Janez Logar, novi vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za gozdove Slovenije

Zavod za gozdove bo vodil Janez Logar

Vlada je za vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za gozdove Slovenije imenovala Janeza Logarja, vodjo kranjske območne enote zavoda.

Novega vodjo območne enote Kranj bodo izbrali z javnim razpisom, dotlej pa bo enoto vodil Janez Logar.

Kranj – Vlada je v petek na dopisni seji na predlog ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec izdala odločbo o razrešitvi Damjana Oražma s položaja direktorja Zavoda za gozdove Slovenije, na isti seji pa tudi odločbo o imenovanju Janeza Logarja za vršilca dolžnosti direktorja zavoda. Logar bo vodenje zavoda prevzel danes, v torek, in ga bo kot vršilec dolžnosti vodil do imenovanja novega direktorja, ki ga bodo izbrali z razpisom, oziroma najdlje eno leto, to je do 14. septembra prihodnje leto. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva in magister znanosti s področja krajinske arhitekture, v zavodu je zaposlen že več kot šestindvajset let, zdaj kot vodja kranjske območne enote zavoda. Po oceni ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je zelo primeren za vodenje zavoda.

Vlada brez konkretnih pojasnil

Vlada se je z razlogi za razrešitev Damjana Oražma, ki je vodil zavod za gozdove od konca leta 2013, seznanila že na eni od prejšnjih sej, a jih javnosti ni konkretno pojasnila. Po petkovi dopisni seji je navedla le to, da je pristojni organ dolžan razrešiti direktorja pred potekom mandata, če direktor pri svojem delu ne ravna po predpisih in splošnih aktih zavoda, ne izpolnjuje sklepov organov zavoda ali ravna v nasprotju z njimi, z nevestnim ali nepravilnim delom povzroči zavodu večjo škodo, zanemarja ali malomarno opravlja svoje dolžnosti, tako da nastanejo ali bi lahko nastale hujše motnje pri delovanju zavoda.

Oražem vse očitke zavrnil

V javnosti je bilo slišati več očitkov na račun Oražmovega dela – o mobingu nad zaposlenimi, zlorabi položaja, nezakonitem izplačevanju povečanega obsega dela in nadurnega dela, spornem zaposlovanju, neodzivnosti pri zagotavljanju denarja za delovanje javne službe s področja divjadi in lovstva ter pri zagotavljanju pogojev za delo intervencijske skupine za primere težav z velikimi zvermi, o spornih poslih med zavodom za gozdove in Slovenskimi državnimi gozdovi, kraji lesa v državnih gozdovih ... Oražem je na srečanju z novinarji vse očitke zavrnil, med drugim je dejal, da je izguba v loviščih s posebnim namenom posledica zmanjšanja števila gostov, ki ga je povzročila koronakriza. Kar zadeva kraje lesa v državnih gozdovih, zavod izdaja le odločbe o poseku, ni pa pristojen za nadzor nad posekanim lesom. Na očitek o spornem delovanju njegovega zasebnega podjetja je odgovoril, da nikdar ni opravljalo dejavnosti, ki so enake ali podobne dejavnostim zavoda. Pri zaposlitvi družinske članice na zavodu za gozdove si je prislužil opomin protikorupcijske komisije, a – kot pravi Oražem – le zato, ker pred podpisom pogodbe o zaposlitvi ni o tem pisno seznanil predsednika sveta zavoda.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

zmerno oblačno
vlažnost: 72 %
veter: Z, hitrost: 29 km/h

4/16

sreda

7/16

četrtek

10/18

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Želijo spremembo zakonodaje / 06:31, 21. oktober

Joj, Primož spet obračaš besede.Nikoli nisem napisal, da je čefurka. Uporablja pa v komentarjih čefurizme, to pa ja.Strinjam se s tistimi, k...

Želijo spremembo zakonodaje / 21:34, 20. oktober

A ni Kitty ena čefurka k te je pošiljala na kastracijo? Dej, upoštevaj njen nasvet no...

Želijo spremembo zakonodaje / 21:31, 20. oktober

Ti imaš ženo?
A je pisunka na paprikaš TV?
Ej, a kamera je nazaj?

Želijo spremembo zakonodaje / 17:15, 20. oktober

Kitty, komentar je skopiran iz Nove.
Stavit sem šel z ženo, da bo Primož začel Novo brati, in da ga bom do volitev prepričal, da bo volil SDS.
A za znesek sprašuješ?
10€, tako kot vedno.

Želijo spremembo zakonodaje / 16:02, 20. oktober

Se opravičujem, Čoralićev... Ćordićev je toliko v Sloveniji, da človek mal zameša.... je pa večina na istem! Molzejo!

Želijo spremembo zakonodaje / 15:59, 20. oktober

Se pridružujem mnenju Wojciechowkega! Zakaj Ćoraliću 1750 € pomoči?? Kaj misli, da bo repal v nedogled in s tem preživljal svoje otroke??...

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:56, 20. oktober

Janševikov ni.
Ta pojem so si izmislili tisti, ki potrebujejo notranjega sovražnika.
hehehehe