Klavdija in Andrej sta se poročila zadnjo avgustovsko soboto letos. / Foto: Primož Pičulin

Dahnila usodni da

Zadnjo avgustovsko soboto sta se poročila Klavdija Šolar in Andrej Benedik.

Andrej Benedik je doma iz Spodnje Besnice, šteje 37 let. Zaposlen je v strežbi, v priljubljenem rekreacijskem centru Vogu. Njegova izbranka, 29-letna Klavdija, je pravnica, doma iz Lajš.

Par sta že dve leti, skupaj pa živita v Kranju. Delita podobne hobije: šport, pohodništvo, gobarjenje, ples, nam zaupa Andrejeva mama Metka, ki se je odločila, da ju preseneti z objavo v Gorenjskem glasu. Izvemo še, da je njena snaha tudi učiteljica smučanja, ki je nekoč trenirala smučanje – in to smuk; sin Andrej pa je del balinarske ekipe Planina Kranj, ki sicer igra v prvi državni ligi.

Par je želel najprej na Korziko, kjer bi preživela dopust, kar bi bilo tudi neke vrste poročno potovanje, pa jima jo je zagodel covid-19 in sedaj bosta raziskovala Slovenijo. Sta pa poroko načrtovala že lani in ker sta dobila dovoljenje s strani NIJZ, da jo lahko izpeljeta, se je ta zadnjo avgustovsko soboto letos tudi zgodila – seveda z upoštevanjem vseh priporočil in določil.

Sedaj že zakonca Šolar Benedik sta se najprej v sredo pred srečno soboto civilno poročila v Kranju, cerkveno pa potem na izbrano soboto na Jamniku. V Lajšah so nevesti in ženinu pripravili domači mladi fantje še butično šrango, kjer je zagotovo največ smeha poželo pečenje jajca na oko na natakarskem pladnju. In ne boste verjeli: Andreju je podvig z nekaj pomoči in samo s plameni iz vžigalnikov, uspel.

Po cerkveni poroki, kjer je bilo že kar nekaj ganljivih pevskih presenečenj, so sledila še ostala presenečenja; poročno veselje pa se je nadaljevalo v krogu družine in prijateljev na Zbiljah. Tu pa sta tudi ženin in nevesta presenetila svate s svojim prihodom, saj sta se pripeljala po jezeru s čolničkom. Za glasbeni del je skrbel Ansambel Kerlci.

Metka se ne more nehati smejati, ko se spomni, kako se je izteklo metanje šopka in podvezice.

Šopek je najprej pristal v sredini reševalnega obroča, ki je visel na eni od bližnjih sten šotora – kako je našel pot tja, nihče ne ve. V drugem poizkusu ga je ujela mlajša ženinova sestra, medtem ko se je pri lovljenju podvezice sreča nasmehnila ravno njenemu fantu … Svate je navdušila tudi poročna torta, saj je imela kar šest okusov, tako da je bilo nemogoče, da vsak ne bi našel tistega, ki mu je bil najbolj všeč.

In prav vso poroko sta Andrej in Klavdija organizirala sama. »Do zadnjega detajla,« še ponosno pove Andrejeva mama.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

pretežno jasno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

2/16

četrtek

6/16

petek

4/18

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 13:08, 28. oktober

Zdravstvo in organizacija. Ne bo šlo. Ego napumpan na max.

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 11:14, 28. oktober

Na odvzemu brisa pred bolnico Golnik pa gužva, da je noro, en po drugem z zdravstvenimi delavci vred ! Dvomim da dr. Rozman tega ne ve ali n...

Za vsako zmago je potreben skupni cilj / 11:08, 28. oktober

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 bo sodeloval tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav...

Gospodarstvo za šesti paket / 07:53, 28. oktober

Ne razumem levičarje, ki so proti ukrepom vlade. Saj vlada izvaja čisti socijalizem. Plačuje nedelo. Mogoče so užaljeni, ker drugi to izvaja?

Cena gradnje in obnove: Se bolj splača obnova ali novogradnja? / 07:50, 28. oktober

Novo stanovanje za 4-člansko družino je od 250 do 300k€. Nova enodružinska hiša od 350 do 400k€. To so številke za Gorenjsko. Stara hiša je tudi po obnovi še vedno stara hiša.

Na Gorenjskem včeraj največ okužb v Kranju / 23:30, 27. oktober

V Radovljici se je virus najbolj razpasel med učitelji skoraj vseh šol v občini. Izobražen kader ne verjame vladi in napihovanju stanja v dr...

Na Gorenjskem včeraj največ okužb v Kranju / 19:45, 27. oktober

ŽELEZNIKI imajo to smolo, da je med hribi
- DOMEL - ki daje kruh domačinom in vsem okoliškim. od LJ do Jesenic in Tržiča.
Čist verjetno, da so oni prinesli virus k nam )) !