Znova bodo zaslišali oškodovanca

Na sojenju bratoma Ediju in Metiju Plavi zaradi domnevnega izsiljevanja podjetnika Aleksandra Arha bodo ponovno zaslišali oškodovanca. Za njegovo mater je sodišče odredilo prisilno privedbo.

Kranj – Na kranjskem okrožnem sodišču so ta teden nadaljevali sojenje bratoma Ediju in Metiju Plavi, obtoženima izsiljevanja podjetnika Aleksandra Arha. Po zatrjevanju tožilstva, ki je obtožnico sestavilo na podlagi kazenske ovadbe oškodovanca, naj bi brata Plava podjetnika med letoma 2013 in 2015 izsiljevala zaradi vračila dolga. Od Edija Plave si je namreč izposodil petdeset tisoč evrov. Ko je dolg začel vračati, naj bi brata od njega zahtevala vedno večji znesek. Tako je menda že vrnil sedemdeset tisoč evrov, a naj bi zahtevala še več, kar naj bi podkrepila z grožnjami (Meti Plava) in fizičnim nasiljem (Edi Plava). Edi Plava je tako obtožen izsiljevanja v višini 51 tisoč evrov, brat Meti, ki je na zadnji obravnavi manjkal, pa vsaj v višini štirideset tisoč evrov.

Kot smo že poročali, ima tožilka zahtevno nalogo pri dokazovanju kaznivega dejanja, saj ga ne zanikata samo obdolžena, temveč celo oškodovanec. Arh je namreč na sodišču spremenil izjavo, ki jo je dal policistom, in zdaj trdi, da izsiljevanja ni bilo. Ali pri tem še vedno vztraja, bo znano kmalu, saj se je po zaslišanju dodatnih prič na zadnji obravnavi predsednica senata Polona Kukovec odločila, da oškodovanca ponovno zaslišijo.

Sodišče bi rado zaslišalo tudi tudi Arhovo mamo, ki pa se na vabila ne odziva, zato se je sodnica odločila, da jo bodo na naslednjo obravnavo prisilno privedli policisti. Ko je za eno od prejšnjih obravnav že odredila njeno prisilno privedbo, je sicer radovljiški policisti niso našli na domu. »Ne vem, kje je bila. Verjetno je šla k zdravniku,« je sodišču povedala Arhova sestra, ko so jo povprašali o njeni mami. »Mama je sicer slaba, stara je in težko hodi,« je Arhova sestra razložila sodnici. O njenem slabem zdravstvenem stanju naj bi pričali tudi zdravniški izvidi, ki so jih Arhovi poslali sodišču v opravičilo, zakaj mame ni na sodišče. »Zdravniški izvidi so iz leta 2019, ki pa jih sodišče ne sprejema, kar je tudi sporočilo vabljeni priči. Zdravstveni izkazi ne izkazujejo akutnih zdravstvenih težav,« je pojasnila sodnica Kukovec.

Arhova sestra Katarina je bila sicer na sodišču glede domnevnega izsiljevanja zelo redkobesedna. Kot je pojasnila, ji je brat le povedal, da si je od enega od bratov iz Kranja izposodil denar. »Ne spomnim se, da bi povedal kaj drugega. Takrat je imel osebne težave, nič pa ne vem o tem, da bi imel težave z obtoženima,« je dejala. Na zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom pa je govorila drugače. Tedaj je povedala, da so bratu grozili, da se bodo spravili nanj in otroke. Razložila je še, da ji je brat povedal, da gre za dva brata iz Kranja.

Arhova nekdanja zunajzakonska partnerica o izsiljevanju ni znala povedati ničesar, saj sta imela v tistem obdobju stike le zaradi skupnih otrok. Od njih pa je slišala, da je v finančnih težavah. O nekdanjem partnerju je sicer dejala, da je zelo dober trgovec za pohištvo, ki pa ni znal ravnati s prihodki.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/15

torek

4/15

sreda

3/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Kranj, 27. oktober 2020

Srečanj sekcije za ročna dela ne bo

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. oktober 2020

Sokolski dom zaprt

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Janša: Od torka dalje omejitev gibanja na občine / 23:44, 26. oktober

Preseli se na sever za nekaj let, pa ti bo jasno ...

Angel spomina / 06:28, 26. oktober

Tito ni uspel pritisniti na Stalina, da bi ta zastopal Slovenske interese znotraj Jugoslovanskih narodov, pri določanju novih mej po 2.sv. v...

Janša: Od torka dalje omejitev gibanja na občine / 06:09, 26. oktober

Ni mi jasno, kako to, da na Švedskem virus ne uspe uničiti njihovega zdravstva, ki je sicer boljše od SLO ampak mnogo slabši od recimo Nemšk...

Včeraj umrlo devetnajst bolnikov / 06:02, 26. oktober

Govorim o gostilnah kjer strežejo hrano. In govorim iz lastnih izkušenj.

Včeraj umrlo devetnajst bolnikov / 23:57, 25. oktober

Janez, očitno bolj malo po gostilnah hodiš!

Včeraj umrlo devetnajst bolnikov / 18:10, 25. oktober

Javni zdravstvo je v katastrofalnem stanju že brez brez virusa. Sedaj mora cela država obstati, da se bodo medicinci uspeli posvetiti dodatn...

Včeraj umrlo devetnajst bolnikov / 15:24, 25. oktober

Ne nabijat z umrlimi!! Povejte, koliko jih je zapustilo bolnišnico. Koliko od 1900 pozitivnih, nikomur nič - samo izolacija. :) Res pa smo ubogi, ker tega naše javno zdravstvo ne more prežečit!