Zelena luč direktorju bolnišnice

Vlada je dala soglasje k imenovanju Marka Toplaka za direktorja Splošne bolnišnice Jesenice. Mandat naj bi nastopil 1. oktobra. A postopki na sodišču v zvezi s tožbo, s katero neizbrani kandidat izpodbija imenovanje Toplaka za direktorja, še niso končani.

Jesenice – Vlada je v četrtek dala soglasje k imenovanju Marka Toplaka za direktorja Splošne bolnišnice Jesenice. Toplak naj bi mandat nastopil 1. oktobra, ko se tudi izteče enoletno 'vedejevstvo' sedanjega vršilca dolžnosti direktorja bolnišnice Mirana Remsa. A še predtem se morajo končati postopki na sodišču, saj je neizbrani kandidat Tomaž Krišelj konec junija vložil tožbo, ker naj bi bilo imenovanja Toplaka za direktorja nezakonito.

Kot so nam potrdili v bolnišnici, sodni postopki glede izbire direktorja še niso končani. Tomaž Krišelj je namreč tudi na ponovljeni razpis vložil tožbo (pritožil se je že na prvi razpis in na sodišču uspel). Krišelj meni, da so bile v postopku imenovanja ponovno narejene napake in da je imenovanje direktorja nezakonito, ker da izbrani kandidat s predloženimi dokazili ne dokazuje izpolnjevanja v razpisu določenih pogojev, svet zavoda pa da ni pravilno preveril izpolnjevanja pogojev, kar je bistveno vplivalo na odločitev o imenovanju kandidata.

Jeseniška bolnišnica je brez direktorja s polnim mandatom že vse od 1. avgusta lani. Svet zavoda je sicer že oktobra lani za novega direktorja zavoda izbral nekdanjega generalnega direktorja direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje Tomaža Glažarja. Vendar se je Tomaž Krišelj kot neizbrani kandidat na izbor pritožil in s pritožbo na delovnem in socialnem sodišču uspel. Svet bolnišnice je bil tako primoran postopek ponoviti. Na nov razpis so se prijavili trije kandidati, med katerimi pa ni bilo Glažarja. Svet zavoda je za novega direktorja 1. junija izbral aktualnega direktorja Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Marka Toplaka.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°


vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/15

torek

6/18

sreda

7/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Jesenice, 20. oktober 2020

Prireditve v jeseniški knjižnici odpovedane

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Le še korak od razglasitve epidemije? / 04:03, 20. oktober

"Od jutri naprej boš po 9. uri zvečer čemel doma"----------------Doma je najlepše. Zato smo se boril.Ti mešaš NIJZ in demokracijo. Še veliko...

Nova radovljiška knjižnica ima že novo streho / 22:49, 19. oktober

Izvajalec je pustil na strehi še kar nekaj svoje opreme. Za vsak slučaj. Koncept stavbe je prezahteven za SLO gradbenike. Arhitekt si je zam...

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 15:12, 19. oktober

Diktatura in splošna beda, v katero nas pod pretvezo epidemije pelje trenutna ablast po nareku Bruslja !!
Bo šlo?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 14:49, 19. oktober

Objasni, kaj imata „omejitev gibanja ljudi“ in „živilske karte in partijske uniforme“ skupnega?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 13:42, 19. oktober

Alo Hojs, kdaj dobimo živilske karte in partijske uniforme?

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:42, 19. oktober

Od jutri naprej boš po 9. uri zvečer čemel doma in razmišljal o demokraciji...

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:40, 19. oktober

A kej veš kje je dr. Krek? Je že imel poslovilno?