Domelovo znanje je vgrajeno tudi v povsem novi Volkswagnov ID.3. Z njim sta se zapeljala tudi predsednik uprave Domel Holdinga Matjaž Čemažar in sodelavka iz marketinga Romana Lotrič.

Domel predstavil svoj ponos

Domel je na letošnji prodajni konferenci predstavil tudi različne izdelke, v katere so vgrajeni njihovi motorji ali komponente: od baterijske vrtne opreme do električnih vozil. Na e-mobilnost in baterijsko gnane aplikacije se bodo osredotočali tudi v prihodnjih letih.

Soriška planina – Tako kot vsako leto je železnikarski Domel tudi letos pripravil prodajno konferenco, le da so jo tokrat iz spomladanskega morali prestaviti na jesenski čas, spremenili pa so še lokacijo, saj je potekala minuli petek na Soriški planini. Predstavili so rezultate preteklega dela in se predvsem posvetili usmeritvam v prihodnosti. »Letos smo več poudarka dali strategiji, poleg tega pa želimo predstaviti izdelke, v katere so vgrajeni naši motorji, v prvi vrsti našim zaposlenim – sodelavcem v prodaji in razvoju, da vidijo končne aplikacije v živo in jih tudi preizkusijo,« je dejal predsednik uprave Domel Holdinga Matjaž Čemažar in poudaril, da gre za aplikacije, vgrajene v res lepe izdelke, česar se marsikdaj ne zavedajo dovolj in so na to premalo ponosni.

Na konferenci so največ pozornosti posvetili njihovi produktni platformi. Kot je pojasnil Čemažar, se največje spremembe odvijajo na avtomobilskem trgu, saj starejše generacije izdelkov nadomeščajo z novimi inovativnimi rešitvami za področje e-mobilnosti in baterijsko napajanimi aparati v segmentu vrtne opreme in ročnih orodij. Konferenco so tako sklenili prav s predstavitvijo izdelkov iz naslova elektrifikacije ročnih orodij, vrtne opreme in e-mobilnosti, kjer so vgrajeni njihovi elektromotorji ali komponente.

Veliko pozornosti so pritegnila električna vozila – poleg golfa iz Domelovega voznega parka še Audijev športni terenec e-tron in Volkswagen ID.3, ki prihaja na trg. Prvi električni avtomobil Audija je navzočim predstavil Damjan Šušteršič, vodja te znamke v Avtohiši Vrtač, povsem novega ID.3, ki je v Slovenijo šele dobro prišel in jih je ta čas samo šest, pa Andrej Hrastar iz Volkswagnovega centra mobilne prihodnosti ID. Hub. Direktor prodaje in marketinga v Domelu Jaka Kavčič je povedal, da je v VW ID.3 vgrajena četrta generacija e-kompresorja, ki ga poganja Domelov elektromotor, v e-tronu imajo določene komponente za manjšo vodno črpalko, v električnem golfu pa je tretja generacija kompresorja za klimatsko napravo.

Navzoči so električna vozila z veseljem preizkusili, po planini pa so se zapeljali tudi z Domelovimi testnimi električnimi kolesi. Na tem projektu po besedah razvojnika Andraža Štefančiča delajo tri leta. Letos je luč sveta ugledal nov pogon. Gre za enega najbolj kompleksnih Domelovih produktov. Štefančič je nanj zelo ponosen, saj je po primerjalnih testih vzdržljivosti v vrhu, hkrati pa gre za enega izmed najmočnejših pogonov.

Popeljati se je bilo možno tudi z električnim skuterjem in skirojem, poleg tega pa ogledati še prikaz uporabe električne žage in kosilnice. »Ob e-mobilnosti je drug današnji poudarek na baterijskih aplikacijah. Večinoma smo prisotni na vrtni opremi, imamo dve močni blagovni znamki Stihl in Husqvarna. To je zelo dobra iztočnica tudi za prihodnjo rast,« je dejal Čemažar. Konference se je sicer udeležil tudi predstavnik zastopstva za Stihl Janez Lotrič s Kokrice pri Kranju.

»Poudarek prodajne konference je bil, kako vidimo Domel v naslednjih petih letih. Fokus je na baterijsko gnanih aplikacijah, zato smo v to usmerili tudi predstavitev. Vsak predstavljeni izdelek ima vgrajen delček ali pa večji del Domelovega znanja, odvisno od aplikacije. To je naš ponos, ki ga lahko pokažemo z velikim veseljem,« je dejal Jaka Kavčič.

V predstavitev so sicer zajeli celotni Domelov program: segment sesalnih enot, ki ostaja močan Domelov steber, saj z njimi dosegajo tretjino prodaje, laboratorijsko opremo, program ventilatorjev ... Lani so po besedah Čemažarja dosegli planiranih 150 milijonov evrov prodaje. »Tudi letošnje leto bo v teh obsegih. Trenutno kaže, da bomo realizirali 95 odstotkov plana,« je še razložil.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

megla
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-6/4

sreda

-6/7

četrtek

-3/6

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....