Jazz Kamp Kranj 2020 se zaključuje v nedeljo, 23. avgusta. Program poteka brez večjih sprememb, seveda pa je prilagojen trenutni situaciji. Odpadle so tradicionalne glasbene delavnice. / Foto: Tina Dokl

Pestra paleta nastopajočih

Kljub letošnjim posebnim razmeram Jazz Kamp Kranj 2020 poteka. Začel se je v soboto, 15. avgusta, zaključil se bo v nedeljo, 23. avgusta. Je že sedemnajsti po vrsti, v raznolikem festivalskem programu pa nastopajo številni slovenski in tuji glasbeniki. Danes zvečer na oder prihaja priljubljeni Uroš Perić.

Kranj – Kot že v preteklosti je bilo tudi letos uvod v mednarodni glasbeni festival Jazz Kamp Kranj odprtje razstave fotografij Gorazda Uršiča, Zorana Kozine in Ivana Hribernika v Galeriji Pungert in Stolpu Pungert, ki je svoja vrata odprla že v sredo, 12. avgusta.

Na prvi festivalski večer je nastopil italijanski bluesovski kitarist in pevec Mike Sponza s svojim oktetom, na odru se mu je pridružil še priznani hrvaški bluesovski glasbenik, skladatelj, orgličar in pevec Tomislav Goluban. Že naslednji dan je publika v amfiteatru Letnega gledališča Khislstein lahko prisluhnila duetu dveh klavirjev: nemškemu pianistu Davidu Gazarovu in madžarskemu Emilu Spanyiju. Z njima sta se predstavila še hrvaški e-basist Mario Mavrin in izjemni slovenski bobnar Bruno Domiter. V nadaljevanju je med tednom oder Jazz Kampa gostil še New Kvartet slovenskega vibrafonista Vida Jamnika in hrvaškega kitarista Ratka Zjače, zasedbo iz avstrijske koroške Carinthian Jazz Kvintet, v kateri nastopajo trobentač Daniel Nössig, saksofonist Michi Erian, pianist Tonč Feing, basist Philipp Zarfl in bobnar Klemens Marktl, ter mednarodni kvintet pod vodstvom dveh znanih glasbenikov, ameriškega trombonista Luisa Bonille in avstrijskega saksofonista Sigija Feigela ter zasedbo Funktura pod vodstvom odličnega slovenskega trombonista, aranžerja in avtorja Matjaža Mikuletiča. Danes, 21. avgusta, zvečer bo na vrtu Café galerije Pungert, ki je tudi že tradicionalno glavno prizorišče koncertov Jazz Kampa Kranj, ob 20.30 nastopil Uroš Perić s prijatelji in petkov večer popestril s skladbami iz zakladnice džezovskih in ritem in blues uspešnic. Sobotni večer pa bo s svojim glasbenim repertoarjem polepšala slovenska pevka Aleksandra Čermelj – ravno tako ob 20.30 in na vrtu Café galerije Pungert. Predstavila bo avtorske skladbe, zapela tudi nekaj njej ljubih znanih italijanskih pesmi.

Jutri, 22. avgusta, dopoldne boste od desete ure naprej lahko – sicer v preteklosti na različnih lokacijah v starem mestnem jedru mesta Kranj, tokrat pa najverjetneje le na dveh – prisluhnili udeležencem Jazz Kampa Kranj na Jazz Kamp Kranj Festu. Eden od ustanoviteljev in organizatorjev festivala Jazz Kamp Kranj Gregor Grašič pojasni, da so zaradi nastale situacije, ki jo povzroča prisotnost covida-19, potrebna prilagajanja, in doda, da v primeru slabega vremena Jazz Kamp Kranj Fest odpade. Grašič še pove, da so program do danes izpeljali tako, kot so ga zastavili, so se pa morali odpovedati tradicionalnim glasbenim delavnicam, celoten festival pa seveda poteka novi koronasituaciji primerno: v skladu s priporočili, pravili in dovoljenji uradnih institucij ter s številom obiskovalcev, ki jih lahko na primer glavno prizorišče (vrt Café galerije Pungert) v novi realnosti sprejme. Kar pa po njegovem mnenju niti ni tako slabo. Razloži: »Zanimanje publike za letošnje dogajanje je. Ljudje so lačni prireditev. Ni pa več tako kot v preteklih letih, ampak vse skupaj še vedno poteka na zelo lepem nivoju. In če bi tako ostalo in bi obenem lahko zagotovili še večje število sedišč, bi bilo super.«

Od včeraj dalje tudi letos pred večernimi koncerti potekajo vinske degustacije, ki jim pravijo Vinski scenosled Jazz Kamp Kranj 2020, na katerih se obiskovalcem glasbenega večera predstavi po en slovenski vinar.

Jazz Kamp Kranj 2020 se bo zaključil v nedeljo, 23. avgusta, z nastopom Adam Klemm Bande, ki se bo predstavila s sporedom skladb iz zakladnice madžarske ljudske glasbe in avtorskih skladb saksofonista Adama Klemma in članov skupine.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

pretežno oblačno
vlažnost: 100 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

11/16

torek

6/14

sreda

2/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Kranj, 27. oktober 2020

Srečanj sekcije za ročna dela ne bo

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. oktober 2020

Sokolski dom zaprt

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Na Gorenjskem včeraj največ okužb v Kranju / 19:45, 27. oktober

ŽELEZNIKI imajo to smolo, da je med hribi
- DOMEL - ki daje kruh domačinom in vsem okoliškim. od LJ do Jesenic in Tržiča.
Čist verjetno, da so oni prinesli virus k nam )) !

Prepoved gibanja med občinami / 15:00, 27. oktober

Število postelj ni problem. Problem je pomanjkanje ustreznega zdravstvenega osebja. Zaradi premajhne plače gredo raje v Avstrijo in Italijo....

Prepoved gibanja med občinami / 14:51, 27. oktober

ja in? a ni fajn doma bit pa še plačan bit za to?

Prepoved gibanja med občinami / 12:15, 27. oktober

Še teden dni, pa bomo ustavili državo. Zato, ker zdravstvo ni zmožno poskrbeti za dodatnih 350 postelj. Banana država.

Rož'ca raste, ko jo potrebujemo / 11:15, 27. oktober

Se opravičujem Miranu Čebašku.
Se mi je zapisalo.
Mislim sem na splošno . Nisem sem se želel spotikat v konkretno osebo.
Se opravičujem, se zgodi.

Angel spomina / 10:14, 27. oktober

Razprava o tej zadevi je brezpredmetna, ker je že zgodovina in se ne da spremeniti. Bolj pomemben je izgubljeni Piranski zaliv in lasten dostop do odprtega morja.

Rož'ca raste, ko jo potrebujemo / 09:34, 27. oktober

Reku eden:
gospod na fotografiji men ne bo pamet solil, je predebu.