Ansambel Veseli Begunjčani

Narodno-zabavni vikend

V Krpinu pri Begunjah na Gorenjskem so minuli petek in soboto izpeljali Open Air Narodno-zabavni vikend 2020. Sicer tradicionalni Narodno-zabavni vikend, ki ga organizirajo Veseli Begunjčani v Begunjah s prijatelji vsake dve leti, se je letos zgodil v prilagojeni obliki in na prostem.

V petek zvečer so nastopili ansambel Roberta Zu­pana, Oberkrajnerji z Marijano Mlinar in Slovenski muzikantje, v soboto pa Štajerskih 7, Ansambel Dori ter Jure Valjavec in prijatelji. Gostitelji Veseli Begunjčani so se na odru predstavili obakrat.

Prireditev so izpeljali prilagojeno razmeram, ki jih povzroča covid-19, ob upo­števanju vseh pravil in priporočil NIJZ. Soorganizatorji letošnjega glasbenega narodno-zabavnega konca tedna so bili še TD Begunje in Javni zavod Turizem in kultura Radovljica. Za lačne in žejne so skrbele stojnice s kulinariko Okusov Radol'ce.

Narodno-zabavnemu vz­d­ušju je prizaneslo tudi vreme. V petek se je sicer vremenska slika že začela kaziti, v soboto se je skazila, vendar se ljudje enostavno niso dali. Stoli so ostali polni, kar nekaj je prišlo ljubiteljev naših narodno-zabavnih napevov tudi iz tujine: tradicionalno so se oglasili Avstrijci, Bavarci, celo iz Švice so se pripeljali. Seveda je bilo letos v primerjavi s preteklimi leti teh precej manj – sploh vseh obiskovalcev je bilo manj. Je pa res, da smo kar nekaj petkovih obrazov tujih poslušalcev srečali že dan poprej, na četrtkovem večernem akustičnem koncertu Ansambla Saša Avsenika z naslovom Intimno – koncertu pod zvezdami v idiličnem okolju vrta Gostilne pod Krvavcem. Sašo nam je zaupal, da je koronasituacija prizadela tudi njihovo udejstvovanje na domačih in tujih odrih, vendar so se hitro prilagodili in zamisel o akustičnih koncertih za tiste, ki si želijo drugačnih doživetij in so o njih v preteklosti že razmišljali, so tako izpeljali letos. Odločitev se je izkazala za pravilno, najavljeni koncerti so bili dobro obiskani. Tudi v Gostilni pod Krvavcem ni bilo nič drugače: zanimanje za koncert je bilo veliko. Dokler se bo dalo nastopati na prostem, bodo to počeli, kaj bo prinesla jesen, ne vedo, je še povedal Sašo Avsenik.

Niki Legat, vodja Veselih Begunjčanov, ki so tokrat na Open Air Narodno-zabavnem vikendu 2020 nastopili kar z dvema pevkama, Anjo in Sandro – tako da jih je na odru stalo osem –, pa je spomnil, da je bil običajno Narodni-zabavni vikend pod šotorom in je trajal kar tri dni skupaj. Petkov oder je pripadal njim, sobotni je gostil štiri ansamble, nedeljski kar osem, zaigrala sta celo dva pihalna orkestra. Dogajanje je bilo izjemno živahno. Letos pa so se spomladi – tako kot vsi slovenski glasbeniki in organizatorji prireditev – zbudili v novo realnost. Namreč zadnji nastop v živo so imeli Veseli Begunjčani februarja na SP v biatlonu v Antholzu, potem se je vse ustavilo. Pa načrti za naprej? Ja, načrtujejo novo pesem, pogovarjajo se z Jožetom Burnikom, je bil dokaj skrivnosten Niki, drugače pa čakajo na boljše čase oziroma najprej na to, kaj bo prinesla letošnja jesen.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

pretežno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

2/16

četrtek

6/17

petek

4/18

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Jubilejni Teden slovenske drame odpovedan / 06:52, 29. oktober

Hvala bogu in virusu!

Radovljiški gasilci z novim vozilom takoj na intervencijo / 06:51, 29. oktober

A se zajebavajo?
Požar na štedilniku gasili s 320000€ vrednim vozilom -
to bi šel lahko eden na kolesu s kanglo vode.

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 13:08, 28. oktober

Zdravstvo in organizacija. Ne bo šlo. Ego napumpan na max.

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 11:14, 28. oktober

Na odvzemu brisa pred bolnico Golnik pa gužva, da je noro, en po drugem z zdravstvenimi delavci vred ! Dvomim da dr. Rozman tega ne ve ali n...

Za vsako zmago je potreben skupni cilj / 11:08, 28. oktober

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 bo sodeloval tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav...

Gospodarstvo za šesti paket / 07:53, 28. oktober

Ne razumem levičarje, ki so proti ukrepom vlade. Saj vlada izvaja čisti socijalizem. Plačuje nedelo. Mogoče so užaljeni, ker drugi to izvaja?

Cena gradnje in obnove: Se bolj splača obnova ali novogradnja? / 07:50, 28. oktober

Novo stanovanje za 4-člansko družino je od 250 do 300k€. Nova enodružinska hiša od 350 do 400k€. To so številke za Gorenjsko. Stara hiša je tudi po obnovi še vedno stara hiša.