjske in na tej bazi bomo delo nadaljevali.

Imate že stike z novimi igralci?

V klub sem prišel teden dni pred prvo tekmo in težko je natanko oceniti kvaliteto igralcev, ki jih imamo, saj marsikdo potrebuje več časa, da se dokaže. Je pa res, da če hočemo ekspresno vrnitev v prvo ligo, kar je tudi naš cilj, brez pomoči izkušenih igralcev ne bo šlo. Imamo že nekaj stikov z igralci, ki naj bi okrepili moštvo, o čemer se bova uskladila s športnim direktorjem. Pri tem bodo pomembne tudi finance in na koncu se bomo odločili za nujno potrebne okrepitve. Imam pa že novega pomočnika Boštjana Mikliča, saj je Vlado Šmit konec minulega tedna odšel v Turčijo.

Prva tekma vas čaka že jutri. Kaj si želite?

Že po prvih treningih sem videl, da je ekipa ambiciozna in zagotovo gremo že na prvo tekmo v Beltince po zmago. Tudi drugo tekmo z ekipo Krke bomo zaradi prenove atletske steze v Kranju odigrali v gosteh, saj bo srečanje v soboto v Novem mestu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

zmerno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

5/20

četrtek

10/20

petek

13/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 1. oktober 2020

Na Jelenkamen

IZLETI / Naklo, 1. oktober 2020

S kolesom do Trstenika

PRIREDITVE / Tržič, 1. oktober 2020

Fantazija v lesu

OBVESTILA / Jesenice, 1. oktober 2020

Začetek dejavnosti za otroke

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 2. oktober 2020

O rezultatih analize vode iz izvira v Zgornji Besnici

PRIREDITVE / Gorenjska, 2. oktober 2020

O ribogojstvu in ribji kulinariki

RAZSTAVE / Jesenice, 2. oktober 2020

Abstract 2020

PRIREDITVE / Cerklje, 2. oktober 2020

Umetnik na poiskanju

 

 
 

 

 
 
 

V torek potrdili rekordne 203 okužbe z novim koronavirusom / 11:25, 30. september

Včeraj na RTVslo pri odmevih neka mladostna sekretarka, verjetno je Beovićeva pri frizerju...

Zapora Gradnikove ceste / 10:11, 30. september

Kot izgleda je g.Kolar zelo politično močen, da je odsegel to zaporo. Če se gre občina umirjanje prometa, naj naredi zaporo na bližnjem križ...

V nesreči niso ostali sami / 15:04, 29. september

Kaj ni absurd, da vsak v nesreči najprej rešuje dokumente? Ker VEMO, da bo dobit nove največja muka in vse poti do uradnih okencev. :( Ne...

Na šoli je zelena streha / 14:36, 29. september

Zelo skeptična sem v zvezi teh zelenih streh. In kako so zagotovili, da jim ne bo zamakalo v spodnje prostore?Od oktorbra do maja je ta stre...

V soboto potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, umrl en bolnik s covidom-19 / 19:24, 27. september

Umrlo ni 147 bolnikov zaradi korone!!!!!!!!!!! Je pa bil virus prisoten in skrajšal agonijo!!!

Uredili lepotni center / 19:20, 27. september

Je kje objavljen cenik? Vau, kakšne storitve. Pa še svetovanje........ kupi to in to, heheh. Jaz se s tremi frendicami dobim doma. Se pob...

Preplet čipke in fotografije / 19:05, 27. september

Ena sama stara jajca! Vauu, kakšno neverjetno ustvarjanje.
No ja, vsak ima svoje veselje.