V dolino jih je odpeljal helikopter

Dežurna ekipa gorskih reševalcev na Brniku je s policijskim helikopterjem minuli konec tedna odletela po več poškodovanih planincev.

Kranj – Še malo manjka, pa se bo število opravljenih intervencij gorskih reševalcev v letu 2020 povzpelo na 400, večina njih je bila reševalnih akcij. Tudi zadnji konec tedna, ko so bile gore zaradi lepega vremena polne obiskovalcev, gorski reševalci niso počivali.

V nedeljo so že kmalu po 8. uri posredovali pri Koči pri Sedmerih jezerih, kjer si je planinka poškodovala gleženj in ni mogla sestopiti. Pomagali so ji bohinjski gorski reševalci in dežurna ekipa GRS z Brnika. Planinko so oskrbeli in s policijskim helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico. Nekaj ur kasneje so tja s helikopterjem prepeljali tudi planinko, ki je v Koči na Golici doživela epileptični napad. V nedeljo zvečer so bohinjski gorski reševalci pomagali še petim planincem, ki so omagali na planini Uskovnica. Prepeljali so jih v dolino.

V soboto je na Tominškovi poti na Triglav omagala planinka, ki so jo s helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico.

V petek nekaj pred 8. uro si je pohodnica pri Triglavskem domu na Kredarici poškodovala koleno, zato ni mogla nadaljevati poti. V jeseniško bolnišnico so jo prepeljali s policijskim helikopterjem. Enako velja tudi za pohodnika, ki si je opoldne pod vrhom Ratitovca poškodoval gleženj, in za planinko, ki so jo v gozdu pri Begunjah hudo opikale ose.

V petek zvečer pa so s helikopterjem v ljubljanski klinični center odpeljali planinko, ki si je v bližini Doma Planika poškodovala gleženj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/2

nedelja

-5/4

ponedeljek

-4/2

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

Žrtve nasilja niso same, pomoč obstaja / 00:33, 29. november

Nerazumljivo je tudi, da se mame z otroki umika v varno hišo. Sadist pa živi doma. In policist vam (žrtvi nasilja) bo rekel: "Nič se ne se...

Žrtve nasilja niso same, pomoč obstaja / 23:53, 28. november

Ponovno sprašujem, Ko je doma nasilje.... žrtev pokliče 113 in pride policija. Kršitelja odpelje in OBVEZNO sledi DENARNA KAZEN. V znesku p...

Grožnje Rozmanu, Beovićevi ... / 23:28, 28. november

Obsojam vsakršno nadlegovanje zdravnikov!
Daj se hecaj s politiki, policaji..... samo zdravstvo pustite pri miru!

Urejenost javnih stranišč / 23:16, 28. november

Zdaj je pa stanje eno sranje. Za vse. Itak je vse zaprto.

V petek potrdili 1591 okužb, umrlo 43 bolnikov / 23:11, 28. november

Nehajte vsaj vi že pisat te številke. Ko vsi vemo, da je čista laž!

Okraski za Vatikan so šli na pot iz Radovljice / 23:10, 28. november

A pa to Vatikan plača?

Vlada podaljšala ukrepe / 16:16, 28. november

A mi lahko kdo svetuje. V tem času se na deželi pujsekom slabo piše. Čas kolin, klobas, salame bodo kasneje, in pa seveda pečenka za nedeljo...