Združitev podjetij

Škofjeloško podjetje Opal Informatika je odslej v stoodstotni lasti Saopa, enega večjih slovenskih ponudnikov poslovnih programskih rešitev. Uporabniki rešitev Opal Informatike bodo še naprej uporabljali obstoječe programe.

Škofja Loka – Saop, eden večjih slovenskih ponudnikov poslovnih programskih rešitev, s prevzemom Opal Informatike nadaljuje svojo strategijo širitve poslovanja. Po decembrskem nakupu kranjske MIT informatike je podjetje sklenilo tudi dogovor o prevzemu škofjeloške družbe, katere programsko opremo za celovito vodenje poslovanja uporablja več kot 600 podjetij. Med njimi so tako večji računovodski servisi, priznane odvetniške pisarne in revizorske hiše kot tudi podjetja iz trgovske, storitvene in proizvodne dejavnosti. S tem korakom Saop še dodatno krepi svoj položaj na trgu poslovnih programskih rešitev.

Kot je dejala generalna direktorica Saopa Petra Šinigoj, so z Opal Informatiko pridobili vrhunskega strokovnjaka na področjih, kot sta knjigovodstvo in kontroling. V obeh podjetjih so vodilni v segmentu programov za računovodske servise, s skupnim znanjem pa bodo še močnejši. »Z novim vsebinsko izredno močnim partnerjem smo lahko še bolj osredotočeni na programe, usmerjene k strankam. Vsekakor bomo lažje uresničevali svojo vizijo poenostavljanja poslovanja z inteligentnimi rešitvami,« pravi Petra Šinigoj. Direktor Opal Informatika Edo Cof pa je o pridružitvi Saopu dejal: »Misel o pridružitvi podjetja k večji družbi je v nas rasla že več let. Zavedamo se namreč, da smo zaradi vse hitrejšega razvoja tehnologij lahko konkurenčni le pod okriljem močne, stabilne skupine. Saop nas je s svojima miselnostjo in strategijo navdušil, zato smo se odločili za ta korak. Prepričani smo, da bodo sinergije obeh podjetij prinesle številne prednosti tako strankam kot nam. Z novim lastnikom smo se dogovorili, da bodo uporabniki še naprej uporabljali rešitev OpPIS, ki se bo razvijala v skladu z zastavljenimi cilji. Prav tako bomo podporo uporabnikom izvajali enako kot doslej.«

Skupaj z zaposlenimi v Opal Informatiki in drugih podružnicah podjetje Saop zdaj zaposluje več kot 180 ljudi. Saop s prevzemoma škofjeloškega in še prej kranjskega podjetja prinaša strankam številne prednosti, med katerimi sta hitrejši razvoj uporabnikom prijaznih rešitev in dolgoročno in stabilno partnerstvo, zatrjujejo v Saopu in poudarjajo, da bodo uporabniki rešitev Opal Informatike še naprej uporabljali obstoječe programe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

6/15

petek

3/18

sobota

5/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 22:47, 29. oktober

"V UKC-ju Ljubljana so v letošnji sezoni hospitalizirali 450 bolnikov, pri katerih so ugotovili gripo, in 300 bolnikov z respiratornim sinci...

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 17:00, 29. oktober

Še enkrat preber.

hahahahahahaa

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 15:27, 29. oktober

Koliko denarja mi zmečemo v zdravstvo!! Smo pa na stopnji Bolnice Franje! Kar se človečnosti tiče pa še na slabšem!

Radovljiški gasilci z novim vozilom takoj na intervencijo / 14:06, 29. oktober

fantje, sama fovšija vas je

Radovljiški gasilci z novim vozilom takoj na intervencijo / 10:14, 29. oktober

Se strinjam. Pretiravajo na veliko. 15 let stara cisterna je bila prestara za njih. Že tako zadolžena občina plačuje nekaj kar ni bilo potrebno zamenjave.

Jubilejni Teden slovenske drame odpovedan / 06:52, 29. oktober

Hvala bogu in virusu!

Radovljiški gasilci z novim vozilom takoj na intervencijo / 06:51, 29. oktober

A se zajebavajo?
Požar na štedilniku gasili s 320000€ vrednim vozilom -
to bi šel lahko eden na kolesu s kanglo vode.