T.M.S. crew so: Luka Legleria in Jošt Urbanc – vokal, Teo Peternelj in Nejc Peharc na kitari, Simon Roblek na basu, Simon Šenk na trobenti ter Tomi Eler na bobnih. Na fotografiji so v družbi vseh ustvarjalcev, ki so posneli videospot za pesem Easy dur. / Foto: Klemen Malovrh

Zapelji se z nami na pot

Začetki tržiške T.M.S. crew segajo v leto 2011. Na željo rap dvojca The Masta Skillz (T.M.S.) oziroma Luke Leglerie in Jošta Urbanca - Joe-Joeja, da bi svoja besedila rapala ob spremljavi skupine, se je zbrala ekipa glasbenikov iz dokaj različnih glasbenih žanrov in začeli so ustvarjati glasbo. Nedavno so posneli videospot za pesem Easy dur.

Fanta pravita, da se T.M.S. crew žanrsko težko opredelijo. Jošt pove, da so jih na prvem albumu ljudje še malce primerjali s Sarsi, ker je bilo prisotne precej trobente. Drugače so njihove pesmi ene obarvane bolj rokersko, spet druge na primer bolj reggae, še dodata.

T.M.S. crew so prvi album posneli leta 2013. Naslovili so ga Kdo miži. Med letošnjo karanteno so predstavili drugega, novi studijski album Kar seješ, to žanješ. Ponuja devet avtorskih skladb.

Navkljub nekoliko tršim ritmom, kot smo jih vajeni, glasbeniki ohranjajo svojo značilno razgibano mešanico glasbenih stilov. Čeprav so skladbe žanrsko različno obarvane, je njihova rdeča nit, ki se prepleta skozi besedila in ustvarja enotno sporočilo, interpretacija družbenih vzorcev, ki jih opažata vodilna ustvarjalca besedil v skupini. Sejalca rim s svojimi besedami želita opozoriti na pomembnost zavedanja posledic, ki jih imajo naša dejanja, in prevzemanje odgovornosti zanje.

Na naslovnici drugega albuma se je znašel Groharjev Sejalec, sicer v sodobni preobleki, a z enako metaforo, ki sporoča nejasno ter na trenutke skrb vzbujajočo prihodnost celotne populacije. Ta prepogosto svoj pogled usmerja v ekrane kot pa naprej in predvsem – okoli sebe. V tem duhu so fantje že pred leti posneli pesem Dušanka, ki je naznanjala nov material in s tem nadaljevanje prvega albuma. Če je ta govoril o tem, da naj si ne zatiskamo oči, je drugi stopil še korak naprej ter v družbenokritičnem duhu opozarja na pomanjkanje moralnih vrednot med ljudmi. Vendar v zaključkih T.M.S. crew ostajajo optimisti.

Na albumu so se fantom pridružili tudi glasbeni gostje in nazadnje so v sodelovanju z Zlatanom Čordićem - Zlatkom posneli videospot za pesem Easy dur. Glasbena zgodba prikazuje enega od tistih dni, ko lahko vse svoje obveznosti in skrbi pustimo ob strani. Tržiški glasbeniki se tako z vintage kombiji odpravijo po stari cesti na morje. Popotovanje začnejo v Dovžanovi soteski, zaključni prizor pa so posneli v poznih in hladnih večernih urah v Kampu Podljubelj, kjer so s pomočjo garderobe in scenografije skušali pričarati vzdušje poletne zabave, ki v toplih nočeh rada traja do jutranjih ur.

Tako pesem kot videospot imata izrazito igriv poletni pridih, tople barve in vabljiv napev »Zapelji z nami se na to pot ...«, ki ga je zapela džezovska pevka Lana Petrovič.

Pesem Easy dur je dobila vizualno podobo pod taktirko utečenega kreativnega tandema Gašperja Markuna, ki je v osnovi ravno tako Tržičan, poznamo pa ga s platen domače kinematografije, ter Tadeja Bavdka.

Luka nam še zaupa, da bo verjetno za naslednji videospot na vrsti pesem Money maker.

Fantje upajo, da se bo koronasituacija počasi umirila. Čas bi namreč že bil za kakšen pravi nastop, promocijo zadnjega albuma, tako kot so vajeni: v živo, s publiko pod odrom.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/16

četrtek

6/17

petek

4/18

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Jubilejni Teden slovenske drame odpovedan / 06:52, 29. oktober

Hvala bogu in virusu!

Radovljiški gasilci z novim vozilom takoj na intervencijo / 06:51, 29. oktober

A se zajebavajo?
Požar na štedilniku gasili s 320000€ vrednim vozilom -
to bi šel lahko eden na kolesu s kanglo vode.

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 13:08, 28. oktober

Zdravstvo in organizacija. Ne bo šlo. Ego napumpan na max.

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 11:14, 28. oktober

Na odvzemu brisa pred bolnico Golnik pa gužva, da je noro, en po drugem z zdravstvenimi delavci vred ! Dvomim da dr. Rozman tega ne ve ali n...

Za vsako zmago je potreben skupni cilj / 11:08, 28. oktober

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 bo sodeloval tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav...

Gospodarstvo za šesti paket / 07:53, 28. oktober

Ne razumem levičarje, ki so proti ukrepom vlade. Saj vlada izvaja čisti socijalizem. Plačuje nedelo. Mogoče so užaljeni, ker drugi to izvaja?

Cena gradnje in obnove: Se bolj splača obnova ali novogradnja? / 07:50, 28. oktober

Novo stanovanje za 4-člansko družino je od 250 do 300k€. Nova enodružinska hiša od 350 do 400k€. To so številke za Gorenjsko. Stara hiša je tudi po obnovi še vedno stara hiša.