Soglasja ne potrebujejo več

Zaradi spremembe uredbe o posegih v okolje okoljevarstveno soglasje za prvo fazo protipoplavnih ureditev in izgradnjo obvoznice v Železnikih ni več potrebno.

Železniki – Potem ko je upravno sodišče lani jeseni zaradi tožbe domačinke odpravilo okoljevarstveno soglasje (OVS) za izgradnjo obvoznice in prvo fazo protipoplavnih ukrepov v Železnikih, ga je Agencija RS za okolje (Arso) konec julija ponovno izdala, a je že kmalu za tem prišlo do spremembe državne uredbe, po kateri OVS sploh ni več potreben.

Na Arsu so sicer zoper ponovno izdan OVS 17. avgusta prejeli dve pritožbi. Eno so sprejeli, druge pa ne, ker so pritožnici že februarja zavrgli zahtevo za priznanje položaja stranskega udeleženca v upravnem postopku izdaje OVS. Glede te zadeve zdaj poteka upravni spor. Že pred prejemom pritožb pa so 13. avgusta na Arsu prejeli dopis okoljskega ministrstva za umik zahteve za izdajo OVS. Na Direkciji RS za vode so pojasnili, da se je spremenila uredba o posegih v okolje, za katere je treba izvesti presojo vplivov na okolje, in da za prvo fazo protipoplavnih ureditev v Železnikih OVS ni več potreben.

Župan Železnikov Anton Luznar pravi, da so s takšnim razpletom zadovoljni, saj so se bali, da bi OVS zopet padel.

Na direkciji za vode so še razložili, da odkup zemljišč za prvo fazo ureditev poteka po terminskem planu projekta in da jih imajo pridobljenih že več kot 80 odstotkov. »V kratkem bomo začeli vlagati vloge za izdajo gradbenih dovoljenj. Začetek gradnje predvidevamo spomladi prihodnje leto, če ne bo večjih zapletov,« so še napovedali.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

megla
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-6/4

sreda

-6/7

četrtek

-3/6

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....