Ocenili so delo na daljavo

Pred začetkom šolskega leta so v Osnovni šoli Šenčur ocenili, kako je potekalo delo na daljavo v delu lanskega šolskega leta.

Osnovno šolo Šenčur letos obiskuje 850 učencev, v vrtec pa je vključenih 327 otrok. V matični šoli v Šenčurju je 629 učencev, na podružničnih šolah je na Olševku 108, v Voklem 63 in v Trbojah 50 učencev.

Šenčur – Kot v vseh šolah v Sloveniji so tudi v Šenčurju pouk v novem šolskem letu začeli po modelu B – vsi učenci obiskujejo pouk v šoli ob poostrenih higienskih in varnostnih ukrepih. »Tako v vrtcu kot v šoli poskušamo kar v največji meri upoštevati priporočila NIJZ, kar pa glede na polno zasedene oddelke v vrtcu in veliko število učencev v razredu ni vedno mogoče. Učencem smo priporočili nošenje mask na hodnikih in v skupnih prostorih, učitelji poskrbijo za redno razkuževanje miz in zračenje prostorov, vsi skupaj pa skrbimo za pogosto in natančno umivanje rok in higieno kašlja,« pravi ravnateljica Majda Vehovec. Pred začetkom šolskega leta so analizirali delo na daljavo v preteklem šolskem letu. »Kot odlično se je izkazalo naše sodelovanje v različnih projektih, ki so opolnomočili učitelje za rabo IKT pri pouku in spodbudili formativno spremljanje učenčevega napredka. Kljub številnim seminarjem s področja IKT, ki smo jih izvajali na šoli ali pa so se jih sodelavci udeleževali zunaj nje, se je izkazalo, da znanje brez praktične uporabe ni zadostno,« pravi ravnateljica. »Pri delu na daljavo se po začetnih težavah in zavedanju, da šole ne bodo zaprte samo dva tedna, nismo odločili za poenoten pristop. Presodili smo, da so učitelji izbrali način dela, ki jim je najbolj ustrezal, tako starši kot učenci pa so se v tem času navadili na način prejemanja sporočil in gradiva. Prav zato bomo učencem v septembru predstavili poenoten model dela na daljavo in učencem od 4. do 9. razreda uredili identitete za dostopanje do spletnih učilnic. Pripravljamo vse potrebno za nemoteno in kakovostno delo na daljavo, s poudarkom na samostojni komunikaciji učenca z učiteljem. Pri učencih prvega triletja bo komunikacija potekala preko staršev, saj učenci samostojnega dela na daljavo še ne zmorejo. Staršem bomo način dela predstavili na roditeljskih sestankih.«

Učitelji so delo na daljavo večinoma ocenili kot uspešno, s pridržkom, da pridobljeno znanje ni primerljivo z znanjem, ki bi ga učenci pridobili v razredu. Pomanjkljivo je predvsem preverjanje in utrjevanje znanja, ki je v socialni interakciji z učiteljem in sošolci uspešnejše in trajnejše. V času dela na daljavo so dejavnosti, načrtovane z letnim delovnim načrtom, potekale, razen v primeru kolesarskih izpitov (praktične vožnje) in plavalnega tečaja za en oddelek tretjega razreda. Šola je sodelovala na nagradnem natečaju »Naj športna šola – šport in šola na daljavo pomladi 2020« in prejela zlato priznanje in finančno nagrado.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

zmerno oblačno
vlažnost: 100 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/16

torek

6/14

sreda

2/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Kranj, 27. oktober 2020

Srečanj sekcije za ročna dela ne bo

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. oktober 2020

Sokolski dom zaprt

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Na Gorenjskem včeraj največ okužb v Kranju / 19:45, 27. oktober

ŽELEZNIKI imajo to smolo, da je med hribi
- DOMEL - ki daje kruh domačinom in vsem okoliškim. od LJ do Jesenic in Tržiča.
Čist verjetno, da so oni prinesli virus k nam )) !

Prepoved gibanja med občinami / 15:00, 27. oktober

Število postelj ni problem. Problem je pomanjkanje ustreznega zdravstvenega osebja. Zaradi premajhne plače gredo raje v Avstrijo in Italijo....

Prepoved gibanja med občinami / 14:51, 27. oktober

ja in? a ni fajn doma bit pa še plačan bit za to?

Prepoved gibanja med občinami / 12:15, 27. oktober

Še teden dni, pa bomo ustavili državo. Zato, ker zdravstvo ni zmožno poskrbeti za dodatnih 350 postelj. Banana država.

Rož'ca raste, ko jo potrebujemo / 11:15, 27. oktober

Se opravičujem Miranu Čebašku.
Se mi je zapisalo.
Mislim sem na splošno . Nisem sem se želel spotikat v konkretno osebo.
Se opravičujem, se zgodi.

Angel spomina / 10:14, 27. oktober

Razprava o tej zadevi je brezpredmetna, ker je že zgodovina in se ne da spremeniti. Bolj pomemben je izgubljeni Piranski zaliv in lasten dostop do odprtega morja.

Rož'ca raste, ko jo potrebujemo / 09:34, 27. oktober

Reku eden:
gospod na fotografiji men ne bo pamet solil, je predebu.