Ekipe so skuhale vsaka svoj grajski lonec, ki so jih nato ocenili strokovna komisija in obiskovalci.

Dišalo je iz grajskih loncev

Pet ekip petih turističnih društev iz medvoške občine se je pomerilo v kuhanju grajskega lonca.

Smlednik – V soboto je na Starem gradu v Smledniku potekala tradicionalna prireditev Grajski lonec.

»Veseli smo, da nam je tudi letos uspelo organizirati tekmovanje v kuhanju grajskega lonca. Sodeluje pet ekip, in sicer iz turističnih društev iz Smlednika, Katarine, Pirnič, Dragočajne in Hraš. Kuhajo grajski lonec, v našem društvu pa so za obiskovalce pripravili tudi cesarski praženec. Danes zagotovo ne bodo šli domov lačni. So veseli, da se nekaj dogaja. Grajski lonci so tudi letos okusni. Sestavine, od mesa do zelenjave, so enake za vse ekipe. Vsaka dobi zjutraj enako količino, potem pa ... Saj veste, kako je: če daste petim gospodinjam po kilogram mesa za golaž, ga bo vsaka skuhala nekoliko drugače. Tukaj so bistvo začimbe in podrobnosti. Grajske lonce bo ocenila strokovna komisija, ki jo sestavljajo poklicni kuharji: Janez Kosec, ki je že od samega začetka pri prireditvi in je naš mentor, Helena Rismondo in Vesna Košir pa tudi obiskovalci. Skupne točke dajo zmagovalca. Namen pa je v prvi vrsti seveda druženje,« je povedal Marjan Mali, predsednik Turističnega društva Smlednik, ki je bilo organizator dogodka.

Zmaga je ostala doma. Najboljši grajski lonec je skuhala ekipa Turističnega društva Smlednik, ki letos praznuje šestdeset let, jubilej pa z večjo prireditvijo nameravajo obeležiti prihodnje leto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 29 %
veter: JZ, hitrost: 29 km/h

-5/14

četrtek

-1/13

petek

-4/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..

Več okužb v nekaterih gorenjskih občinah / 08:49, 4. marec

V Nemčiji in Avstriji že ugotavljajo, da ukrepi niso smiselni, ker so ljudje naveličani in ne upoštevajo več...

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 06:51, 4. marec

Postaviti moderno termoelektrarno/toplarno kot v Celju, ki uporablja za gorivo obdelane komunalne odpadke, pa bodo imeli Jeseničani toplo vodo in elektriko namesto smradu.

Bitka za regijsko bolnišnico / 06:39, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...