Tomaž Kozlevčar in Oto Pestner

Zabavni poletni dnevi

V sklopu letošnjega poletja, ki je gostilo redke prireditve, pa še te v prilagojeni obliki, je Bohinjcem uspelo speljati Torkove večere v Stari Fužini, Kranjčani so v petek gostili prvo petkovo popoldne, ki so ga poimenovali Kr' petek je!, tradicionalni Narodno-zabavni vikend v Begunjah pa tudi bo.

V zibelki narodno-zabavne glasbe, rojstnem kraju Slavka in Vilka Avsenika Begunje na Gorenjskem, bo v petek, 28., in v soboto, 29. avgusta, prva »open air« izvedba koncerta, ki ga sicer pod šotorom vsaki dve leti že tradicionalno organizira ansambel Veseli Begunjčani. Zabava na prostem bo v Krpinu pri Begunjah. V petek bodo nastopili Ansambel Roberta Zupana, Oberkrainerji z Lojzetom Dolinarjem in Slovenski muzikantje, v soboto pa Štajerskih 7, Aleksi Jercog s prijatelji in Jure Valjavec s tremi klarineti. Gostitelji Veseli Begunjčani se bodo na odru predstavili obakrat. Program začenjajo ob 19. uri, je pa letos prireditev prilagojena razmeram, ki jih je povzročil covid -19. Soorganizatorja dogajanja sta še TD Begunje in pa Javni zavod Turizem in kultura Radovljica, ki bo poskrbel za lačne in žejne s stojnicami s kulinariko Okusov Radol'ce.

Koncert bo torej potekal na prostem, za dogodek pa morajo obiskovalci kupiti vstopnice z označenim sedežnim redom. Vstopnice so že na voljo na spletni strani www.radolca.si.

Kr' petek je!

Konec tedna je Glavni trg v starem delu mesta Kranj gostil prvo prireditev iz sklopa petkovih dogodkov Kr' petek je! Presenetljivo se je po službi odzvalo povabilu kar lepo število ljudi, ki so si privoščili izvrstno pico, za katero je poskrbela ekipa iz prvega slovenskega pica »food trucka«, ki sliši na ime Pizza Fabrika – By Glowen in je ormoškega porekla. Za craft piva pa je tokrat poskrbel Tankr, simpatični »craftmobil«, v potujočo pivovarno predelani legendarni slovenski kombi IMV. Poklepetali smo z njegovo »voznico«, ravno tako ljubiteljico piv Kranjčanko Tanjo Švegelj. Letos lahko na prste ene roke prešteje, kje je bila prisotna s svojim Tankrjem, je povedala. In žalostno dodala, da če bo šlo tako naprej, bo primorana to pivsko veselje opustiti.

Kr' petek je! je obiskovalcem postregel tudi z nekaj stojnicami lokalnih in ekoloških pridelkov, za umetniški pridih pa so na trgu poskrbeli gostujoči ustvarjalci ARTisha, razstavno-umetniškega festivala. Simpatično glasbeno »čiliranje« pa so – kot že večkrat – zaupali Dalaju Eagolu.

Torkovi večeri v Stari Fužini

Ena od redkih prireditev v Bohinju, ki je preživela letošnje poletje – seveda v prilagojeni obliki in z upoštevanjem vseh pravil in priporočil – se zaključuje danes zvečer. Zgodila se je vsak torek v juliju in avgustu na glavnem trgu oziroma pred kulturnim domom v Stari Fužini: v popoldanskih urah z lokalno tržnico, koncerti pa so bili od 20. ure dalje.

Tako so Torkovi večeri predzadnji torek gostili Veliki torkov večer, na katerem sta nastopila Oto Pestner in pianist Tomaž Kozlevčar, kot smo že omenili, pa zaključujejo danes zvečer z nastopom ansambla Namig.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

zmerno oblačno
vlažnost: 100 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/16

torek

6/14

sreda

2/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Kranj, 27. oktober 2020

Srečanj sekcije za ročna dela ne bo

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. oktober 2020

Sokolski dom zaprt

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Na Gorenjskem včeraj največ okužb v Kranju / 19:45, 27. oktober

ŽELEZNIKI imajo to smolo, da je med hribi
- DOMEL - ki daje kruh domačinom in vsem okoliškim. od LJ do Jesenic in Tržiča.
Čist verjetno, da so oni prinesli virus k nam )) !

Prepoved gibanja med občinami / 15:00, 27. oktober

Število postelj ni problem. Problem je pomanjkanje ustreznega zdravstvenega osebja. Zaradi premajhne plače gredo raje v Avstrijo in Italijo....

Prepoved gibanja med občinami / 14:51, 27. oktober

ja in? a ni fajn doma bit pa še plačan bit za to?

Prepoved gibanja med občinami / 12:15, 27. oktober

Še teden dni, pa bomo ustavili državo. Zato, ker zdravstvo ni zmožno poskrbeti za dodatnih 350 postelj. Banana država.

Rož'ca raste, ko jo potrebujemo / 11:15, 27. oktober

Se opravičujem Miranu Čebašku.
Se mi je zapisalo.
Mislim sem na splošno . Nisem sem se želel spotikat v konkretno osebo.
Se opravičujem, se zgodi.

Angel spomina / 10:14, 27. oktober

Razprava o tej zadevi je brezpredmetna, ker je že zgodovina in se ne da spremeniti. Bolj pomemben je izgubljeni Piranski zaliv in lasten dostop do odprtega morja.

Rož'ca raste, ko jo potrebujemo / 09:34, 27. oktober

Reku eden:
gospod na fotografiji men ne bo pamet solil, je predebu.